ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
12 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář E-shop Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

životní srnec
životní srnec
vloženo: 25.3.2014 20:18
autor: Tomáš Petr

úlovky (svět)

Kamčatka 2018
Kamčatka 2018
vloženo: 13.11.2018 20:53
autor: Jiří Ondrejkovič

trofeje

Kamarádův raritní
Kamarádův raritní
vloženo: 27.7.2016 15:40
autor: karel marek

zvěř v přírodě

***
***
vloženo: 4.1.2018 16:29
autor: Daniela Badayová

zbraně

První pokus
První pokus
vloženo: 19.4.2016 22:43
autor: Jiří Pavlovský

fotopast

Nahoře je to nejlepší.
Nahoře je to nejlepší.
vloženo: 7.3.2012 04:48
autor: Josef Vršan

myslivecké umění

sv.Hubert***
sv.Hubert***
vloženo: 12.10.2014 19:23
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 191773 fotek (54 dnes)
  • 6798 videí (0 dnes)
  • 328 odkazů (0 dnes)
  • 5079 inzerátů (2 dnes)
  • 316 diskuzí (0 dnes)
  • 616047 komentářů fotek (246 dnes)
  • 12584 komentářů videí (0 dnes)
  • 2706793 hlasování fotek (788 dnes)
  • 52669 hlasování videí (0 dnes)
  • 33299 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 32 online

Připomínky a názory
Diskuze

Salámy

Jiří Zábran vložil 4.6.2020 20:15
Vyrábíte zvěřinové salámy ? Dejte svůj recept . Děkuji.
Chcete reagovat na toto téma? Zaregistrujte a přihlaste se.
Jiří Zábran reaguje 12.6.2020 12:43
Děkuji , 1****
Lukáš Havlíček reaguje 9.6.2020 19:53
Po zkušenosti se zničením spousta materiálu (zvěřiny) dle zaručených receptů od známých, už nějaký rok používám pouze hotové směsi koření (bez soli) a onu tzv. rychlosul. Od té doby se mi nestalo, že by se něco nepovedlo. Kupuju na eshopu Herold, do mailu mi po nákupu přijde přesný recept i s postupem výroby. Dělám všechno možné - párky, spekacky, klobás, salámy, paštiky, sekanou,...
Pavel Štěrba reaguje 9.6.2020 19:08
Třetinu bůčku a tetinu libového (kančí, jelení, muloní, co les dal...) semlít na hrubé šajbě 8 - 12 mm. Spojku (hovězí bez loje, nebo srnčí bez běle) na jemno. Sůl max. 2 %, pokud dáváte pragandu, tak raději méně. Koření na 10 kg masa: 20 g česneku, 30 g pepře , 15 g mletého kmínu, 10 g muškátového květu (NE oříšek!). Spojku umíchejte zvlášť, můžete přidat trochu převařené vody, nebo ledové tříště pro rychlejší zpracování(osobně nedávám). Tlusté a libové smíchejte dohromady a pak to dejte i s prátem na dva dny do lednice ( u pragandy stačí den). Pak vše zpracujte dohromady dejte do uzenářských střev a zase do lednice. Další den udit, po čtyřech hodinách při cca 70 °C dát na půl hodiny vařit na cca 90 °C (to kvůli trvanlivosti) a pak zase na čtyři hodiny udit. Délka uzení je závislá na teplotě i síle střev (používám 60 mm). Když zvládáte klobásu, zvládnete i salám
Miloš Nejezchleb reaguje 9.6.2020 16:59
Rád se přidám. Prosím poraďte. Děkuji.
Jiří Zábran reaguje 4.6.2020 20:21
Klobásky zvládám ale dobrý recept na salám hledám , trvanlivý . Poraďte děkuji .