Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

môj úspešne neúspešný doprovod...
vloženo: 1.2.2012 19:53
autor: Martin Kalamár
SEZNAM NEJLEPŠÍCH FOTOGRAFIÍ
Nejlepší video
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (4955)
- úlovky (svět) (182)
- trofeje (1971)
- historie (341)
- zvěř v přírodě (9670) (1 dnes)
- zvěř v zajetí (1454)
- příroda (5137)
- lovecké výstavy (399)
- lovecký pes (4396)
- zbraně (928)
- lidé (1353)
- pozorovací kamera (1785)
- myslivecké umění (1068)
- myslivecký interiér (219)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (1615)
- ptactvo v přírodě (2703) (1 dnes)
- hmyz v přírodě (1567) (1 dnes)
- obojživelníci a plazi (375)
- květiny a houby (1719)
- myslivecké stavby (1192)
- sokolnictví (165)
- ostatní (3031) (3 dnes)
Nejsilnější trofeje roku
Jelen lesní
bodová hodnota: 224 CIC

Srnec obecný
bodová hodnota: 140 CIC
věk: 7 let

srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta
Daněk evropský
bodová hodnota: 216 CIC
váha: 86 kg

Daněk / 216,2 CIC /
vloženo: 3.2.2012 20:45
autor: Michal / admin /
Prase divoké
bodová hodnota: 127 CIC
váha: 248 kg
věk: 9 let

Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
vloženo: 24.2.2012 01:46
autor: Ivan Hruška
Muflon
bodová hodnota: 240 CIC
váha: 32 kg

Z nástřelu
vloženo: 1.3.2012 11:35
autor: Martin Jambor
SEZNAM NEJSILNĚJŠÍCH TROFEJÍ ROKU
bodová hodnota: 224 CIC

Srnec obecný
bodová hodnota: 140 CIC

srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta
Daněk evropský
bodová hodnota: 216 CIC
váha: 86 kg

Daněk / 216,2 CIC /
vloženo: 3.2.2012 20:45
autor: Michal / admin /
Prase divoké
bodová hodnota: 127 CIC
váha: 248 kg
věk: 9 let

Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
vloženo: 24.2.2012 01:46
autor: Ivan Hruška
Muflon
bodová hodnota: 240 CIC
váha: 32 kg

Z nástřelu
vloženo: 1.3.2012 11:35
autor: Martin Jambor
SEZNAM NEJSILNĚJŠÍCH TROFEJÍ ROKU
Statistika
- 46225 fotek (6 dnes)
- 2675 videí (0 dnes)
- 257 odkazů (0 dnes)
- 1925 inzerátů (0 dnes)
- 153 diskuzí (0 dnes)
- 120866 komentářů fotek (2 dnes)
- 6526 komentářů videí (1 dnes)
- 652924 hlasování fotek (13 dnes)
- 19800 hlasování videí (1 dnes)
- 16502 registrovaných uživatelů
0 dnes nových, 6 online
naposledy věra kašparova
nejvíce návštěv Jiří Lengyel,starší
Fotograf měsíce
- Lubomír Stejskal (1572 hlasů)
- Josef Cimerman (1090 hlasů)
- Jindra Peřina (990 hlasů)
- Josef Vršan (959 hlasů)
- Stanislava Geryková (766 hlasů)
- Míja (733 hlasů)
- Jaroslav Vlosovský (639 hlasů)
- Marika Hladká (572 hlasů)
- Štefan (549 hlasů)
- Karel B. Venzara (456 hlasů)
Připomínky a názory
Diskuze
Cena za 1 ha honitby požadovaná versus cena nabízená
Pavel Vilšer vložil 7.12.2011 11:24
Pavel Vilšer reaguje 13.3.2012 19:25
No, dejme tomu, že Nekola opravdu dobrovolně odešel, tak se můžeme vrátit k cenám honiteb či cenám za 1 ha. Několik dní nazpět, jsem se dozvěděl o nabídce do MS, kde někteří členové si to nemohou dále dovolit a z MS odcházejí. Honitba 960 ha, 85% les, ve stavu jelen,černá,srnčí a muflon, (pronajmuto od LČr.) Má být celkem 10 členů ve sdružení, cena/rok 30. tis. Kč. Údajně veškerá zvěřina připadá střelci. Co na to říkáte?, "šli by jste do toho"?
Václav Stránský reaguje 12.3.2012 21:15
Bohuomyle, piš rychle a hodně, dlouho tady nebudeš.Zkus facebook, přátele mít nebudeš ale prostoru hodně.....
Bohumír Nekola reaguje 12.3.2012 16:27
Hovado jste vy, když se nedokážete bavit bez oplzlého lidoloveckého trusu -nadávek. To si nechte Stránký na schůzi MS .
Václav Stránský reaguje 11.3.2012 21:06
Bohužel máte asi pravdu.Tohleto hovado nikdy nepochopí že tady nemá co dělat.Ale dáváte mu dobře na prdel...... Snad ho admin smaže co nejdřív.
Pavel Vilšer reaguje 11.3.2012 19:08
Kolego Stránský, Jaroslav Posluchačka byl adminem kompletně vymazán, včetně jeho založených rubrik, tak i veškerých nesmyslů, co kdy napsal a to z důvodu "pronikavé inteligence"! S kolegy jsme mu říkali "posluchačka-sračka", protože obsah a způsob jeho úvah byl stejný. Tatáž osoba,ač změnila kabát, či se přestala stydět, vystupuje nyní pod jménem jiným. Ale způsob myšlení, vyjadřování, arogance a důležitost jsou stejné. Jsem si téměř jist, že je jen otázkou času, kdy bude vymazán kompletně i slavný Bohumír Nekola Bc...!..bohužel nejspíš sem vleze zas.
Bohumír Nekola reaguje 11.3.2012 18:28
Podívejte se do zrcadla Stránský:))
Václav Stránský reaguje 10.3.2012 12:10
To hovado je zpátky!!!!!!
Pavel Vilšer reaguje 9.3.2012 19:56
Ode dneška se přestal stydět! Už zas jede dál, pod jménem Bohumír Nekola z Hluboké N/Vlt. Takže máte Karle BOD+ .... za odhad!
Karel Bublák reaguje 9.3.2012 12:02
Myslím, že ne nadlouho. Jenom si nebude říkat Posluchačka. :)
Václav Stránský reaguje 9.3.2012 11:01
Nekola je pryč?
Václav Stránský reaguje 8.3.2012 16:49
Nekolo, už to pochop,nikoho ty tvoje bludy nezajímaj. A měl by ses zavčasu nechat LÉČIT!!!!!!!!!
Pavel Vilšer reaguje 7.3.2012 12:20
...no ty víš všechno nejlíp, že?, drne!
Pavel Vilšer reaguje 7.3.2012 11:37
No a co předvádíš ty? a to ve VŠECH dalších rubrikách, cos kam kdy vlezl?! A kolika lidem jsi to zhnusil dobytku? Nejen zde, ale např. na Silváriu atd? Jinak svérázní myslivci používají v myslivecké mluvě, která je součástí nehmotného kult. dědictví, výraz "řiť"! Ale to, ty selský drne, nevíš taky, že? A nezapomeň zase vypisovat, že jsem tě chtěl zabít, incestní potomku selských nádeníků a pytláků!
Václav Stránský reaguje 6.3.2012 19:37
Nekolo jdi už do prdele a neotravuj tady. Tvůj děda si ho mšl tenkrát před tím kostelem useknout a byl klid.
Pavel Vilšer reaguje 5.3.2012 12:32
A co jiného kolego Lasáku čekáte od potomka selských nádeníků?
vilem lasak reaguje 28.2.2012 16:48
PRO pana Posluchacku,prestante uz tady kydat hnuj,a spinit dobre lidi ale to Vy asi podle Vasich prispevku nejste a bezte se s vymi chytrymi recmi utopit ,jste chytry jak stado opic to se uz opravdu neda cist a vystupte z anonymity,proto ze jedine ubozak Vaseho typu tak machruje a pritom si nevidi na spicku nosu...........
Pavel Climber reaguje 28.2.2012 15:19
Chlapi, že se s tím exotem bavíte.
reaguje 28.2.2012 13:51
To máš vyjímečně pravdu. Když použiji tvá slova tak myslivec vyhozený těsně po roce 1948 a tedy nyní již minimálně osmdesátiletý má již asi jiné priority než vstup do Čmmj a s osobou předsedy to taky má málo co společného.
Michal Ukropec reaguje 28.2.2012 12:12
Pro pana Posluchačku. Jsem z myslivecko - sedláckého rodu před r. 1948 ze Slovenských Žlkovců. Děda neměl na dávky, a byl nucen rozprodat pozemky v cenách od 2 do 11 halířů/m2. Pozemky zpět už nedostanem, protože byly prodány v "dobré" víře. Vztah k půdě a přírodě mi ale nemůže vzít nikdo. To co se stalo už neodčiní nikdo. Ale to není důvod kydat špínu na všechny okolo. Bude mi 47 a "lovím" 3 roky na Jistebnicku s výsledkem jednoho selete a jednoho lončáka. Jinak co se týče Trasy České Budějovice - Linec, každý si hlídá to svoje. Vy ty sociální pracovnice, já způsob zemědělského hospodaření (například úzká, pestrá políčka na Rakouské straně). Takže v jednom Vám musím dát za pravdu. Podle ovoce poznáš strom.
Jaroslav Schindler reaguje 28.2.2012 11:36
Nekolo opravdu jsi mě rozesmál. Myslíš si, že bych ČMMJ mohl udělat takovou podpásovku, jakou by byl tvůj vstup do ní? Jinak ty si říkáš křesťan, že chceš někoho střílet? Fuj, že se nestydíš, to si opravdu nemohu vzít na svědomí. Kdysi jsem slyšel o jednom tobě podobném, který si na Plumlovskou přehradu bral sextant a námořní mapu údajně někdy z patnáctého století. Říkal, že vyráží na západ hledat novou cestu do Indie a jmenuje se Kolumbus. Skončil údajně tam, kam se pravděpodobně chystáš i ty, tedy v útulném sanatoriu.
Pavel Vilšer reaguje 27.2.2012 22:30
...-:)sám by sis ho měl nechat prodloužit alespoň na těch 11,30 ať nemáš nadále pocit méněcennosti,drne....-:)
Jaroslav Schindler reaguje 27.2.2012 20:38
Tak to ten tvůj strom Nekolo má hodně shnilé ovoce. Abys mohl mít a dodržovat nějaké tradice tak nejdřív o nich něco musíš vědět a jak je vidět tak ty toho o myslivosti moc nevíš. Je zajímavé, že pokaždé když odbočíš od tvých ubohých frází, statistik či tvého svérázného výkladu zákonů, vždy ti zůstane pouze zvěřina a mrazák. To je potom ta tvá rodinná tradice založená pouze na zvěřině dost ubohá.
Michal Ukropec reaguje 27.2.2012 15:17
Podíval jsem se na profily. Pan Jaroslav Posluchačka je z Českých Budějovic, a zatím kromě zvratků do diskuze neposkytl vůbec nic. Jelikož ani neloví, je jasné, že v ochraně zvěře, přírody a její rozmanitosti se neangažuje. Je to obyčejný zuřivý ekologista který opravdu neví co to je biohmota nebo biodiverzita. Prezentuje zde polovičaté a zkreslené informace, ale aby opravdu například okomentoval rozdíly krajiny například v úseku Dolní Dvořiště - České Budějovice a Dolní Dvořiště - Freistadt - Linz, tak to ho ani nenapadne, protože by byl okamžitě usvědčen ze lží. A nebo opravdu leží jenom u internetu, a rozdíl mezi daňkem a smetánkou lékařskou musí najít na Wikipedii.
Michal Ukropec reaguje 27.2.2012 15:14
Podíval jsem se na profily. Pan Jaroslav Posluchačka je z Českých Budějovic, a zatím kromě zvratků do diskuze neposkytl vůbec nic. Jelikož ani neloví, je jasné, že v ochraně zvěře, přírody a její rozmanitosti se neangažuje. Je to obyčejný zuřivý ekologista který opravdu neví co to je biohmota nebo biodiverzita. Prezentuje zde polovičaté a zkreslené informace, ale aby opravdu například okomentoval rozdíly krajiny například v úseku Dolní Dvořiště - České Budějovice a Dolní Dvořiště - Freistadt - Linz, tak to ho ani nenapadne, protože by byl okamžitě usvědčen ze lží. A nebo opravdu leží jenom u internetu, a rozdíl mezi daňkem a smetánkou lékařskou musí najít na Wikipedii.
vilem lasak reaguje 26.2.2012 18:30
Pane Jaroslave mam lovecky listek od roku 1976 a jsem v MS od tehos roku a reknu Vam,ze jsme byly vedeni staryma myslivcema a bylo daleko prisnejsi a porusit kmenove stavy zvere to by byla sebevrazda jenom jednou to udelate a budete to davat dohromady nekolik let.V dnesni novodobe myslivosti to jak rikate bezemci ti to nedelaji ale rychlozbohatlici,kteri si kupuji honidby a strileji po vsem co se hybe.MS v 70 80 letech to melo urcity rad a myslim si ze prave mysl.pece lidovych myslivcu a dodrzovani mys.zvyku a tradic melo ve svete zvuk.Nevim odkud jste ale na Ostravsku neznam sdruzeni kde by doslo jak pisete k vybiti nebo vytraveni drobne zvere lovci z nevlastniku z MS.Kdyz to vite a muzete to dokazat,tak proc jste s tim neco neudelal a nebo to je jen mlaceni prazdne slamy a zhazovani poctivych myslivcu.
vilem lasak reaguje 26.2.2012 10:00
Vazeny Pane,to znamena ze kdyz vlastnite napr.5ha tak by jste chtel mit svoji honidbu?Jak myslita ze by to asi dopadlo?Vybit vse do posledniho ziveho tvora a pak se zacit vymlouvat ze ja nic to komunisti?ubohost!!!!!!!!!!!
vilem lasak reaguje 25.2.2012 09:54
Omlouvam se za chyby,nejsem jeste tak zbehly v psani
reaguje 24.2.2012 14:15
Prosim Vas prestante se uz porad vymlouvat na komunisty po prevratu uz je 22 roku.HS byly utvareny z vlastniku a ti rekli pravidla komu a za jakych podminek pronajmou honidbu.Myslim si ze,clenska zakladna by mela byt tvorena hlavne z vlastniku ale proc by tam nemohli byt i co nemaji pole?To zlo nedelaji bezzemci jak se tady pise ale prave nejvetsi vlastnici,kteri si delaji nejvetsi naroky.Zakon si myslim vysvetluje hodne tech vlastniku dost spatne,protoze jednak maji pole pronajaty v zem. podnicich,tudiz zver neskodi jim ale pronajimatelum a za druhe zver,kterou si oni privlastnuji neni jejich a statni,tak za co chteji brat najem?Ja jsem z tech starsich myslivcu ktery uz to taky dost pamatuje a taky vlastnim nejaky ten hektar pole a nikdy se nejednalo, ze bych pozadoval nejake pachtovne,i kdyz jsem myslivec.To platime 50kc za hektar,mame 910 ha.Lovi se zhruba 20zajicu,30bazantu 20ks srnci zvere divocak tak 1 az 2 ks.za pet let,je to myslite zpravedlive?
Pavel Climber reaguje 25.1.2012 15:16
Pohyboval jsem se a částečně stále pohybuji ve 3 honitbách - okres Beroun (3-4 Kč/ha), Krušné hory (cca 390 Kč/ha), Kokořínsko (450 Kč/ha). Ve všech případech se na nájem skládali členové. Pokud jde o přípěvky Nekoly, dědovi taky bolševici sebrali statek (16 ha), po revoluci mu to vrátili, ale přesto si nemyslím, že by sedlácké pidihonitky byly dobrým řešením. Na druhou stranu bránit vlastníkovi ve výkonu práva myslivosti je na pováženou, ale podle mě to tolik nesouvisí s tím, že někdo vlastní pozemek jako spíše s obecnou neochotou sdružení přijímat nové členy. Nekola je velice aktivní v bránění práv sedláků, moje zkušenost z honitby na berounsku je ale taková, že vlatníci se prakticky vůbec nezajímají o to co se děje v honebním společenstvu. Z větších vlastníků měli 2 sedláci zájem o členství a po podání žádosti se členy stali (jeden je prima chlap a je s ním sranda a druhý se ztěží ukáže na schůzi).
Jan Novák reaguje 25.1.2012 14:21
Jaroušek si čekal na svého Vilšera...
Petr Pořádek ml. reaguje 25.1.2012 08:02
Bez ohledu na Nekolovo parazitování by toto vlákno stejně nikam nevedlo. Lesy a velcí vlastníci ucelených pozemků mají v ruce honitby na která poptávka několikanásobně překračuje nabídku a tak se nelze divit štengrování nájmů až do nepochopitelných končin. Pryč je prostě doba, kdy člen Ms dal příspěvek stovku nebo dvě. Pokud bylo před pár lety u LČR výběrko na revír 500ha za 700tisíc ročně a ve výběrku bylo více jak 15 zájemců, tak věřte, že rok 2013 teprve protočí číselné panenky nejednomu myslivci s průměrným či podprůměrným platem.
Jiří Čech reaguje 24.1.2012 18:12
Umí ten Posluchačka něco jinýho než kecat.Docela by mě zajímalo co on už udělal pro přírodu když ne pro myslivost.
Pavel Vilšer reaguje 8.1.2012 11:35
Včera, po jedné méně vydařené naháňce /černá+vysoká/, se probírala možnost přijetí 2 nových členů do místního MS. Výměra cca 1.200ha, v normovaném stavu: vysoká,černá,srnčí,a přecházející muflon. Zatím nebyla řeč o ceně/ha,(to jem se nedozvěděl), nýbrž o ceně ročního poplatku pro člena, ročně 30. tis./Kč., krmí se hojně, na člena cca 20 tis.Kč/ročně. Členů by v Ms mělo být 12, složení 95% lesa, 5% luk a pasek a políček. Škody zprůměrováno, cca 20 tis. ročně., tedy nepatrné. Jedno z členských práv je, že veškerá ulovená zvěř, včetně zvěřiny, patří lovci! Výbor určuje kdy je třeba kus-dva na nějaké akce. Zajímal by mě Váš názor, zdá se Vám to moc?
Pavel Vilšer reaguje 14.12.2011 16:32
A pzor, už zase "my lid", tak nevím kdo kde vidí "nepřátele všude"....-:)))))
petr vesely reaguje 13.12.2011 21:46
Ten chlap nám zavšiví veškerou diskuzi. Pořád si mele tu svou.
Hynek Jirman reaguje 13.12.2011 21:13
Pavle, původně jsem si myslel že toto téma bude mít nějakou úroveň, ale asi to nejde když tady je blbec co chce dělat myslivost v honitbě 500m x 400m.
Kdyby se podařilo doopravdy diskutovat o nájmech bylo by to dobrý myslím že to potřebuje celá myslivost.
PS: "poluchačka" nejsem komunistický lidolovec!!!
Pavel Vilšer reaguje 12.12.2011 20:23
A co tak, už se chovat jako chlap, Bc.Bohuslave Nekolo, když už všichni víme jak se jmenuješ, a přestat se schovávat za nějakého "Posluchačku" ??!!!
Pavel Vilšer reaguje 12.12.2011 14:28
To si umíme přečíst v zákoně všichni, tak čím jsi nás chtěl opět obohatit? tím že něco zas opíšeš? Jako vždy? spisovateli drne?, z Břehova???
Pavel Vilšer reaguje 12.12.2011 10:07
Jestliže nemáš honitbu, pak také nemáš ani honební pozemky, nýbrž jen nějaké pozemky, to už se ti řeklo snad 10x sedlácký drne mdlého ducha..
Pavel Vilšer reaguje 11.12.2011 22:04
Těch několik 1000 jedlí, mu od minula, co to psal, sežraly organizované srnčí gangy se žebříky docela až na pařez.....-:)!!
Jaroslav Schindler reaguje 11.12.2011 21:36
Nekola kam se ti vytratila najednou ta jedle. A co ty pokroucené stromky.....že by jsi chtěl aby ty duby u vás rostly jak buky ? Jo a ty pořád okusované stromky to bude asi od veverek, ne? Nebo že by srnčí s žebříkem? Jo a Nekolo, pochop že to právo myslivosti nikdy nebude a nemůže být vztaženo k jednotlivým pozemkům ale vždy k honitbě.
Pavel Vilšer reaguje 11.12.2011 21:19
Ne, Bohošu bláznivá, majetky nebyly ukrademy myslivcům, nýbrž sedlákům-lovícím drnům, jichž jsi potomek. A to že v tvém případě bláznivý diskdžokej a drn dohromady, snad bude mít právo výkonu myslivosti mě dost zaráží. Vy na tom budete tak jak ti co to sedlákům ukradli. 1.) ty a tobě podobní víte o myslivosti a pěstební činnosti prd. 2.) Budete lovit cokoli bez ohledu na dobu lovu+ kladení mláďat! 3.) Dokurvíte ty zbytky kultur, co jsou jakž takž v pořádku. No bude to jak to bylo, když drni začli hospodařit na svém ať již se zvěří tak i s lesem. Zkáza a bordel! Doufám ale, že ty z těch cca 20 ha NIC neuděláš, protože s tvoji povahou a inteligencí s tebou nikdo nebude chtít mít nic společného!!! Já bych nechtěl mít společného vůbec nic! Ani latrinu!!!
Pavel Vilšer reaguje 11.12.2011 17:05
Tu smlouvu 115 ha, si nech zarámovat, komediante, to se nikdy nestane. A 150,-Kč u tebe? za co proboha? ty seš zhulenej? Srnčí máš sporadicky, prasata jen přecházející několikrát v roce, lesík máš po předcích zplundrovaný, a pokud vím, tak ani to plivátko 20 ha, nemáš v celistvé ploše. Nechtěl bys za to korunovační klenoty, osle? Tak co bys tam chtěl honit? ..tak sám sobě ne?...
Jaroslav Schindler reaguje 11.12.2011 14:43
Koukám Nekolo že ti na Břehově skončila sezóna diskoték a dlouho jsi si nešňupl.Slyšel jsem že absťák je svinstvo. Někdo prý pochoduje v zástupu bílých myšek a někomu ,jak tak koukám , odevšat vyskakují zajíci. Jak dlouho ještě budeš vlastní neschopnost svalovat na komunisty a padesátá léta. Jo a nehrej si na sedláka, rušiči nočního klidu a provozovateli diskoték.
Pavel Vilšer reaguje 11.12.2011 11:12
A Nekolo, buď tak laskav, lidi mě o těch cenách píší "na osobní poštu" protože tady, kde jsem se chtěl něco dozvědět, je to "zamořeno" opět převážně tvými hovadinami-a reakcemi na tebe! Zůstaň v rubrice "HONITBA 100 ha", tam si budem vypisovat "to tvoje" jo?
Pavel Vilšer reaguje 11.12.2011 11:05
No, a teď se to vymění, a poleze tam jiná nevzdělaná a tupá pakáž!!! že?
Pavel Vilšer reaguje 11.12.2011 09:59
Na jednu z těch švestek či jabloní, co tví předkové vysadili, jak píšeš, Nekolo 10.12 /15:27/ se běž oběsit..........
Jaroslav Schindler reaguje 10.12.2011 20:53
Nooo, dojdou argumenty nastupují urážky, že Nekolo. Za co by myslivec ještě tak mohl. Zapoměl jsi na Černobyl. Jo ,podle různých zpráv se v době jen těsně před selkými honitbami, tedy z pohledu časové osy Země, proháněli pravěcí lidolovci a mamuti. To maso ze zastřelených psů a jeho konzumaci bych spíš viděl v podání hladového sedláka. Jinak slyšel jsi ohledně selských lesů výraz plünderwald, tedy zpustošený les. Ten plunder les byl typický právě pro ty selské lesy. Tak se tady nerozplývej nad výsadbami plodonosných dřevin. Sedlák nedělal nic zadarmo, to je a byla spíš práce myslivců a výsledek jejich "brigád".
Robert Voith reaguje 10.12.2011 14:57
Pavle, tak s tím musím jen souhlasit!!! Ano,vzpomínám si, jak mě hajný ze Železné Rudy-Špičák, vyprávěl právě o tom co píšeš a jaký to byli svině pytlácký(němci) a jen kvůli nim si musel pořídit pistoli, protože se s nima dostal i do přestřelky. Takže za mne určitě ne, aby se sedláci dostali zpátky k tomuto nepěknému hospodaření. A nakolo, věř, že má rodina žije z poloviny v německu(to víš sudety), ale rozhodně němce nemám rád, kurvy arogantní a mají tam akorát hovno. Proto jezdí sem, tady to mají za levno a bez keců, ale já s takovou myslivostí rozhodně nesouhlasím, aby někdo vydělal za každou cen, s tím jdi do háje. A když se mlaziny budou plotit, tak ti les poroste, jenže jste všichni stejní v tom, že je lepší vyůčtovat škody a mít za nic prachy a svádět to na myslivce a zvěř, ty vole, ale neudělat pro to nic!!! S takovým myšlenim, že tak vše bude fungovat, jako správná simbioza, tak to fakt ne. I tomu lesu se musí zkrátka trochu pomoct, ale odstřelem to fakt nepujde!!!
Pavel Vilšer reaguje 10.12.2011 14:29
Nekolo, vrátím se k tomu, cos napsal dnes, /10:59/-kde popisuješ "ukradené honitby sedlákům". Tak k těm sedláckým honitbám, říkal mě můj děd i praděd, kteří sloužili "u vrchnosti", že nejhorší byly "sedlácké honitby" s panským související. "Drni" sice mohli střílej jen z brokovnic,ale ládovali do nábojů sekané olovo nebo cín,co zkrátka bylo, a stříleli tím srnčí. Půlku toho dohledali až hajní, někdy v použitelném stavu, někdy už zapařené, srny mnohdy kojily! Ty sedlácké honitby to bylo to nejhorší možné, tam se chytal i sysel, a lovila veverka. Tak byli hladní. A nikdy nic, ani v zimě, nekrmili - ať si to jde na panské, my si to pak střelíme. Vzpomeňte všichni na pytlácké nájezdy z Bavor na Šumavu. Kolik lesníků bylo zabito. A kdo to udělal? No sedláci, co mohli lovit na svém,ale tam už nic nebylo, tak šli kamkoliv a natvrdo,i za cenu střetu, protože hlad je "kurva" A ty teď plačeš nad tím, že je tomu konec?, a chceš to zpátky? A co když ti ostatní NE? A nejsou to estébáci ani komunisti,ani lidovci ani z JZD! Jsou to ti, kterým zůstal zdravý rozum, a nejsou mamonáři,ty budoucí pytláku!
Pavel Vilšer reaguje 10.12.2011 13:47
Bohušu, Bohušu, že tys u té oplocenky nechal stát žebřík? No pak se nediv že to srnčí přelízá. Jinak dnes je sobota, tak sem se zas nacpal "ukradeným masem" z lesa, sotva idfukuju. Jinak se ti nedá psát...
Robert Voith reaguje 10.12.2011 12:48
Posluchačko, má to opodstatnění sakramentsky velké a to tak, že právě kvůli takovým jako jsi ty. můžeš lovit jelení, ale jen do dvou let stáří, takže na tom zase neviděláš. To by chtěl každý, kdo nemá rád zvěř, ji v průběhu šesti let vystřílet a po mě potopa. Omlouvám se, ale příjde mě to tak, že máš takové myšlení...
Jaroslav Schindler reaguje 10.12.2011 12:15
Tak si ty oplocenky oprav aby ti tam ta srnčí nelezla a nemusíš kvákat nesmysly o tom jak srnčí přeskakuje oplocenky s jedlí. Oplocuje se snad proto aby to chránilo a ne naopak. A těch deset let. Když použiji tvá slova, tak tvorba té honitby je dlouhodobá činnost, to snad víš, ne? Je tedy nasnadě že i délka smlouvy by měla být dlouhodobější. Krátká doba vede jen k jedinému a to k lovu. To by snad měl či mohl chápat i synek z "pytlácké rodiny".
Pavel Vilšer reaguje 10.12.2011 09:57
Mezi pronájmem na 6 a 10 let je jediný rozdíl. Za 10 let, pokud se někdo zvěři hodlá věnovat může mít chovatelské úspěchy a zvednout kvalitu zvěře. Tam kde to jde, může dělat pokusy s reintrodukcí drobné, zajícem a koroptví. Kde je zvěř jelení, tak dobrý jelen začíný být vhodný k odstřelu ve věku 10+, tomu to chudákovi trvá nejdéle než je "zralý". Střelit 6ti letého jelena (chovného), jen proto, že mě po 6ti letech končí pacht, je špatné. Pak by tam nebylo nikdy nic! Ale to ty, jako potomek pytláckého rodu (jehož předci chodili pro adrenalin a srnce na knížecí), nejseš schopen pochopit... to je moje důvodová zpráva v kostce!
Pavel Vilšer reaguje 10.12.2011 01:00
Víš Franto, já ti rád věřím, už podle toho co v honitbě je za zvěř. Za ty roky mám zmapováno, že jestli jě někde v normovaném stavu jelení zvěř, skočí už nabízená cena (nemluvím o požadované) řádově. Zájem o jelení zvěř ja tak intenzivní, že se doslova obávám až kam tyto dostihy půjdou. Zvlášť je-li tam zvěř i ve 2. a 3.VT....
František Havran reaguje 9.12.2011 23:40
Pavle, Posluchačkovi musím dát v jedné věci zapravdu. Ono 3-10 Kč možná není jako vtip! V převážně polní honitbě, ze které odcházím (neshody s čekatelstvím na členství) se platil roční nájem do 3000 Kč (přesně na koruny ti to ale neřeknu) a to jsme měli 1597 ha. Nevypadla mi nikde nula a myslím to smrtelně vážně!!!! Drobné je poskrovnu, ale srnčího je tu dost (jenom pánové loví srnce, neloví holou a pak nadávají, že zvěř není pořádně kvalitní - bodejť by byla, když tu jsou 10 kg srny, ale to už je jiná debata), prasat cca 10 a 2 kusy dančího letos...
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 18:35
Co to zas chomceč dohromady drne, tys chlastal,ne? 1.Republiku a pacht 6 let, a hmotnost srnců, v jedné větě! Co to má společného s cenou za hektar? Ty přestaň přez den chlastat, a hulit to svinstvo! Obojí je vážně znát a škodí ti to Bohušku..-:)
Robert Voith reaguje 9.12.2011 12:37
Taky mě to přijde nějak málo, ale to víš ničím jiným argumentovat nemůže. A máš pravdu v tom, že u nás jsou ty honitby taky hezčí než dřív, více rybníků i lesíku atd...
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 12:33
Roberte možná to u Bohuša je opravdu takové...
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 12:31
Co?!, 3-10 Kč/ha říkáš?!!! Panebože tam snad nemůže bý žádná zvěř! Ty 3,-Kč platí na prostějovsku za cvičné letiště! To co popisuješ, tak to by asi fakt bylo vhodnější nechat jako "nehonební"... a dále jak píšeš! Tady na Moravě, je to podstatně jiné. Dole na jihu ty MS a HS profitují z bažantnice "Židlochovice" a uniklé zvěře, tam je remízků na zbláznění, ještě níže jsou obory Soutok" a podobně, víc na sever kousek od Brna začíná až po Prostějov souvislý les, s dostatkem zvěře. Poslední 3.naháňka ve Vysočanech /dříve Mollenburg/ 51 ks černé zvěře na výměře cca 1000-1250ha, 1/2 les a 1/2 pole a takhle to tady vypadá.Pravda, téměř není srnčí mimo vyloženě polní honitby. Tady ty ceny nájmů jsou neúměrně vyšší, a má to své opodstatnění!!! Je tady po generace jiný vztah k půdě+zvěři, než v pohraničí,kam přišli "přesídlenci po válce" bez vztahu k čemukoli. Tam začíná problém a odtud bychom měli začít hledat chyby...
Robert Voith reaguje 9.12.2011 12:29
A zapoměl jsem dodat, ceny nájmů oproti tomu jdou stále na horu...
Robert Voith reaguje 9.12.2011 12:27
Pavle, neměl bych asi nic i proti 50,-kč za 1ha, ale přístup Jardy mě moc neoslovuje. Vždyť si i protiřečí! Honitby jsou daleko víc lukrativní teď, než dříve, protože je zvěře víc a mě se zdá, že chceš Jaroslave na tom vydělat, ale to se ti nepovede, protože výkupní ceny zvěřiny, stále klesají.
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 11:49
Bohušu, 1. nájemné by se mělo vyplatit při podpisu nájemní smlouvy,a to další následně k 1.4. každý další rok. Zde však lze smluvně termín dalších nájmů přizpůsobit cca ke konci roku a podobně. Kolik je běžná cena u Vás na Budějovicku, já mám tak trochu přehled na Jižní Moravě.
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 10:16
Jo Bohušu, to jde, sám znám majitele, který měl honitby 2, odlovil jenom jeleny, holou už v jedné honitbě ne, a od 1.4., což bylo důvodem vypovězení smlouvy ze strany LČr, a dotyčný o 1 honitbu přišel.
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 10:10
Víte, já když jsem poprve slyšel tu cenu 300,-/ha. měl jsem dojem že sním. Ale ne. Brno,jako 2.největší město má tu výhodu, že se v jeho blízkosti vyskytuje vysoká! to je magnet. Je zde dost vysokých managerů i politiků,kteří, jde-li o ně, peněz nelitují. Tato honitba souvisí s LŠP Křtiny- co mají nad 10.000 svých a LČr. Je to vysoce lukrativní honitba a dokonce nynější nájemci ji už chtěli koupit natrvalo!Ty peníze tam roli nehrají, chybí jen lesnická odbornost, tak jednou oslovili na něčí doporučení mě, a dokonce mě nabídli i zaměstnání, což mě pobavilo a odmítnul jsem. Rozepisuju to jenom proto, aby si každý uvědomil JAK strašně se za těch necelých 10 let změnily poměry a nastává přeplácení tam, kde to za něco stojí.
Robert Voith reaguje 9.12.2011 09:27
Pavle, stejně si myslím, že 300,-kč ha je strašně moc. Vždyť Koloredové na Dobříšsku účtovali tuším něco kolem 170,- za ha.
Hynek Jirman reaguje 9.12.2011 09:22
Diskuze kolem členstvi/nepřijetí do MS je o tom jak si dotyčné MS představuje svoje další fungování!!! pokud je MS nájemce od LČR nebo PF tak sice vlastníci pozemků můžou být naštvaní ale nemají jinou možnost než řádně žádat o přijetí za člena MS a je to zase jen na lidech!! jak se k tomu postaví!! ale jestliže společnost je na úpadku a prohnilá??? tak to někdy drhne i v MS. Jiná situace je u HS tam si myslím a mluvím za seba a svoje HS (máme ho už 20let) je vždycky dobře když majitelé pozemků!! jsou i členové MS které si honitbu od HS pronajalo, lépe se pak jedná o škodách atd. samozřejmně zase to je o lidech?? když se hospodář a členové MS budou cítit nadřazený tak jim nikdo nevnutí to aby majitele pozemků přijali. Samozřejmně že když má HS 150 členů a 140 vlastní 1ha tak se nemůžou přijmout všichni ale ty co vlastní 200ha a víc jsou rozhodující a potřební k zachování myslivosti (já mám vlastníka s 1200ha!!)
Jinak cena u mě je 17,70Kč/ha . Je to přesně propočítané podle němesckého vzoru z produkce.
Pavel Vilšer reaguje 9.12.2011 00:30
Nekolo, ty chlape nešťastná, ty se budeš bít za vlastnická práva, ale tak nešťastným způsobem, že místo aby ti tady chlapi poradili, tak je sereš všechny, nepodstatnou judikaturou a císařskými patenty. V tomto si BLB! Můžeš si přát aby honitba měla 115ha, a že by Vás na to bylo 4-6, druhá otázka však zní, jestli nezůstane ta výměra stejná-a změní se jen ceny! Ono to totiž vypadá přesně takto. Z reakcí lidí-vlastníků co mají 5-12 ha jeden tedy víc, ,ale nesouvislých, tak se s nimi HS s honitbou cca 950 ha,a podepsanou opční smlouvou, ani nechce bavit! Chlapi to mají rozstrkané všude možně, a bylo by jich celkem 12 a nedali by dohromady ani 100ha. A z pohledu vlastníka ty myslíš, že by se myslivecky vyžilo 12 chlapů na necelých 100 ha? No takže co? Bude asi dál nehonební, budou to oázy klidu pro zvěř a bude vymalováno. Uvědom si, že k čemukoli společnímu musí být vzájemná shoda, nikoli nevůle. Pokud není, pak je to stejný postup - vnucení se za každou cenu do HS - který tak odsuzuješ, s tím rozdílem, že je to v rovině mezi majiteli a nájemci. A toto je podstatné a toto si uvědom, než zas napíšeš, jak je to kde jinde!!! a nezapomínej, ŽE POŘÁD JE PLATNý § 449!!!, HOVOŘÍCÍ O VÝMĚŘE NEJMÉNĚ 500HA! Opravdu se s tím obracej jinam, tady ti nikdo se změnami pomoct není schopen. Raději sem napiš, kolik se pohybuje navrhovaná či nabízená cena za 1 ha,u vás, pokud to víš, nebo kolik by sis ty sám za 1 ha představoval.To bude zajímavější. Jinak to zatím nevede nikam....
Robert Voith reaguje 8.12.2011 22:43
No to záleží na tom kdo tam hospodaří, zda ms nebo hs??? Myslím, že 18ha je dost na to aby byl přijat. Za další, je sto pro v honebním společenstvu, takže i on bude mluvit do toho komu to pronajmout a tedy si může dát podmínku.
e reaguje 8.12.2011 22:37
Plně souhlasím stím co napsal Hynek Jirman. Ty ceny tady zvedaj naši rádoby zbohatlíci, protože in je mět svou honitbu a oni jdou do toho at to stojí, co to stojí. Jeden přeplácí druhýho a pak ty ceny šplhají do závratných cen. A Roberte, s Jardou se v některých věcech dá souhlasit. Mám kamaráda, který vlastni 18 ha (sám na nich hospodaří) a povolenku k lovu nemá a společenstvo se s ním vůbec nemá zájem bavit. Co bys radil? Chlap je to rovnej a slušnej.
Robert Voith reaguje 8.12.2011 21:52
No a čím a kým bude ten člověk kontrolovatelný??? Neboť ty budeš chovat a soused s právem ti to bude vybíjet. A to se stane, na to vem jed...
Robert Voith reaguje 8.12.2011 21:01
Dobře Jaroslave, tak jinak. Prosím tě, teď mě tedy řekni, bude tam někdo kdo bude vlastnit pozemek a tedy mu budeme muset ze zákona umožnit vykonávat právo myslivosti, ano? Ale ten blbec bude těžkej masorád a nic živého mu nebude svaté, Jak s takovým potom naložíš, vždyť se ho pak ze zákona nebudeš ani moct zbavit, a on ti bude vesele plenit honitbu. Jaká je v tomto směru tvá vize???
Robert Voith reaguje 8.12.2011 20:33
Ty jsi fakticky kus vola!!! Posluchačko, jak já můžu být komunistický lidolovec, ty blbče, když je mě 35 let???? Já dělám myslivost deset let a myslím, že dobře, ale to musí posoudit druzí, ale ty děláš akorát zle, narozdíl od ostatních. A upřímně si myslím, že chlapům jako Vilšer a Šindler nesaháš ani pokotníky, ty statistiko...
Hynek Jirman reaguje 8.12.2011 17:25
Pavle já si myslím, že se nemusíme bát "germánů" jak píšeš, mám to do "NDR" 30m na hony tam chodím a dokonce mám nabídku na pronájem honitby??v německu?? mají tam velké problémy vůbec udat honitby myslivci tam vymírají rychleji jak u nás. Na společném lovu je 10 myslivců a z toho 8 ve věku 75let!!!Myslivost zrovna není moc lukrativní, dělá ji hodně omezený počet lidí a i na německo je to dost malé procento.
Myslím si že bát se musíme českých hloupích lidí!!jejich hladovosti a snahy ukázat moc peněz!! to bude největší problém české myslivosti, snaha prodat všechno,komukoliv a hlavně vydělat ve stylu po mě potopa a zvěř ať si pomůže sama!!
Pavel Vilšer reaguje 8.12.2011 13:14
Vtip spočívá v tom, že mnozí z nás to mají jako celoživotní poslání a ONI to vědí! V té honitbě, co jsem ti psal, ulovil letos jeden člen dobrého desateráka 5. hlava, 3 srnce kolem 85 CIC a kňoura pod medaili. Když bych to spočítal podle ceníku LČR, bylo by to nad 60 tis., a zvěřina k tomu! A tito členové neuvažují "jestli se jim to vrátí" to je jim fuk, to berou jako svoji zábavu a relax,do které je také nutno něco investovat! V rámci objektivity me napadá věta z římského práva "Audiatur et altera pars" tedy "nechť je slyšena druhá strana"! No a oni jsou s tím spokojeni, srozumění, mají kde lovit, cca 20 min. autem z domu! A LČR taky!!! Tedy shoda oboustranná, s výhledem na léta budoucí. Naopak uvažují o pronájmu honitby navazující! Teď platí 40 tis. ročně, a do nové dražby jsou ochotni jít do 60.tis ročně - tak co pak chceš... no žádný z nich se neživí rukama, to je snad jasné! Ale až příjde germán, no to pak teprve bude mazec!, to se teprve budem divit aji ušima!
Robert Voith reaguje 8.12.2011 12:06
Pavle, toho se bojím nejvíc, že si tady zase nějaký nácek bude hrát na machra v naší zemi a ti kryplové na hoře jim to umožní, protože by prodali i svojí starou...A těm má člověk skládat účty??? Vyházet z oken a nakopat do prdele!!! Toť můj názor a žádných 300,-kč ha pěkný kuloví!!! Oni by měli platit nám, za to že jim ze svého krmíme zvěř a trávíme tam svůj volný čas! Oni Né!!!
Pavel Vilšer reaguje 7.12.2011 22:54
Letos to Roberte ještě jakž takž ujde. Obávám se však toho, že tam, kde vědí, že nemají obci,a současně také, že do dražby jít nemohou, tak tam se teprv bude vystřelovat! A začne to srčí zvěří a všichni se budeme divit co že se to střílí. V tomto jsme nepřekonatelní, bohužel.... a nebuďme naivní, budou tu honitby patřící výlučně zahraničním majitelům. A vy myslíte, že pro ty bude ekvivalent 50.tis. Kč = 2.tis. Euro za rok moc?, bude-li se jednat o slušně zazvěřené honitby? NE NEBUDE! Rádi to zaplatí.... a v tom teprve bude opravdový konec naší myslivosti,tak jak ji známe...
Robert Voith reaguje 7.12.2011 20:31
Hynku, ale ty víš, že u lesů je to jen o manažerech a těm je jedno kdo jakou má odbornost. No co to asi tak udělá se zvěří, vystřílí se ten zbytek a bude klid.
Jaroslav Schindler reaguje 7.12.2011 20:22
U honiteb LČR jde zjistit výši nájmu na stránkách LČR - honitby.
Hynek Jirman reaguje 7.12.2011 19:14
Pan Josef FEUEREISEL (MENDELOVA ZEMĚDĚLSKÁ A LESNICKÁ UNIVERZITA)zpracoval docela hezkou studii EKONOMIKA V SOUČASNÉ ČESKÉ MYSLIVOSTI. Kdyby se pronajímatelé - LČR/majitelé pozemků řídili tím co je třeba v SRN normální tak pronájem za ha vychází z produkce a né podle toho kdo dá víc. Již v současnosti je spousta honiteb prakticky vystřílených stavy zvěře na minimu a když nikdo nezasáhne (a on nezasáhne) tak částky 300 až 1000Kč/ha úplně zničí a odstraní českou myslivost. Neumím si představit myslivce a jsou to převážně slušný lidi jak při platu 13tis. hrubého dávají na myslivost ročně 50tis. ze své kapsy??? budou muset skončit, ale určitě bude dost bohatých jednotlivců co 500tis/1mil. za honitbu dají? co to udělá se zvěří a péčí o ní?? ukáže čas.
Je jenom škoda že ČMMJ a rádoby funkcionáři již dávno nezačali jednat o nějakém modelu výpočtu nájemného protože dle mého názoru by měla rozhodovat odbornost nájemce a né peníze.
Pavel Vilšer reaguje 7.12.2011 18:25
No, bývám tam pravidelně zván, trochu jsem se snažil ze střelců udělat myslivce. Dnes už, můžu říct, (a protože to jsou chlapi kolem 50tky)mají tolik rozumu že si dají říct. Několik je vyložených srdcařů.
Robert Voith reaguje 7.12.2011 18:18
Jo, myslím, že se dnes klidně najde někdo kdo je přeplatí, ale to je, si myslím, jen o penězích. Nebo se mýlím??? Horší věc je ta, že lidí co mjí peněz dost, je už taky celkem hodně a po těch revírech půjdou, ale co to udělá se zvěří to fakt nevím. Zkusím zjistit co stojí hektar u nás, ale myslím, že to bylo něco kolem těch 30 až 40 kč,-
Pavel Vilšer reaguje 7.12.2011 18:10
Měl jsem stejný dotaz, jedná se o uzavřenou společnost 10-ti slušně situovaných lidí, platí 40 tis. každý z nich ročně do pokladny. Mohou si ponechat veškerou ulovenou zvěřinu, kdo co uloví, mimo to pradají 2 naháňky po 40/tis, pro VIP, a jsou všichni spokoleni. Poloha 27 km od Brna! A to je to podstatné. Vlastní to už devátý či dsátý rok, je to pronajato od LČr. Jsem zvědav zda je někdo nepřeplatí.
Robert Voith reaguje 7.12.2011 17:04
Pavle, to je šílená cena!!! Jen by mne zajímalo, jestli se fakt najde blázen, který to za to dá??? Když spočítám co činí nájem, tak to rozhodně na 70 střelených kusech neviděláš!!!
Pavel Vilšer reaguje 7.12.2011 11:34
Myslivečtí kolegové, začíná být aktuální cena k jednání za 1 ha honitby, dle zazvěření,druhů lovené zvěře a kmenových stavů. V nedávné době jsem se několikrát setkal s tím že převážně polní honitby, kde je sporadicky drobná, loví se cca 15 ks srnčího a 3-10 ks prasete divokého, jsou hodnoceny 20 až 30 Kč/ha. Naproti tomu cena honitby blízko Brna,1.300 ha, kde se loví 10 zvěře jelení, 30 prasat 30 ks zvěře srnčí a do 5 ks zvěře muflonní se vyhoupla přez 300 Kč/ha. Jaké jsou Vaše poznatky a zkušenosti?