ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Kňour 2010
Kňour 2010
vloženo: 8.2.2012 08:06
autor: Michal / admin /

úlovky (svět)

Magadan 2012
Magadan 2012
vloženo: 16.1.2013 17:58
autor: Sláva Dolníček

trofeje

detail
detail
vloženo: 2.1.2014 14:18
autor: Roman Dudek

zvěř v přírodě

Liška v oboře
Liška v oboře
vloženo: 2.6.2020 08:32
autor: Děda z lesa

zbraně

R 8
R 8
vloženo: 3.5.2018 12:40
autor: Ondřej Trlifaj

fotopast

krasavec
krasavec
vloženo: 22.5.2016 18:27
autor: František Popílek

myslivecké umění

ŕŕŕŕ...
ŕŕŕŕ...
vloženo: 7.4.2013 18:11
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 232887 fotek (10 dnes)
  • 7937 videí (0 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8869 inzerátů (2 dnes)
  • 285 diskuzí (0 dnes)
  • 748220 komentářů fotek (36 dnes)
  • 12929 komentářů videí (0 dnes)
  • 3289206 hlasování fotek (109 dnes)
  • 56415 hlasování videí (0 dnes)
  • 37587 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 6 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

macko

vložil: roman mikolaj
vloženo: 13.1.2015 12:48
zobrazeno: 9669x
hodnocení: 20 hlasů



Komentáře:

17.1.2015 14:19 vložil Jaroslav Mrázek
Mira dnes v 6.56 pobavil za deset +. Anebo, že by rozesmutnil? :-)
17.1.2015 12:12 vložil Josef Kouba
Mě to žluté co trčí medvědovi z tlamy připomíná slovenskou plombu na označení ulovené zvěře...
17.1.2015 09:20 vložil Vladimír Kal
Míro je vidět, že jsi nad věcí. Domnívám se, že to však nepochopí "vulgaristi" a provokatéři. Divím se Jiřímu L, že se nechá provokovat a odpovídá jim. Hlavní vinu vidím v adminovi, který by neměl vulgární a provokující články pouštět dál. Skutečně citelně tím osobně poškozuje tyto stránky, které by měli řešit úplně něco jiného (myslivost-lovectví) než hloupé výlevy nevzdělaných (či polovzdělaných) ubožáků.
17.1.2015 06:58 vložil Mira
Omlouvám se :-) pod ním :P
17.1.2015 06:56 vložil Mira
Jak se myslivci dostanou od medvěda ke komunistům,psychopatům, mysliveckým nýmandům no a četník z Putimi chichichichi..... Myslivec je substantivní odvozenina z příd. jména myslivý, tak jako žárlivec ze žárlivý, horlivec z horlivý atd. Myslivý je ten, kdo stále, usilovně, rád (o něčem, na něco) atd. myslí; na př. Spytihněv byl velmi mysliv o přispoření služby božie Pulkava 53a. Tento význam má příd. jméno myslivý podnes (častější bývá tvar záporný, nemyslivý = nemyslící). Z významu »rád (na něco) myslící« vyvíjí se pak snadno význam »rád se něčím (v mysli, pak i ve skutečnosti) obírající, zálibu v něčem mající«; v tomto významu se užívalo příd. jména myslivý (a podst. jména myslivost) v starším jazyce o rozličných zábavách a zvláště o lovu jakožto zábavě par excellence. Proto se vyskytuje často spojení »myslivý v lovu, myslivost v lovu« (s vazbou napodobenou podle souznačných výrazů ľubost, libost v čem, kochánie v čem« a p.); na př.: Quirinus v loviech i v rozličném ješitném (= marném) veselí velmi mysliv bieše Pass. 384; ku přielišné v loviech myslivosti mnozí přikládají mysl Štít. uč. 91 b (Geb., Stč. sl. 2, 425), V tomto spojení nabývají pak slova myslivý, myslivost (i bez doplňovacího výrazu »v lovu«) pregnantního významu ‚lovecký, lovčí a lovení, lov‘, podobným způsobem jako na př. slova hon, honící, honiti atd. nabyla častým spojováním s představou hnané (pronásledované) zvěře významu podobně specialisovaného. Na př.: neb bych rád mysliv byl (= lovil) a nemám zvěři (archiv Třeboňský k r. 1475); sokolčí vypustie sokoly a jiné ptáky, kteréž mají k myslivosti (Million 64 b). Zpodstatnělé přídavné jméno myslivý stává se pak názvem lovícího člověka nebo honícího psa. Chelčický v Síti 78 a vytýká pánům světským, že se psy lépe zacházejí než s lidmi poddanými a že psu svému říkají: »Myslivý, poď sem, lež tuto na polštáři«, útrap svého lidu si nevšímajíce. Název myslivec, doložený, pokud víme, po prvé ve Veleslavínově čtyřjazyčném Nomenclatoru, znamená tedy člověka myslivého, t. j. myslivostí, lovem zvěře se zabývajícího. Způsobem zcela analogickým nabylo i ruské jméno ochótnik, znamenající vlastně člověka svým chtěním k něčemu směřujícího, pohotového nebo v něčem zálibu majícího (na př. ochotnik do lošadej = milovník koní), významu rovnajícího se našemu slovu myslivec a ochóta významu ‚lov, myslivost‘. Povědomí etymologické spojitosti slov ochóta, ochótnik v tomto pregnantním významu se slovesem chotěť, chočú (chtíti) je v ruštině stejně zastřeno jako u nás spojitost jména myslivec se slovesem mysliti; proto se také v některých ruských nářečích vedle tvarů ochota, ochotnik vyskytují tvary ochvota, ochvotnik, protože si lidová etymologie spojuje tato slova patrně se slovesy chvatať, chvatiť (chytiti), která jsou pregnantnímu významu slov ochotnik, ochota (= lovec, lov) svým významem bližší. Kdo tento článek četl tak zjistil, že je o hovně jako ty příspěvky nad tím. Mira Krhounek
16.1.2015 10:53 vložil Pavel Štěrba
...tak se tím pořekadlem zkus taky řídit! Jinak ti ve tvém boji za pravdu a lásku přeji mnoho štěstí. Svoboda slova je obousměrná....
16.1.2015 09:25 vložil Jan K.
Ještě jednu věc přidám,není to ani pořekadlo spíš lidové moudro.Pane Štěrba hlavou zeď neprorazíš.Tímto bych tu trapnou debatu rád ukončil,poněvadž je to smyslu postrádající.
15.1.2015 23:06 vložil Pavel Štěrba
Ne, ty jsi to nevyhrotil, jen jsi mne odhalil jako komouše a ruského špióna. Je to čest být prolustrován takovou kapacitou, jsi vynikající linqvista, jde ti výborně čeština i němčina, máš úžasný přehled v geopolitice a o myslivosti jsi tu také napsal spoustu erudovaného. To jak jsi mne odhalil, no to je něco úžasného, přitom jsem byl tak rafinovaný. Ty budeš asi nejspíš četnický wachmeister z Putimi.
15.1.2015 20:25 vložil Jan K.
Nemyslím si že jsem zlý člověk,tak trochu si musím s Pana Štěrby utahovat a tak trochu na váš účet to je mi líto.Začalo to nevině a nechápu fanatismus Pana Štěrby,ale rozhodně se pasuje do vašeho velkého kamaráda tak to neberte osobně o nic nejde.Nejsem ten kdo tuhle debatu vyhrotil.
15.1.2015 20:19 vložil Jan K.
Teď se třeba Pavlík Štěrbina zaměří na REDY už v tom nehodlám pokračovat.
15.1.2015 20:16 vložil Jiří Lengyel,starší
Jane K.,špatně se mě píše když ani nevím komu,ale stejně-Jste zlý člověk a to se vám vrátí,když ne dnes nebo zítra,ale určitě vrátí,dávejte si pozor,již staré České přísloví říká něco o Božích mlýnech.......
15.1.2015 20:11 vložil Jan K.
Né myslel jsem vestehen:-Napsal si to zprávně:-:- Kdyby blbost kvetla tak seš samej pupen:-Jirka Her Lengyel to napsal dobře akorád zapomněl na chytráka Pavlíka Štěrbinu,dvorního vlez do prdele:- a ruskýho špióna v jedné osobě:-.Tak příště Pane Lengyel až se budete zase sofistikovaně ptát tak vystrčte hlavu Pavlíka ze zadku a mohl jste této frašce utnout tipec.Já se zastal jenom Pana Zemana psal slušně je to sranda kam jsme se to až dostali,ale akce vyvolává reakci.
15.1.2015 20:02 vložil Pavel Štěrba
Ze mne pan Lengyel určitě smutný není, ty jeden redy. A zkoušky z myslivosti jsem si nekoupil, dokonce jsem je ani nabsolvoval. Na lesnické škole ti stačí dobrý prospěch z předmětu myslivost. Ale jestli chceš, tak si klidně tu odbornost můžeme jeden u druhého ověřit. Aby se vědělo, kdo z nás je větší nýmand. To je k neuvěření...
15.1.2015 18:53 vložil REDY
Pane Lengyel, nebuďte smutný z této debaty, za kterou rozhodně nemůžete. Už mnohokrát jste na těchto stránkách dokázal svou odbornost, mysliveckou erudovanost a bohaté myslivecké zkušenosti. Nereagujte na komentáře myslivéckých nýmandů typu Jan K a Štěrba, kteří jsou omylem české myslivosti, zřejmě se jedná o lidi co si veškeré zkoušky z myslivosti koupily a zapomněli si otevřít nejakou tu odbornou literaturu. Lovu Zdar.
15.1.2015 17:37 vložil Pavel Štěrba
verstehen:-) Alespoň si to po sobě dokážu opravit:-)
15.1.2015 17:34 vložil Pavel Štěrba
verstehe? Jooo, ty myslíš vestehen! Ta písmenka, to je potíž co?:-) Dle tvé gramotnosti pochybuji o tom, že vůbec víš, kde Rusko leží. Vidím že máš sám se sebou dost práce psychopate, takže ti sofistikovaně sděluji, že se budu snažit na tebe nereagovat. Mohlo by tě trefit a to by určitě nahrálo do karet světovému proletariátu:-) Pro druhého hloupého Honzu, není sprostý ten, kdo sprostě mluví, ale kdo sprostě přemýšlí. Když jsi přes ta pořekadla. Krom toho, jakou vulgaritu máš na mysli?
15.1.2015 17:29 vložil Jiří Lengyel,starší
Tak myslím,že je toho dost,jen mě mrzí,že já jsem vlastně tuto nechutnou debatu zapříčinil,jen s tím,že jsem se zeptal autora fotografie,zdy byl medvídek uloven či nikoliv,no a pak se zde nabalili chytráci Zeman Jan K. a Pavlica,kteří z toho udělali frašku,vzlášť spisovatel Jan K,. píše jak vidno velice rád,ale blbě,samé bla bla a musí mít poslední slovo,jo,i takoví "myslivci jsou mezi námi.A představte si,že tato osoba se mě sám přihlásil za přítele a já naivka tuto nabídku přijal......Jemu vzlášť,je mě srdečně jedno,zda budete rád a že budu psát stále jen Lovu zdar,bavit se s vámi,je ztráta času,ale,již jsem psal v úvodu,že tato diskuze graduje aý je člověku stydno za Vás,jak může normální člověk ze sebe vyprodukovat tolik špíny a nenávisti,je toto myslivecký Weeb,nebo žumpa?Spíš to druhé.A co na to Administrátor jako majitel tohoto Weebu?Dokáže smazat jiné příspěvky,které jsou proti těmto ševelení jarního vánku,tedy se ptám ,jak dlouho budeme muset číst špínu,která nemá obdoby???
15.1.2015 17:01 vložil Jan K.
Pseudodemokrat to je dobrý:-.Hezky jste mě zaškatulkoval pane blb:-Ty argumente, v životě jsi mě neviděl,píšeš si s pouhým anonymem a jinak ty posero nosím mezi lidi kuklu:-Já si budu psát Her s jedním r pač to je speciální název pro Her Lengyel verstehe?Jedinej kdo se snaží někomu něco vnucovat jseš ty zkrachovalej komunisto.Tak emigruj do Ruska,pak budeš kupovat eura a dolary,protože strkáš rypák na Ukrajinu bolševiku posranej.Nebavím se o tvým tatíkovi,ale o tobě tak se přes něj neobhajuj!Já si svý kamarády určím taky sám,tak vlez Lengyelovi do zadku a zazpívej mu tam ruskou hymnu mě je to fuk,zajímalo by mě kdo je ten kolaborant a zemskej škůdce ty musíš být zvláštní exemplář vyjadřuješ se jak extrémista bůh s tebou.
15.1.2015 16:44 vložil Jan Z.
Štěrbo, psychicky labilní člověk je takový člověk, kterému když docházejí argumenty, ten se uchýlí k urážkám a nadávkám. Měl by jste psát k věci a dobré by bylo najít odbornou lékařskou pomoc. Jinak staré přísloví: vrána k vráně sedá rovný rovného si hledá. Takže, když se zastáváš Lengyela, tak se v písemném projevu chovej jako on a nepoužívej vulgarity.
15.1.2015 16:01 vložil Pavel Štěrba
No ty sametový revolucionáři, na takového bezbřeze tupého, věcně obsedantního pseudodemokrata, budu mít argumenty vždycky. Můj táta byl pro svou hubu za komunistů od kriminálu jen kousek, tak mi tu neplácej nic o disdentu. Jen díky pár rozumným lidem, tomu unikl a musel jít hákovat, i když díky vzdělání mohl mít funkci. Až po tom tebou opěvovaném ´89 se právě probudil. A jestli chceš, abych ti tu vypisoval, v čem je to dnes horší, než to bylo, tak ti to napíšu snadno - ve všem. Všichni, co dnes tak hrdinně bojujete s rudým terorem, jste v době, kdy to bylo aktuální drželi hubu. Tehdy by jste totiž museli jít proti svým otcům, komunistickým funkcionářům. Dneska jste všichni stejně devótní k západu, jako kdysi vaši předchůdci k východu. Jinak slovo Her - pan, se píše Herr. A neraď mi, koho se tu smím, nebo nesmím zastávat ty infantilní kašpare. Kamarády si bez tvého laskavého svolení hodlám vybírat sám. A ty své bláboly si můžeš jít žvatlat do havlistické kavárny, tam ti za to bude tleskat banda kolaborantů a zemských škůdců. Vše jasné ty severní Koreo?
15.1.2015 13:49 vložil Jan K.
Dochází argumenty tak se nyní uchylujete ke gramotnosti.Možná mému textu chybí správná spisovnost,ale obsah bude srozumitelný všem.Pane Štěrbo nebo jak chcete abych vás nazýval,je úplně jedno jestli tam máte jméno a příjmení poněvač jste u mě blb,blbem jste se narodil a blbem zůstanete,tak jako já bych podle vás měl chodit v kukle s minimálním vzděláním jen proto,že nemám v názvu své jméno:-Pro upřesnění jestli před rokem 89 byla u vás pojetí demokracie,tak bych vás postavil před lidi,kteří seděli v kriminálech co by vám na to řekli,ovšem jestli nejste zarytý komunista pak to chápu.Připomínáte mi toho macka taky akorád mi příjde,že jste se po roce 89 neprobudil a pořád hybernujete.Dementalise řešit nebudu neví jak se jmenuje ani kde bydlí takže kuklu na hlavu a hotovo:-Určitě v textu nějakou chybu mám jednu větu bez chyby zvládne i dementalis.
15.1.2015 12:23 vložil Pavel Štěrba
Jinak, ne pane Štěrba, ale pane Štěrbo. Oslovujeme voláme. 5 třída základní školy...
15.1.2015 12:14 vložil Pavel Štěrba
Tak za 1) neotírám se o pana Vršana, ale o absurditu zdejší chlubírny. A za druhé 2) to že využíváš svobody projevu v pomateném pojetí "demokracie" posledního čtvrt století, to je patrno z každé tvé věty. Ostatně tyto hodnoty nedostaly nikdy tolik na pr.el, jako po roce ´89. Anonymita internetu je taky takové ad absurdum. To že se tu skrýváš pod pseudonymem, je jako bys chodil mezi lidi v kukle, je to vrchol zbabělosti a neslušnosti. Ale ty evidentně nemáš přehled, vzdělání, a ani z hůry dáno, abys toto mohl pochopit....
15.1.2015 10:03 vložil Jan K.
Pane Štěrba myslím si,že demagogicky nepíšu,ale brát názor a přesvědčení někomu jinému nemám zapotřebí.Pokud jsem něco napíšu činím tak svobodně s projevem mého názoru.Jde mi hlavně o obsah jestli pro Vás je jméno autora textu důležité pro mě rozhodně ne a jestli s tím máte problém tak emigrujte do Sev.Koreje tam je cenzura tam je diktát to tu skončilo po roce 89,tak mi laskavě nic nevnucujte!Klidně pochlebujte Her Lengyel,Vilšer a jim podobní jste ze stejného těsta už toho mají hodně za sebou to je jistě pravda s životním nadhledem o to více by měli být nad věcí a jestli dovolíte udělám si názor na tyto pány sám a věřte chlouba,opovrhování ostatními a psaní neustále v negativním smyslu mě utvrzuje v tom,že jako lidé svými chováním nestojí ani za starou belu.Pane Štěrba neberte to osobně i já bych Vám rád poradil,aby jste se neotíral o Pana Vršana pač Vám k němu chybí ještě dlouhá cesta.
15.1.2015 09:07 vložil Pavel Štěrba
Jane K, chtělo by to nejdřív přemýšlet, než začneš psát demagogie. Pak by ses třeba nemusel alibisticky opírat o Vršana a Doležalovou a nemusel by ses to otírat o Lengyela s Vilšerem. Zrovna tihle dva toho mají za sebou tolik, že určitě nemají potřebu dávat na zdejší chlubírnu každého bulkaře za deset minut po té, co ho doprovodili na věčnost. Ve své ješitnosti a neskromnosti že:-) A když nemáš ani dostatek morální odvahy se tu představit, tak se raději neotírej o nikoho. Nejdřív sem dej jméno, rozumíš, jméno. A co se týče toho medvěda, lovci přeji lovu zdar, ale je to pro mnohé z nás jistě trofej nevšední, tak by si i nevšedních poct zasloužila. Slováci jak vím, dávají poslední hryz i velkým šelmám, ale tenhle hryz je fakt divný. Na levý bok jsme tu už zvyklí, ale třeba tak maco zhasl:-)
15.1.2015 04:57 vložil Štefan
Hryz.
15.1.2015 04:57 vložil Štefan
šelmám sa hrzz nedáva.
15.1.2015 00:14 vložil 00
Jan K.Rozumne napsano.Je skoda ze nemate jmeno!
14.1.2015 21:49 vložil jiří petrželka
to spiš vypadá na uspání a pokud ne, tak macko si jistě pocty zaslouží...myslivosti zdar!
14.1.2015 21:37 vložil Jan Krebs
Zdravím! Považuji za nevhodné navážet se do pana Lengyela, ale i do ostatních, kteří mají svůj názor. Komentáře pana Lengyela jsou k věci a upřímně se mu divím, že má chuť se do těchto diskusí zapojovat....Osobně se dnes již až na vyjímky,do komentování a vkládání fotek nezapojuji a raději ohodnotím hlasem fotku.Považuji to za lepší volbu, než bych se zapoji do napadání, hádek a osobní averzí na těchto stránkách. Važte si trofejí, mějte z nich radost a važte si lidí, kteří jsou ochotni na tyto stránky poslat fotku a vystavovat se komentování(často hloupému).Nejsmutnější trofeje jsou ty, které nikdy nikdo nespaří a jsou jich často plné půdy... Krebs

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.