ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
15 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Paca
Paca
vloženo: 28.2.2013 20:12
autor: mirojevo

úlovky (svět)

Rusko 2019
Rusko 2019
vloženo: 27.10.2019 04:23
autor: mirojevo

trofeje

Rarita
Rarita
vloženo: 26.3.2013 12:28
autor: Miloš

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 9.10.2012 08:32
autor: Marek Drha

zbraně

Nůž rytý na zakázku II.
Nůž rytý na zakázku II.
vloženo: 12.2.2015 14:11
autor: Petra Hanzlíková

fotopast

....
....
vloženo: 19.7.2016 23:14
autor: Jindřich Mach

myslivecké umění

vlk na dreve
vlk na dreve
vloženo: 1.2.2016 17:44
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 232871 fotek (9 dnes)
  • 7937 videí (0 dnes)
  • 332 odkazů (0 dnes)
  • 8867 inzerátů (6 dnes)
  • 285 diskuzí (0 dnes)
  • 748187 komentářů fotek (36 dnes)
  • 12929 komentářů videí (0 dnes)
  • 3289112 hlasování fotek (100 dnes)
  • 56415 hlasování videí (1 dnes)
  • 37582 registrovaných uživatelů
    3 dnes nových, 16 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Knour, knourek a Arabové na pumpe

váha: 100 kg
věk: 5 let

Měl jsem v práci blbý den a těšil jsem se na lov Polabskych srncu kousek od Pardubic. Bohužel, kamarád nestíhal v práci a tak jsme to nechali na jindy. Když už jsem byl vybaven do lesa, otočil jsem auto na severozápad a rozhodl se zkontrolovat revír. Ochrana před občasným výskytem siky je věc trvalá....

Do soumraku jsem obeznal několik lani s kolouchy, všechny byly ve skvělé kondici a tak jsem se rozhodl zjistit zdroj neklidu jedine dvojice, která neopoustela mlazinu.
Kolem lesní linky byla spousta hribu - lidé to tedy nebudou, co jim vadí...

Po mnoha měsících uklízím pušku s optikou a beru do ruky výbavu na noc. Kousek od neklidné laně je vnadiste a posed, usedam však pod strom do steny lesa tak, aby krmny automat, posed a me stanoviště tvořily rovnostranny trojúhelník. Po dvou hodinách čekání tato strategie slaví úspěch - z mlaziny vytahuje prase a jisti směrem k posedu, že by někdo seděl v jiném směru ho vůbec nenapadlo. Obeznavam knourka, odhaduji to na sekace cca 60 kg a v zápětí v ohni lamu 100 kg knoura, tipuju 4 roky. Žádnou škodu jsem neudělal, mám v revíru dva silné knoury, kteří si tu sami udržují pořádek, ale stejně si v duchu nadávám, že mám "oko z kasparovy kravy" ...

Vzápětí mi dochází, že jsem se ráno balil na srnce. Nemám ani plomby, ani rukavice na vyvrhování a ani pořádný nůž... Tak holt jedu na druhou stranu revíru do lovecké chaty pro věci. Cestou kontroluji 2 vnadiste. Na jednom chovny srnec, na druhém bachyne se selaty. Lovim knour tak 12 kg, beru z chaty věci a jedu zpět.
Asi Vám nikomu nemusim popisovat, jak vypadá myslivec poté, co vyvlece na cestu, vyvrhne a sám drepem naloží 100 kg knoura.

Půl hodiny poté zastavuji na dálniční pumpě na kafe. Je 3:30 rano, je to první pumpa na D8, když se jede z Německa. Službu má trojice sympatickych holek, které obtěžuje skupina Arabů. Kaspari v teplakach a pantoflích. Pokud bych měl popisovat, jak si představuji "sexuální harašení" , tak zhruba tim, co se tam dělo. S pozdravem přistupují k pultu a objednávám si svoje presso - výhoda pozice stamgasta. Arabové se otáčí a v mžiku je hrobové ticho. Ziraji na dvoumetrovou stokilovou osobu v kalhotách od barvy (pro ně logicky od krve), potu a bahna, přičemž na opasku je lovecky nůž a na hlavě klobouk ozdobený paruzkem s ptacimi pery. Potkat se v půl čtvrté ráno, taky se leknu.

Personál ve snaze vymanit se z jejich obklíčení nadšeně přehrává svůj zájem o výsledek lovu a dokonce se všechny jdou ven podívat na úlovek do auta. Snad ještě nikdy předtím jsem neviděl vegetariána o obdivovat mrtvé a vyvrzene prase.

Po návratu dovnitř využívám příležitosti reagovat na invektivu jednoho z nadrzenych pitomcu a milou němčinou mu vysvetluji, že "ne" znamená "ne" a to dokonce i v případě, že chtějí na toaletě sex ve 3 za 50 Euro. V diskuzi pomáhá nejen fakt, že moje argumenty příliš nenabízí kompromis a dost pomáhá i linouci se vůně kance, kterou jsem zcela "navonen". Oni ovšem zjevně zalíbení ve vůni lesního kance nemají a po chvíli odjíždí.

Dopijim kafe, zdvořile odmítám prominutí útraty a odcházím. U dveří mne zastaví starší paní, které jsem si doposud nevšiml a s úsměvem mi říká: " můj děda býval taky myslivec, jsem ráda, že porad pomahate lidem! ". No, tak jenom doufám, že z nás jednou nebude domobrana.

Lovu Zdar a hezké ráno všem!
vložil: radek snabl
vloženo: 22.8.2019 04:40
zobrazeno: 6622x
hodnocení: 12 hlasů



Komentáře:

24.8.2019 21:29 vložil Pavel Štěrba
Ach jo, nevim co jsem komu proved, že musim narazit na takovýho žaluda. Já ti pišu fakta, a ty do toho taháš Maďarsko a šukání. Buď seš mladej, nebo pitomej, v každym případě budeš úplně blbej. Piš dal svoje infantilní slinty, já už tě dál tvoje kruhy rušit nebudu. Nemam náladu na debatu s volem.
24.8.2019 18:21 vložil jiří petrželka
Rozdíl to je to správné slovo ... Rozdíl mezi námi je v tom, že já se sem nechodím hádat, protože toto je diskusní fórum o myslivosti a ne fórum hádací. Rozdíl mezi p. Snáblem a Vámi je, že on Vaše příspěvky ani fotky neslušně nenapadá. Rozdíl mezi námi je v tom, že Vy pro svoje tvrzení nemáte žádný přímý důkaz, a to já bych se subjektivním pocitem neodvážil ohánět. Proto, abyste to pochopil i Vy, uvedu příklad. Subjektivně mně připadáte jako sexuálně frustrovaný jedinec, kterého nikdo nechce poslouchat, tak chodí svoje moudra kázat sem. Připadáte si jako odborník v oboru myslivosti, protože jste byl párkrát v Maďarsku. Nyní se Vám zvedl tep a trošku jste se na zadku zpotil, že? Tak si nekažte karmu a seznamte se s nějakým děvčetem a hned budete vidět svět růžověji.
23.8.2019 19:34 vložil Pavel Štěrba
Nebyl a vy taky ne, rozdíl bude pouze v tom, že já se nenechám tahat na vařené nudli. Jak už stojí dole v diskuzi, kdyby to psal někdo jiný, dalo by se tomu i věřit. Ale tenhle blábola? Co příspěvek to perla. U minulé fotky s muflonem píše napínavou loveckou historku a dá k tomu fotku berana v obůrce vypasené na kořen - patrně bývalém ovocném sadu. K tomu ještě uvede váhu berana 60 kilo! To by musel být trofejově úplně někde jinde, aby se dostal nad 50. Já v muflonech žiju a taky je lovím, máme jich tu stovky, ale 60 tu nemají ani ti ve vysokém zlatu. A co se týče těch pískomilů na pumpě a on byl taková páka, tak je tam klidně i do řiti nakope, ale nebude to hned sdělovat celé republice. Vy si mu to klidně žerte, vaše věc a mně to je jedno. Nazdar.
23.8.2019 18:09 vložil jiří petrželka
O tohle zaření snad ani svým příspěvkem neusiluje. A tak se dozajista nabízí otázka, vy jste tam byl?
23.8.2019 14:24 vložil Pavel Štěrba
Hluboce se mýlíte pane Petrželko, podezřelý Snabl možná někde na benzínce potkal tlupu Arabů, ale určitě ne tak, jak nám tu barvitě vylíčil. Není maršál Radecký, a není ani Jirásek.
23.8.2019 12:08 vložil jiří petrželka
Dobrý den, aktér to vyřídíl elegantně a nebylo třeba se špinit. Já jsem si to přečetl rád. A to, že zážitek napsal sám učastník mu na cti a zásluze nic neubírá.
23.8.2019 10:37 vložil Pavel Štěrba
Hrdinové mlčí a pochvalu za odvahu by si zasloužil ten, kdo by partu mohamedánů v polomrtvém stavu seznámil s intimním prostorem uloveného kňoura.
22.8.2019 23:46 vložil jiří petrželka
Lovu zdar! Super napsané a pochvala za odvahu!
22.8.2019 16:41 vložil Václav Bujáček
Lovu zdar.
22.8.2019 14:22 vložil Ondřej Giecek
Lovu zdar!
22.8.2019 09:56 vložil radek snabl
Napadlo mne, já mám vlastně triviální důkaz, že co tu píšu, tak je pravda, protože jsem to zde před pár lety resil a dá se to historicky na těchto stránkách najít. Důkaz: roky jsem na tomto webu nebyl, podívejte se tedy na fotky největších trofejí muflonu z roku 2015 a zjistíte, že u tuším 4z5 nebo u 5 ze 6 největších muflonu není autor. Je to proto, že jsem zrušil účet poté, co mi tu někdo psal, že není možné ulovit tolik zlatých beran za 6 týdnů. Nebo to možná zrušil admin, už si to přesně nepamatuji. No a pak se podívejte na fotky, které jsem někdy vloni nahrál do sekce interiéry... Pokud to dokážete zvětšit, tak snadno zjistite, že na jedné zdi vedle sebe visí trofeje, které není možné v CR ve volnosti během pár tydnu ulovit. Ukazana platí, ne? Touto odpovědí jsem skončil s diskuzi pod dnešní fotkou. Lovu Zdar!
22.8.2019 09:05 vložil radek snabl
Petre, já se nemám potřebu dohadovat, obhajovat nebo někomu něco dokazovat. Pokud ale jde o starší jeleny, muflony nebo knoury (nemám zkušenost s dankem a sikou), tak opravdu Vás argument nechápu. Samozřejmě, že zvěř migruje, ale ma-li klid, tak až na riji jsou velice teritoriální a není těžké ověřit, "že jsou doma" . A v podstatě k tomu ani nepotřebuju fotopasti, byt je používám. Ať se Vam daří! Lovu Zdar!
22.8.2019 08:35 vložil radek snabl
Jen pár bodů, byt se sem ke komentářů obvykle vracím: (i) re Jan - vzhled k průběhu noci, je každý odstavec takřka forenzne dolozitelny, ale nemám potřebu se Vám zpovídat, (ii) re Petr - já jsem naopak překvapen opačně, protože jsem-li v revíru takřka pořád, tak by spíše bylo divné to nevědět, ne? Kupříkladu revirnik má přehled o zvěří podobný, starší kusy zná všechny... Já to znám u spousty kolegů. Ale souhlasím, že to evidentně děláme každý jinak. K cíli vede mnoho cest. Lovu Zdar!
22.8.2019 07:14 vložil Drahoš Hikl
Lovu zdar!Kolego pěkné počtení,které přivodilo k závěru i úsměv a co se týká pumpy,je velmi dobře,že jste byl ve správnou chvíli na správném místě a vaše drobná:-))správně oděná postava s vysvětlením stačila ke změně choutek.Dík za nelhostejnost.Pro P.Elhenického : Škody budou takové,jaké dopustíme.
22.8.2019 07:03 vložil Jaroslav Novotný
LOVU ZDAR!!!!
22.8.2019 06:26 vložil Petr Hruška
Dvakráte Lovu zdar! Dobrý příběh. Moc možností na na propagaci dobrého (dřívějšího) pohledu veřejnosti na myslivce většinou nebývá. Smutné je, že to musí být tímto způsobem. Já se vždy, když jedu z lesa s úlovkem modlím, ať v tom stavu nepotkám policejní hlídku (nikdo jiný tou dobou už venku nebývá).
22.8.2019 05:14 vložil Ellhenický Petr
Lovu zdar. Jinak, černá jako černá.Ta druhá teprve začne škodit.

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.