ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

LIŠKY
LIŠKY
vloženo: 5.2.2012 23:29
autor: Petr Smrčka

úlovky (svět)

Kudu
Kudu
vloženo: 21.6.2016 08:21
autor: Josef Langmajer

trofeje

Srnec k padesátce...
Srnec k padesátce...
vloženo: 28.6.2014 00:23
autor: František Mlčoch

zvěř v přírodě

Předčasný tok bažantů
Předčasný tok bažantů
vloženo: 13.2.2019 13:48
autor: Miroslav Franěk

zbraně

Moje babky z Ferlachu
Moje babky z Ferlachu
vloženo: 13.1.2017 14:42
autor: jan koštoval

fotopast

..tady hlídám já..
..tady hlídám já..
vloženo: 10.8.2016 18:19
autor: Jaroslav Richter

myslivecké umění

diviak
diviak
vloženo: 21.3.2018 21:04
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 233423 fotek (6 dnes)
  • 7960 videí (0 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8896 inzerátů (0 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 749187 komentářů fotek (10 dnes)
  • 12933 komentářů videí (0 dnes)
  • 3294301 hlasování fotek (44 dnes)
  • 56455 hlasování videí (0 dnes)
  • 37663 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 12 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

ŠLP - Hády


Celkem 25ks zvěře, 23ks zvěře černé, 2ks zvěř škodná
(PS:fota z mobilu, proto horší kvalita)
vložil: Kateřina Čudková
vloženo: 7.12.2015 12:20
zobrazeno: 7655x
hodnocení: 26 hlasů



Komentáře:

15.12.2015 15:05 vložil
14.12.2015 22:28 vložil Jan Horáček ......Dojem z výřadu poněkud kazí jen liščí oháňky. Lovu dík, ani lovcův dík se neříká. A o tom papouškování je to svatá pravda. Nikdy se to v našem sdružení, ani v okolí neříkalo. Pak to někdo někde slyšel a přišel s tím jako mistr světa. Načež to začala papouškovat polovina, možná většina členů a už to snad nepůjde zastavit. To ale není vývoj tradic. To je mrvení tradic. ---------------------------- Někdo to někde slyšel a přitáhl to do sdružení.... Je to mrvení tradic!!!!! Naprostý souhlas s kolegou Horáčkem
14.12.2015 22:28 vložil Jan Horáček
Podstatné je: černá zvěř je položena SPRÁVNĚ. Dojem z výřadu poněkud kazí jen liščí oháňky. Lovu dík, ani lovcův dík se neříká. A o tom papouškování je to svatá pravda. Nikdy se to v našem sdružení, ani v okolí neříkalo. Pak to někdo někde slyšel a přišel s tím jako mistr světa. Načež to začala papouškovat polovina, možná většina členů a už to snad nepůjde zastavit. To ale není vývoj tradic. To je mrvení tradic.
10.12.2015 19:01 vložil Jiří Lengyel,starší
Pan Ježík,opravdu zde již bylo napsáno dost ,ale přesto si neodpustím,oponovat,že význam by mohlo být Lovcův dík,ale ani to význam nemá,je to zparchanělý překlad z Němčiny,Němci na pozdrav Waidmans Hejl,čili myslivci zdar,odpovídají Waidmans Dank,čili Myslivcův dík,o lovci nepadne v tomto případě ani slovo.Je zde vidět,jak hluboko zakořenily všechny germanizmy navzdory mysliveckým kurzům a zkouškám z myslivosti.Tím více platí ona zmiňovaná slova profesora J. Hromase.......
9.12.2015 20:21 vložil
Ellhenický Petr - ...ale ti, kteří celý život říkali to hnusné LOVU DÍK to budou říkat stále, protože je to někdo naučil,někdo koho si vážili a který tu již není..... Proto ty slova Proferosa Hromase,co?? ,,Mladí opakují blbosti starých a říkají tomu tradice,,. Když se zahajuje a nebo končí hon,naháňka,tak provolává vedoucí honu,nebo hospodář ,,LOVU ZDAR,,kolego Ellhenicky,odpovídáte mu ,,dík,,?????
9.12.2015 17:08 vložil Kateřina Čudková
To pan Jiří Wenzl: děkuji za to označení mladá, ale i když já se cítím v nejlepších letech, některé mé kamarádky se již za mladé nepovažují..to ale jen k pobavení:-) Již jsem majitelkou loveckého lístku a dokonce po přesvědčení mých kamarádů i držitelkou ZP (ano, já nepotřebovala k myslivosti střílet...ale miluji moc své dvě jezevčice na to, abych jim v případě nutnosti nemohla pomoci-proto nakonec i ZP). Ostatní zde již nechci komentovat, nejsem ten typ...:-)
9.12.2015 16:26 vložil Ellhenický Petr
Pane Lengyel, to falešné kamarádství bylo myšleno s nadhledem, protože tady každý kritizuje co se mu nelíbí, jen mne zajímalo, zda by se dotyčný ozval i ve skutečnosti.A ten paskvil a hnusné LOVU DÍK mi nervy netrhá a používám ho z důvodů níže uvedených a nehodlám na tom nic měnit. Nikdo nejsme dokonalý.
9.12.2015 15:06 vložil Lubomír Černý
Předně Lovu zdar,nevím koho myslel pan Roman citací:Díky takovým a jim podobným tento web výrazně utrpěl...Chlapi,buďte rádi že nás někdo občas opraví,až tito, podle mnohých"rýpalové"nebudou a každý si bude vysvětlovat tradice a mysl.mluvu po svém,to pak bude teprve guláš.
9.12.2015 14:52 vložil Josef Vyskočil
Kritici byly jste někdy u ŠLP na naháňce ? Odpovím za Vás nebyli, jestli někde dodržujou tradice tak právě zde, já nebyl na profesionálnější naháňce a to už jsem jich objezdil a to jestli se výřad přerovnává ano, protože zvěř sváží dělníci často nezasvěcení do mysliveckých tradic a po příchodu fořta často bývá velký vítr.
9.12.2015 13:16 vložil Jiří Wenzl
Myslím, že jakkoli nevhodný úhel liščí oháňky ba ani pořadí dle poměru velikosti ulovených kusů nestojí za to, abychom odradili mladou uchazečku (posluchačku lesnické fakulty?) o LL od vstupu do našich řad. Lovu zdar.
9.12.2015 13:00 vložil Jiří Lengyel,starší
Pan Elhenický-O výřadu zde bylo napsáno dost a dost,ale já se vrátím k tomu co píšete o jakémsi falešném kamarádství....Považoval bych za krajně neslušné abych já jako host kritizoval místní,to se nedělá,jen si mohu myslet své.Upozornil bych,kdyby v místních byl blízký přítel nebo bratr,ale nic víc.Ale ještě se vrátím k tomu nesmyslnému LOVU DÍK.Znamená to,že i Vy ten paskvil používáte?Nejlépe to napsal Roman i když to asi myslel jinak.Dovoluji se parafrázovat slova zesnulého prof. Hromase:Mladí opakují blbosti starých a říkají tomu tradice.Lépe to nikdo nemohl říci.........
9.12.2015 08:03 vložil Ellhenický Petr
Vždy se najde někdo, kdo na všem hledá mouchy.Když pane Maršíku někam přijedete na nějakou společnou akci a vidíte na výřadu nedostatky, tak jistě na to upozorníte nebo ne? Jinak je to falešné kamarádství. Nechci tu vyvolávat nějaké negace, ale ti, kteří celý život říkali to hnusné LOVU DÍK to budou říkat stále, protože je to někdo naučil,někdo koho si vážili a který tu již není.
9.12.2015 04:28 vložil Drahoš Hikl
Uspěšný výřad.Lovu zdar!Souhlas s Gustavem Beranem.
8.12.2015 23:15 vložil
Petr Poruba z fotografie je jasně patrno, že se výřad teprve chystá...... Kolego,nechte si jedovaté a pichlavé poznámky na moji osobu.Nemáte žádný relevantní argument o dané naháňce.Už vidím,jak se pracně přetahuje černá zvěř na výřadu sem a tam,který je již hotov a čeká se pouze,až se všichni sejdou a nebo jestli něco z černé ještě přivezou. Takže,pane inženýre o vašich mysliveckých kvalitách jsem si udělal názor...
8.12.2015 21:02 vložil Petr Poruba
Z fotografie je jasně patrno, že se výřad teprve chystá a co se našeho kolegy týká, si každý uděláme "rádoby" obrázek o jeho profesionálních kvalitách sami. Byť jezdí často na společné akce.
8.12.2015 11:01 vložil chasse
Lišky ano, stalo se, není potřeba z toho dělat tragédii. Byl jsem přítomen, mohu jen konstatovat že vše ostatní probíhalo dle tradic a to až do takové míry, že jsem si pomyslel "kéž by to tak bylo všude"
8.12.2015 08:15 vložil Milan Vrána
Kolego Maršíku, nikde nevidím nastoupené střelce, ani honce a trubače. Z toho lze vyvodit, že příprava výřadu stále probíhá. Tudíž se mohla řada věcí do jeho vyvrcholení změnit. Nebo to vidíte jinak? Díky takovým a jim podobným tento web výrazně utrpěl co se kvality a kvantity fotografií týče. Pomatuju doby, kdy jich tu bylo dvacet denně, dnes to tu není ani za týden. Z úst prof. Hromase jsem na jedné z přednášek slyšel: "mladí opakují blbosti po starých a říkají tomu tradice". Na tuto větu nikdy nezapomenu a zkuste nad ní popřemýšlet i vy. Obecně je totiž známo, že kultura, která se nevyvíjí, zaniká.
7.12.2015 23:16 vložil
Slečno nebo paní Čudková,Vás se tuším můj příspěvek netýká,vy jste sem dala jen odkaz,foto???Já jsem napsal pouze svůj názor,jak vidím podle fotky uspořádání výřadu a názor na některé novodobé myslivce. Za výřad zodpovídá vedoucí honu,lovu,myslivecký hospodář,předseda a ostatní zkušení z MS. Nemohu si pomoct,ale např., v druhé řadě,podle fotky?, uložená černá zvěř není podle velikosti a váhy,správně seřazená, ale vím také, že je to mnohým myslivcům úplně jedno. Každý výřad společného lovu,honu,je přece krásnou visitkou Mysliveckého sdružení a jiných honiteb. Výraz ,,Bouchal,,který jsem tu použil v myslivecké mluvě existuje a mnozí myslivci ví,o koho jde. Pokud Vás pohoršuje výraz ,,zelený panák,,tak vzhledem k tomu, že jezdím hodně po naháňkách,setkávám se tudíž s rádoby myslivci,na něž se tento výraz bezvadně hodí. Jsou to vesměs lidé kteří nalezli mezi slušné myslivce,vše si koupili,myslím tím LL,ZP aj.Nic se o myslivosti nikdy neučili,neví nic o zvěři,střílí po všem co z leče vyběhne,a neřeší vzdálenost. Mnozí přijedou na naháňku v maskovacích hadrech a se samopalem a jsou dokonce vedoucím lovu a členy MS na společné akci trpěni. Je třeba si všimnout jak se sprostě a hnusně mluví na mysliveckých akcích,ty výrazy,jak se mluví o zvěři,liškách a zvěři černé. Podotýkám že nejsem žádný nováček v myslivosti a vidím také,kam se naše krásná myslivost,hlavně díky těmto lidem ubírá,stačí například naslouchat, kolik lidí při předávání úlomku odpovídá to hnusné ,,LOVU dík,,. Buďme hrdi a pyšní,na České myslivecké zvyky,tradice a krásnou mysliveckou mluvu,kterou nám tu přenechali naši moudří, hrdí,stavovští předkové.
7.12.2015 22:25 vložil
Katerino, nenechte se otravit! A panove, existuji slova jako "velkorysost" nebo "nadhled". Pane Marsiku, duch je nekdy vic nez proste encyklopedicke mentorovani. Pokud se nekdo dostane az do momentu, kdy pripravi prezentovany vyrad, tak si zaslouzi respekt a cest a to dokonce i kdyz nekde udela chybu. Navic ma dama pravdu, "bouchal" nebo "zeleny panak" doufam netvori zaklad myslivecke mluvy .... Lovu zdar!
7.12.2015 22:02 vložil Petr Fuks
Zvěř na výřadu se ukládá zprava doleva.Lovu zdar.
7.12.2015 21:52 vložil Jan Horáček
Jirko Maršíku, černá zvěř je položena správně. Špatně to popisuješ ty, což je poněkud nemilý úlet... Lovu zdar.
7.12.2015 20:26 vložil 00
Slecno nebo pani Katerino,dobre napsano.
7.12.2015 20:19 vložil Kateřina Čudková
Pěkný večer, kurz myslivosti jsem dělala právě kvůli našim tradicím a úctě k nim. Oháňku lišek obhájit nemohu, ale mohu odpřisáhnout, že zvěř černá byla seřazena dle velikosti a jestliže se to jeví jinak, je to pouze díky tzv. perspektivě (to snad více vysvětlovat nemusím). Naopak, hlahol na počest zvěře (černé i škodné), pro krále honu...atp. Na druhou stranu jestliže někdo hájí čest tradic a odkazů našich předků (jakýchkoliv), měl by si uvědomit, že oni by jistě nesouhlasili s výrazy jako je "bouchal" a "zelený panák" a stylem, kterým se zde velmi často navzájem napadáte;-) Myslím, že se bez internetu opět na chvíli obejdu a sem již nic nedám, aby zde nebyli očerňování zbytečně slušní lidé...Pěkný večer všem
7.12.2015 19:24 vložil Tonda
Souhlasím s panem Beranem. Pouze lišky nemají oháňky kolmo. Jinak tento výřad je jak má být. Pan Maršík se musí podívat lépe.
7.12.2015 18:06 vložil Jiří Létal
Tak jak píšete, těm bouchalum slovo TRADICE A ZVYKY NIC NEŘÍKÁ!!!
7.12.2015 18:03 vložil pepa
Pan Maršík,jste opravdu jednička!!!!Mají výřad jak má být akorát ty oháňky u lišek to trošku pokazily.Jsou tady výřady,že se nedají ani komentovat.Lovu zdar.
7.12.2015 16:29 vložil Jiří Lengyel,starší
Pan Maršík,jste jednička,VÍC TAKOVÝCH!!!
7.12.2015 15:32 vložil
Dobrý den,výřad zvěře je jistě zajímavý a je vybráno hezké a pěkné prostředí,jak se myslivecky správně rozloučit s ulovenou zvěří a rozloučit se s honitbou. Ovšem uspořádání černé zvěře,je velice špatné(nemyslivecké). Černá zvěř se ukládá od největšího uloveného kusu ve výřadu,směrem do prava (za hřbety další zvěře,kde se též v přední části hřbetu,předává úlomek s přáním ,,Lovu zdar,,)a to podle vizuelní velikosti lovených kusů. Taktéž ulovené lišky,by měli mít podle mysliveckých zvyků oháňku kolmo v pravém úhlu od těla a né nataženou k běhům. Tohle přece musí vědět každý,kdo se učil myslivost a obvzlášť to musí hlídat myslivecký hospodář. Buďme hrdi a pyšní,na České myslivecké zvyky,tradice a mluvu,dodržujme je a běžme do konfliktu s každým zeleným panákem, bouchalem,který se chová sprostě,nemyslivecky,nabubřele a nedodržuje v naší krásné myslivosti už vůbec nic. Záviděl a závidí nám naši krásnou zvukomalebnou mysliveckou mluvu a její nádherné tradice, celý svět.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.