ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
13 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

otcův srnec
otcův srnec
vloženo: 13.3.2013 15:03
autor: Zdeněk Žák

úlovky (svět)

Ruja 2020
Ruja 2020
vloženo: 2.10.2020 06:25
autor: NH

trofeje

srnček
srnček
vloženo: 29.10.2013 18:44
autor: Roman Dudek

zvěř v přírodě

Jubilejní 1.000 fotografie
Jubilejní 1.000 fotografie
vloženo: 27.9.2014 08:26
autor: Děda z lesa

zbraně

Nůž rytý na zakázku II.
Nůž rytý na zakázku II.
vloženo: 12.2.2015 14:11
autor: Petra Hanzlíková

fotopast

a je to tu !
a je to tu !
vloženo: 23.9.2016 13:15
autor: pali1

myslivecké umění

Glejt na krále honu
Glejt na krále honu
vloženo: 12.11.2017 08:23
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 204734 fotek (9 dnes)
  • 7037 videí (0 dnes)
  • 326 odkazů (0 dnes)
  • 5725 inzerátů (0 dnes)
  • 302 diskuzí (0 dnes)
  • 666230 komentářů fotek (57 dnes)
  • 12479 komentářů videí (0 dnes)
  • 2925674 hlasování fotek (234 dnes)
  • 53686 hlasování videí (4 dnes)
  • 34537 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 19 online

Připomínky a názory
Diskuze

Bodové hodnocení srnce

Jirka Mikeš vložil 12.3.2021 18:07
Dobrý den měl bych otázku ohledně bodového hodnocení srnce jelikož se obávám že letos budou opět výstavy zrušeny váha srnce je k dnešnímu dni 506g pokud je zde někdo z ústecka kdo hodnotí srnce budu rád když se mi ozve díky za pomoc myslivosti a lovu zdar.
Chcete reagovat na toto téma? Zaregistrujte a přihlaste se.
Jirka Mikeš reaguje 17.3.2021 19:33
O víkendu to zkusím tak uvidíme vše zdokumentuji a následně se s vámi podělim sám jsem zvedavej kolik může mít nikdy jsem tak silného srnce neulovil tak jsem z toho trochu paf. ????
František Havran reaguje 16.3.2021 19:57
jeden a půl bodu...
František Havran reaguje 16.3.2021 19:54
Martin Medek - není třeba žádné udělátko, pokud to děláš jednou za "uherský rok". Normálně to dělám tak, že si uřezu třílitrový kanystr od tekutého mýdla a napustím vodou, dám na kuchyňskou váhu, vynuluju.... Na klučku od horní skříňky kuchyňské linky omotám provázek a pomalinku spouštím, než jsem na hraně růží.... No a pokud máš vynulováno, tak odečteš objem, který se rovná tíze kapaliny tělesem vytlačené.... Pokud nemůžeš nulovat, tak od sebe ty dvě hodnoty odečteš (hmotnost s parožím - hmotnost bez paroží..... Kanystr pak vhodím do plastu a hotovo... Liším se cca +-5g. Takže půl bodu. Pro orientační měření naprosto dostačující... Kamarád měří trofejí podstatně více každý rok, tak má udělátko. Ale já měřím tak 5 srnců ročně. To bych ohrál, abych furt doma opatroval akvárko a stojan s držákem...
lanus reaguje 16.3.2021 19:28
Jirka Mikeš - Veľmi výstižne je bodovanie srnca popísané tu : https://www.myslivost.cz/omsdomazlice/Hodnoceni-trofeji/Hodnoceni-loveckych-trofeji-zvere-z-celeho-sveta/Srnec-obecny---Capreolus-capreolus.aspx
Jirka Mikeš reaguje 16.3.2021 19:00
Letošní sezóna ukončena až na toho jelena super.
Jirka Mikeš reaguje 16.3.2021 18:43
Super moc díky za tipy délka lodyh 22 a 23 cm obvod růží obě po 17cm ty růže má obrovské srnec je dobrej je jen škoda že jsem jej musel ulovit tak brzy díky zranění jinak by asi přežil měl jsem spadeno na jiného ale tenhle přišel o chvilku dřív a ještě po třech tak jsem neváhal bohužel jsem si od některých kolegů vyslechl že takovému srnci bych ten běh taky přerazil abych ho mohl střelit ale já v tu chvíli na trofej nějak nekoukal spíše jsem chtěl ukončit jeho trápení . A bohužel co čert nechtěl se mi tuhle sezónu podařil ještě v bronzu kňour a jelen ale za jelena se stydím můj velký omyl který dlouho z hlavy nedostanu ale už se stalo Lovu zdar .
Jaroslav Topič reaguje 16.3.2021 17:05
Dobrý den, předem Lovu zdar! k dobrému srnci, nic na bodování srnce není, pro zjištění objemu, postačí stejná váha jakou máte na fotografii a nádoba s vodou, je to jednoduché!
lanus reaguje 16.3.2021 15:48
Ž.J. - Aj pri použití Volzovej metódy treba odpočítať zrážku na lebku ; potom (504 - 90) x 0.225 = 93,15 b.; k tomuto základu sa pripočítajú body za dĺžku kmeňov a vzhľad ;a ak sa nájdu tak sa ešte odpočítajú body za zrážky .
Žaloudek Josef reaguje 16.3.2021 11:01
Lovu zdar,dobrá trofej, pokud použijete Volzovu metodu honocení,tak se dostanete na 504g x koef.0,225 a jste na 113,4 CIC což je bronz těsně pod stříbrem. Jedná se pouze o orientační nikoliv 100% bodování.
Martin Medek reaguje 13.3.2021 09:31
Medaile to určitě bude. Nicméně není nic jednoduššího, než si ho orientačně obodovat doma. Jen vymyslet nějaké "udělátko" na zvážení v pomořeném stavu a body v toleranci +-5 si spočítáte dle tabulek a parametrů sám...
dakslkopov reaguje 12.3.2021 19:17
Hodnocení trofejí zcela určitě bude. Nebál bych se toho. Tak buďte v klidu.
Jirka Mikeš reaguje 12.3.2021 18:14
Foto č. 4
Jirka Mikeš reaguje 12.3.2021 18:13
Další foto
Jirka Mikeš reaguje 12.3.2021 18:10
Omlouvám se 504g
Jirka Mikeš reaguje 12.3.2021 18:10
Omlouvám se 504g