ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Můj loňský
Můj loňský
vloženo: 3.5.2012 18:45
autor: Zdeněk Cedidla

úlovky (svět)

lov v PL
lov v PL
vloženo: 19.10.2014 17:12
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

Trofej jelena z úlovků
Trofej jelena z úlovků
vloženo: 24.11.2016 13:52
autor: Ondřej Tomek

zvěř v přírodě

Bachyně
Bachyně
vloženo: 26.4.2016 19:18
autor: Martin Žatka

zbraně

Něco ze sbírky.
Něco ze sbírky.
vloženo: 14.3.2017 10:50
autor: Ivan Nožička

fotopast

...
...
vloženo: 26.5.2015 06:41
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

.S.
.S.
vloženo: 24.1.2013 18:02
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 232869 fotek (7 dnes)
  • 7937 videí (0 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8867 inzerátů (6 dnes)
  • 285 diskuzí (0 dnes)
  • 748182 komentářů fotek (31 dnes)
  • 12929 komentářů videí (0 dnes)
  • 3289092 hlasování fotek (80 dnes)
  • 56414 hlasování videí (0 dnes)
  • 37582 registrovaných uživatelů
    3 dnes nových, 11 online

Připomínky a názory
Články

O odchycené bobry není zájem, myslivci je poprvé po sto letech střílejí

Myslivci v Březolupech na Uherskohradišťsku začali střílet chráněné bobry. Jako vůbec první v republice na to dostali výjimku od krajských úředníků. Zvířata totiž ničí hráz nad obcí a hrozí její protržení. O odchycené bobry zároveň nikdo neměl zájem.
Je to historicky první okamžik pro celou republiku. Myslivci v Březolupech střílejí bobry evropské. Tedy zvířata, která patří mezi silně ohrožené druhy a chrání je české, evropské i mezinárodní zákony.
Bobří rodina vyhrabala u Březolupského rybníka ohromné díry.
Bobří rodina vyhrabala u Březolupského rybníka ohromné díry.
"Po sto šedesáti letech je to vůbec první oficiálně ulovený bobr," zdůraznil březolupský myslivec Václav Flíbor. Právě on byl jejich první lovec.
Myslivci v malé obci totiž jako první a zatím jediní v zemi dostali povolení k lovu. Zastřelili tam dosud tři zvířata ze zhruba desetičlenné rodiny. Jiné řešení totiž neexistuje.
Výjimečné povolení už v dubnu vydali krajští úředníci. A souhlasí s ním i odborníci.
"Takový postup používáme vůbec poprvé," přiznal přírodovědec z olomoucké univerzity a odborník na bobry evropské Vlastimil Kostkan. "Ale je to extrémní situace," zdůraznil.
Přelomová výjimka však zřejmě nebude na území republiky poslední. "Budeme se s tím muset smířit," naznačil v rozhovoru pro MF DNES ředitel kanceláře Českého svazu ochránců přírody Petr Stýblo.
vložil Michal / admin / 16.10.2013 20:40
FOTOGALERIE:

Komentáře:

26.3.2016 12:59 vložil Jiří Netík
Pane Vilšer, Váš článek ze 14.2.2016 mně udělal obrovskou radost. Zřejmě nakoupím 50 ponorek.
14.2.2016 10:10 vložil
Tak jsem byl v pomoraví svážet paroh pro výrobu tak jako každý rok, a místní, které znám cca 20 let, se mě ptali jestli mám čas. No proč ne, říkám si, že prý pečou dobrmana, jak tam říkají bobrům-:). Váha tohoto dobrmana byla netto 23 Kg, naporcováno, v zelenině, 2 dny v láku, peklo se to 12 hodin při teplotě 65-70 stupňů, a podávalo s vekou či bílým chlebem a lahví Merlotu! Ten večer byl můj nejlepší letošní zážitek. Nestraňte se proto bobrů, nevíte o jaký zážitek přicházíte-:)!!! Chtěl jsem původně porci poslat i Duhákům do Olomouce, ale byl jsem přemluven, že by tomu nakonec mohli přijít na chuť a ještě by nám ty bobry sami sežrali, když už si jich napěstovali tolik, že je živé údajně nechce-:))),.. jó a toho sežraného dobrmana, toho údajně přejela ponorka-:)!.....
7.1.2016 11:36 vložil
No to je škoda Křováku, že jen plivneš a dále nereaguješ. Právě jsem ti chtěl zvěstovat že mě příjemně překvapili Slováci, a sice loni střelili na honu rysa a letos na naháňce na černou, 200kg medvěda-:)! Někdo ty nesmyslné stavy šelem regulovat musí, i když Vy ekoteroristi jich máte pořád málo, ještě chybí vlk, ale jistě se dočkám!!!-:). No a mám z toho nezvykle dobrý pocit-:)! Kdyby jednotlivce se sdružení DUHA a VLK cholera podávila, dal bych i na modlení-:)!
6.7.2014 07:46 vložil
Křováku, změnilo se toho dost, bohužel k horšímu. Ty "staré komanče" jak píšeš ty neobhajuji, ti nemusí vymřít, stačilo by, aby veškeré zájmové skupiny, které si zosobňují právo zasahovat do přírody a dělají šmahem reintrodukci všeho, měly nějakou zodpovědnost a za své přehmaty. Jistě by nebyl přemnožen bobr, krkavec velký, velká většina dravců, nebyl by tu mink, a tak by se dalo pokračovat. Co jste vy vlastně za přínos tomuto státu? Ten, že si léčíte svá ega za státní dotace, povětšinou bez základního zoologického či lesnického vzdělání??? Vy jste jak ten rudý xindl, který se po roce 1948 nahrnul do fabrik, ředitele pozavíral a začal sám vládnout! To samé jste provedli po r. 1989, kdy máte iluzorní pocit, že z pozice své ilozorní moci podporované finančně státem, budete diktovat lesníkům z povolání co mají a co ne ??!!!
13.5.2014 23:02 vložil vaclav keller
Pozitivní? Ani mi moc nepříde, jaky přínos ma nějaká kočka divoká do naší přírody? Jen zdevastuje ostatní zbytky drobne a pěvcu a tak bych moh pokračovat.Před několika lety jsem tady u nas neviděl vydru ani norka, a také byly potoky plné pstruhů a raků, dnes? Jen několik desitek vyder a norku za rok.A tak jak to dopadlo s vydrami, norky, kormorany to v budoucnu bude s rysy, kočkami, orly,orlovci atd. A věřte že si na tento text vzpomenete pane Křovák ;)
11.5.2014 19:49 vložil křovák
Jó pane Vilšar, v minulosti to byla paráda... žádný deb_lní aktivní ochranáři, v Labi a Vltavě tekla šedá voda s hovn_ma místo ryb, a ten protivnej rys byl taky vytřískanej a tak to má bejt, ne?? Lesy byly taky nádherný, celý Jizerky chcíplý od kyselejch dešťů, na Šumavě stromečky pěkně pořadový, jeden smrček jako druhej v zástupech. Troufám si říct, že se to od té Vaší "zlaté" doby trochu zlepšilo... jen musí vymřít staří komanči a jejich móresy... kolik Vám je?? PS: Pro mě pozitivní zpráva: http://www.novinky.cz/domaci/335885-do-ceska-se-po-60-letech-vraci-kocka-divoka-zachytily-ji-fotopasti.html
4.3.2014 13:14 vložil pepa
U'plný souhlas s panem Raitem,Vilšerem.Všechno bych nechal zaplatit ochránce přírody,a ne aby to platil stát.To ještě můžou za krkavce, straky,kormorány a vydry,udělali pro naší přírodu vše aby tu nebylo vůbec nic a daří se jim to.Přidal bych kůrovec na Šumavě,který se pěkně namnožil a sežral lesy v celé ČR.
6.11.2013 08:42 vložil Martin Mati
Bobr jako silně ohrožený druh je už dávno minulostí a jeho ochrana je podle mého v současné době bezpředmětná. Jeho odhadované počty jsou myslím si velice podceněny a výzkum početnosti v celé ČR buď chybí, a nebo mi není dostupný. Každopádně denně procházím lesy v okolí řek na Ostravsku a s jistotou můžu říct, že bobr má hustou populaci na všech přítocích řeky Odry, čili Ostravice, Opavice, Lučina, Olše a to až do horních toků těchto řek. Jestliže se bobr šíří od J Moravy a je v současné době rozšířen až po severní hranice ČR, logicky to ohrožený druh zřejmě už není. Studie populace bobra evropského minimálně na S Moravě a ve Slezsku by mě velmi zajímala.
6.11.2013 07:54 vložil Luděk Višinský
Dovolím si zmínit i krkavce. !!!!!!!!
24.10.2013 22:11 vložil
K pánovi Vilšerovi a pánovi Raitovi sa pripájam.
23.10.2013 18:33 vložil ing.Karel Rait
Dobrý den pane Vilšere,mluvíte mi z duše!Jsem lesní v.v.a přímo trpím v otázce Šumavy versus kůrovec.Já sám považuji tento přístup rádoby ochránců přírody za sabotáž,za kterou je nutné tvrdě trestat!
18.10.2013 16:05 vložil
Nejen bobr evropský ale i kormorán velký je po více jak 20-ti letech lokálně přemnožen tak, že tam, kde vyloženě škodím nezbývá než jeho odstřel. Většině myslivcům dosud nikdo neřekl, že je i velice chutný!, což potvrzuji z vlastní zkušenosti. Brzy začne následovat i vydra říční, rovněž kvůli škodám. Osobně si myslím, že ne stát, nýbrž eskamontéři z řad ochránců přírody a hnutí Duha by měli platit tyto škody z vlastních kapes, nikoli stát, potažmo my všichni! Opět se ukazuje jak nezbytní jsou ochránci přírody, bože jak jsme bez nich mohli v minulosti vůbec žít !!! Vilšer

Chcete-li napsat komentář k tomuto článku, musíte být přihlášeni.