ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Otcův k 60 narozeninám
Otcův k 60 narozeninám
vloženo: 1.2.2012 17:29
autor: Kalous

úlovky (svět)

Jelen Polsko 2011
Jelen Polsko 2011
vloženo: 16.2.2012 19:58
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

Nezapomenutelné ráno
Nezapomenutelné ráno
vloženo: 24.7.2020 20:46
autor: Frantisek Jenik

zvěř v přírodě

Dva kusy na jedno zmáčknurí
Dva kusy na jedno zmáčknurí
vloženo: 8.1.2015 08:57
autor: Děda z lesa

zbraně

Zetky se nám sešly.
Zetky se nám sešly.
vloženo: 19.6.2012 15:37
autor: Petr Waclawek

fotopast

V řepce
V řepce
vloženo: 11.5.2013 18:01
autor: Václav Jelenek

myslivecké umění

Z mojí dílničky
Z mojí dílničky
vloženo: 27.1.2018 15:17
autor: Milan Kučera
Statistika
  • 233465 fotek (29 dnes)
  • 7962 videí (1 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8900 inzerátů (4 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 749278 komentářů fotek (56 dnes)
  • 12934 komentářů videí (0 dnes)
  • 3294782 hlasování fotek (292 dnes)
  • 56457 hlasování videí (0 dnes)
  • 37668 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 15 online

Připomínky a názory
Články

Medveď napadol v Nízkych Tatrách dvoch poľovníkov

LIPTOVSKÁ OSADA. Na poľovačku v doline Barboriná pod Hiadeľským sedlom bude dvojica poľovníkov z Liptovskej Osady a Liptovských Revúc spomínať ešte veľmi dlho. Pri dohľadávaní streleného jeleňa ich napadol medveď.

Poľovnícka spoločnosť Korytnica, ktorá spravuje revír, už požiadala ministerstvo životného prostredia o výnimku na odstrel medveďa.

Do oblasti nechodia len poľovníci a lesníci, chodníkmi prechádzajú aj turisti, využívajú ich ako prístup na hlavný hrebeň Nízkych Tatier.

„Jeleňa som hľadal so psom v úzkej doline, bola tma, svietil som si len čelovkou,“ opísal nepríjemný zážitok Jozef.

Pes pravdepodobne zacítil blízkosť medveďa a začal sa trhať. Keď ho poľovník pustil z vôdzky a vystrel sa, šelma stála priamo pred ním. „Začal som kričať: pozor, medveď.“

Zviera ho udrelo, medzitým mu prišiel na pomoc kolega Dušan, ktorý začul volanie o pomoc. Medveď zaútočil aj na neho, no podarilo sa mu ho ešte kopnúť a tak ho odohnali. Podľa poľovníkov mohol mať od osemdesiat do sto kilogramov.

Dvojicu poľovníkov potom rýchlo previezli na pohotovosť ružomberskej nemocnice a zo zranení sa ešte stále liečia.
Poľovníci sa obávali, že medveď by mohol zaútočiť opäť, preto požiadali úrady o odstrel.

„Ministerstvo zareagovalo na našu žiadosť veľmi rýchlo a odstrel povolili. Medvede si strážia územie, na ktorom žijú. Budeme na neho striehnuť v tej oblasti, kde došlo k útoku,“ potvrdil Oto Nevický, predseda Poľovníckej spoločnosti Korytnica.

Spoločnosť funguje sedem rokov a dosiaľ dostali tri povolenia.

„Na území nášho revíru sa pohybuje veľa medveďov, odhadujeme ich na 30 až 40 kusov. Údaje o početnosti sme získali vlastným pozorovaním, využívame aj fotopasce, kde je zaznamenaný aj dátum a čas,“ dodal.

vložil Michal / admin / 28.10.2014 10:46
FOTOGALERIE:

Komentáře:

3.1.2015 11:59 vložil
Maximálně chápu to, že na různé témata je celosvětově spousta názorů, protože každý jednotlivec si danou situaci vysvětluje jinak. To je logické. Ani nepředpokládám, že i na můj komentář bude někdo reagovat jen negativně nebo jen pozitivně. K jádru věci. Tato realita, která se aktuálně vyskytuje u různých druhů zvěře, rostlin, ryb a třeba např. hmyzu, je ze 100% následkem lidského počínání. Je to strašně jednoduché. V případě, že by do ekosystému na planetě díky nekonkurenční hladině svého myšlení neúměrně nezasahoval člověk, potom by si početní stavy jednoltivých zástupců fauny a flory v daných lokalitách řídila příroda sama. Tzn., že by nedocházelo k tomu, aby se např. v některých částech země začal neůměrně vyskytovat nějaký druh v takové míře, že by snad měl způsobovat svým působením vymizení jiných druhů planety. Příroda má samoregulační schopnost (nemoci, povětrnostní podmínky, přírodní jevy, atd. - nenazývejme tyto události přírodními katastrofami - katastrofy to jsou jen v očích člověka), díky které si udržuje na planetě rovnovážný stav zvířat, rostlin, atd., ale to jen za předpokladu, že by její zákonitosti silně neovlivňoval již několikrát zmíněný člověk. Jelikož je samotné lidské působení na přírodní ekosystém neúměrně rozšířené vůči ostatním druhům planety (průmysl, osídlování přír. lokalit, zemědělství, rybolov, např.vakcinace, atd., atd.), proto dochází k neúměrnému a nesmyslnému výskytu jednotlivých druhů na různých místech planety. Proto parávě ten kdo způsobuje svým počínáním tyto nerovnoměrnosti v přírodě, by se měl také postarat o to, aby např. naše budoucí generace měli možnost vidět některé druhy zástupců planety i naživo a né jen na internetu, že v tom nebo jiném roce byl naposledy viděn, protože ho jiný druh vytlačil vlivem své neredukované a nekontrolované nadpočetnosti. Zde je tak trošku opravdu jen okrajově vysvětlen důvod této události, která se stala na Slovensku. Proto jsem přesvědčený o tom, že by se měli zamyslet právě ty jednotlivé organizace chránící jednotlivé druhy fauny a flóry, protože to jsou právě oni, kteří tyto nerovnoměrnosti v ekosystému přírody nesmyslně na úkor jiných druhů chrání a tím způsobují v nejhorších případech i jejich vymizení. Nakonec si s člověkem příroda stejně sama poradí, protože jsme pouze její součástí. RV
23.11.2014 17:27 vložil
Jo, díky zkurvené legislativě 30-40, a nebýt jí, tak za normálního stavu jsou tam 3-4 a tak by to mělo být. Bohužel, tak jako my máme teroristickou organizaci Duha, tak Slováci mají svého VLKa..., a dle něj by bylo medvědům dobře i v Bratislavě!
22.11.2014 20:58 vložil Jiří Počtýnský
Zdravím. To si vůbec nemyslím, že by se měli střílet medvědi tímto způsobem! Ptejte se co tam dělali tito rádoby lovci.vědí , že jim tam běhá 30- 40 medvědů a jdou dohledávat kus vysoké s čelovkou ? Na videu je zachycena minimálně dvojice medvědů tzn , že se mohli dostat mezi medvědici a medvídě.Mi jsme Ti co tam nemáme co dělat, oni tam jsou doma!
7.11.2014 11:33 vložil
Ten měl být střelen ihned!!! a ne čekat jestli a kdy koho jak potrhá!

Chcete-li napsat komentář k tomuto článku, musíte být přihlášeni.