16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

rarita
rarita
vloženo: 10.8.2020 15:19
autor: františek bajaja

úlovky (svět)

Parochniar
Parochniar
vloženo: 8.5.2017 11:46
autor: NH

trofeje

Detail včerejšího  srnce.
Detail včerejšího srnce.
vloženo: 30.5.2016 00:27
autor: Milan Ječný

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 8.1.2013 08:29
autor: Marek Drha

zbraně

Nessmuk
Nessmuk
vloženo: 13.4.2016 20:07
autor: Miroslav Pixa

fotopast

rys
rys
vloženo: 8.11.2016 18:15
autor: Radek Kordač

myslivecké umění

sv.Hubert
sv.Hubert
vloženo: 23.4.2020 13:24
autor: Carpin
Statistika
  • 238140 fotek (3 dnes)
  • 8213 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9318 inzerátů (0 dnes)
  • 289 diskuzí (0 dnes)
  • 754747 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12971 komentářů videí (0 dnes)
  • 3333835 hlasování fotek (9 dnes)
  • 56914 hlasování videí (0 dnes)
  • 38634 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 8 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Nožík z řetězu

Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 3828x
hodnocení: 17 hlasů



Komentáře:

18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.