ZMRZLINA ŠTARNOV  |   NAFTA ŠTARNOV  |   VEJCE ŠTARNOV  |   MAKRELA ŠTARNOV  |   MYSLIVOST a LOVECTVÍ
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Inzerce E-shop
Získat aplikaci Adobe Flash Player

Vyhledávání

Přihlášení

Nejlepší fotografie

môj úspešne neúspešný doprovod...
vloženo: 1.2.2012 19:53
autor: Martin Kalamár

SEZNAM NEJLEPŠÍCH FOTOGRAFIÍ

Nejlepší video

Fotografie

Nejsilnější trofeje roku

Jelen lesní
bodová hodnota: 224 CIC
vloženo: 1.2.2012 19:53
autor: Martin Kalamár

Srnec obecný
bodová hodnota: 140 CIC
věk: 7 let
srnec
srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta

Daněk evropský
bodová hodnota: 216 CIC
váha: 86 kg
Daněk  / 216,2 CIC /
Daněk / 216,2 CIC /
vloženo: 3.2.2012 20:45
autor: Michal / admin /

Prase divoké
bodová hodnota: 127 CIC
váha: 248 kg
věk: 9 let
Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
vloženo: 24.2.2012 01:46
autor: Ivan Hruška

Muflon
bodová hodnota: 240 CIC
váha: 32 kg
věk: 7 let
Z  nástřelu
Z nástřelu
vloženo: 1.3.2012 11:35
autor: Martin Jambor

SEZNAM NEJSILNĚJŠÍCH TROFEJÍ ROKU

Statistika

• 46225 fotek (6 dnes)
  • 2675 videí (0 dnes)
  • 257 odkazů (0 dnes)
  • 1925 inzerátů (0 dnes)
  • 149 diskuzí (0 dnes)
  • 120866 komentářů fotek (2 dnes)
  • 6526 komentářů videí (1 dnes)
  • 652924 hlasování fotek (13 dnes)
  • 19800 hlasování videí (1 dnes)
  • 16502 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 2 online
    naposledy věra kašparova
    nejvíce návštěv Jiří Lengyel,starší

Fotograf měsíce

1. Lubomír Stejskal (1572 hlasů)
  2. Josef Cimerman (1090 hlasů)
  3. Jindra Peřina (990 hlasů)
  4. Josef Vršan (959 hlasů)
  5. Stanislava Geryková (766 hlasů)
  6. Míja (733 hlasů)
  7. Jaroslav Vlosovský (639 hlasů)
  8. Marika Hladká (572 hlasů)
  9. Štefan (549 hlasů)
  10. Karel B. Venzara (456 hlasů)

Připomínky a názory

Diskuze

Střelivo do .308

Radek Chadim vložil 8.2.2012 11:38
Jaké střelivo do .308 na srnčí a hlavně černou, případně jaké máte zkušenosti se střelivem, co používáte - stop efekt, barvení (hlavně), poškození zvěřiny.
Chcete reagovat na toto téma? Zaregistrujte a přihlaste se.
Martin Sr reaguje 13.3.2012 13:30
Má někdo zkušenosti se značkou Federal střela Soft Point v této ráži?
Vladimir Moravec reaguje 13.3.2012 08:57
V neděli jsem byl na IWA
Vladimir Moravec reaguje 13.3.2012 08:56
V neděli jsem byl na IWA v katalogu GECO máme dvě nové střely EXPRESS 10.7g a PLUS 11g.Střely TM 11g. a TARGET 11g. zůstávají.Tak uvidíme jaká bude spokojenost.
Vladimir Moravec reaguje 13.3.2012 08:48
V neděli jsem byl na IWA
Martin Škubal reaguje 12.3.2012 19:48
skvělé střely této ráže jsou s a b pts-mají plastovou špičku a tím se střela po nárazu deformuje do hřibovitáho tvaru ale to sako jsou taky skvělé
Martin Mrenica reaguje 12.3.2012 18:02
308 Win mám asi 10let a nejlepší střelivo co jsem dosud použil ja Sako Hamerhead 11.7g, z větší zvěře s ním mám střeleno 6 sikáčů, 2 daňky, 2 muflony a všechno zůstalo v ohni a to i na kratší vzdálenost (30-40 m)
Miloš Richtrmoc reaguje 11.3.2012 17:13
Já byl v 308win.spokojen s SB.11,7spce pěkně to značilo i barvilo,ale co začli používat hylzny s označením 7,62*51 mi to zasekávalo závěr a šel opravdu hrozně těžko otevřít.Tak jsem přešel na Geco a zatím spokojenost.Přesnost špičková i ranivost.Většina kusů v ohni.Už ten výstřel je pěkně ostrej.Za ty peníze opravdu hodně muziky.Jinak mám CZ550lux,a špičkově přesná zbran.
Zdeněk Zapletal reaguje 10.3.2012 15:07
Já po mnoha různých nábojích jsem zůstal u LAPUA MEGA. Obstojný STOP EFEKT, rozbíjení-záleží ne na střele, ale kam to posadíš. Mám v 7x65 vynikající zkušenosti s NATURALIS. Jinak pokud se naučíš střílet "na játra", nerozbiješ plecko a po pár metrech Ti kus zůstane vybarvený s výrazně pobarvenou stopou.
reaguje 10.3.2012 00:57
Tato ráže je tisíckrát vychválená a tisíckrát zatracena. Já s ní střílím vic jak dvacet let. Ze začátku jsem sřílel střižnou hranu. Ta hrana byla zakulacená a neměl jsem žádný problém.Výstřel byl jak pětikoruna. Pak ale začali dělat hranu ostrou a na co jsem vystřelil mohl jem vyhodit. Výstřel jak dlaň a celý kus podlitý. Dokonce na výstřelu byly dvě diry a mezi níma proužek kůže. No prostě běs. Pak jsem střílel HPBT někdy také značené jako Siera. Poškození téměř žádné. Co bylo dále než sto metru většinonou bylo v ohni,ale co bylo blíž vše jsem dohledával.Barva začala po třiceti metrech a kus nezřítka urazil při komorové ráně dvěstě metrů. Pak přišla na řadu Siera poloplášť také od SB. Konečně jsem byl spokojen. Víc jak devadesát procent bylo v ohni a to bez poškození zvěříny. Předloni jsem si koupil novou CZ 550 308Win.a dostal jsem k ní několik krabiček Geco.Výsledek je téměř srovnatelný jak u Siery polopláště. To jsou moje zkušenosti s laciným střelivem. Někdo bude souhlasit,někdo třeba ne.
Jíří Sedláček reaguje 20.2.2012 20:22
Milane,Siery jsem také střílel,ale chovaly se jako celoplášť.Hlavně srnčí vůbec neznačilo a i s ustřeleným srdcem odcházelo i více jak 100m.Pokud nebyla zasažena třeba lopatka,tak žádný kus nezůstal v ohni.Dle mého názoru se jedná o příliš tvrdou střelu,ale zvěřinu to v žádném případě nepoškozovalo.
Milan Studnička reaguje 18.2.2012 14:11
Vlastním 308 Win,používám náboje SB SIERA a nemám žádný problém,srnčí,dančí,černá,mufloní.Názor,že SIERA rozbíjí je naprosto scestný.Záleží stejně jen na posazení rány.Přeji Lovu zdar.
Jíří Sedláček reaguje 17.2.2012 21:37
Teď jsem dostřílel krabičku RWS EWO v 308 Win.Tato střela je dost tvrdá a slabší zvěř poměrně často odchází i 100m s dobrým komorovým zásahem.Přesná je ani zvěřinu nedevastuje,ale použil bych jí na zvěř těžší jak 60 kg,jinak se dostatečně nerozbalí a nepředá tolik energie.Kamarád co je testoval jako já je stejného názoru.Já se určitě vrátím k RWS ID 9,7g. S tímto střelivem jsem byl nejvíce spokojen a to i při lovu černé okolo 100kg.Téměř vždy jsem i silnější černou prostřelil a pokud nezustal kus v ohni,tak hned od nástřelu dobře barvil.Je pravda,že někdy byla rána více podbarvená,ale nic hroznýho.Vulkán je na slabší kusy také dobrý,ale silnější zvěř mi neprostřeloval,tudíš špatně barvily.Ještě jsem nezkoušel Lapua Mega ,Blaser CDP a Hirtenberger Nosler 9,7g.,tak bych také uvítal nějaké informace ohledně tohoto střeliva.Lovu zdar
Eduard Slad reaguje 17.2.2012 19:06
Už leta používám střely Lapua mega 12,1gramů. Srnčí padá na fleku ať střílím na jakoukoliv vzdálenost ( cca do 250m ), na prasata, mufloní i jelení fakt super, vřele doporučuji.
Tomas Knaizl reaguje 16.2.2012 01:03
Norma jak Vulkan tak Oryx jednoznacne nejlepsi strelivo
Martin Jambor reaguje 15.2.2012 18:09
Petře já zůstal u Norma Vulkan a od té doby nemusím srnčí hledat a není přehnaně rozbité. Skoušel jsem X-ergy a hodně dobrá účinnost, jen mi to zasekává závěr. Na naháňkách střílím s klidem S&B, do těch 100m v pohodě a taky to padá.
ing.Petr Baroch reaguje 15.2.2012 15:21
Mám osobně zbraň v ráži 308 W od záčátku,co se věnuji myslivosti..všeobecně je asi největší nabídka střeliva právě v téhle ráži a do našich podmínek je velmi výhodná..používal jsem nejprve střelivo Sako 10,1 a 13 g..osobní zkušenosti s tímto střelivem jsou velmi dobré..pak jsem jej nemohl sehnat,zakoupil jsem střelivo Blaser CDP 10,7 g..a mohu rozhodně doporučit..je velmi přesné..a jeho účinky jsou přímo skvělé..rozhodně nepodbarvuje..jedinou jeho nevýhodou je jeho vyšší cena.!! ..střelivo Blaser CDP používám rovněž v ráži 6,5x57 R 8,2 g..a rovněž mohu jen doporučit..zvěř neodbíhá..dostatečně předává energii a nepodbarvuje..mám s ním ty nejlepší zkušenosti..lovím zvěř černou,dančí,srnčí,mufloní,siku a i jelení..všem přeji Lovu zdar..Petr
Martin Sokol reaguje 15.2.2012 14:27
Karle,plny souhlas,mam taky kulobrok 7x65R a taky jen strizna hrana a at si kazdy rika co chce..Divocaci mi zustavaj v ohni a kdyz ne tak dobre barvi.Do 270win se mi spce nevyrabi tak tam pouzivam zahranicni,ale mit 308w tak by urco stacilo to tezsi spce..Pokud chytnete plice tak je to skoro na stejne brdo.
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 15.2.2012 14:09
...no...konečně někdo vystihl podstatu...Honzo zdravím do Posázaví a nic jiného než střižnou hranu do flinty nenabiju! :-) Karel.
Jan Slavětínský reaguje 15.2.2012 06:30
Radku, když to tak shrneš, tak máš kompletní nabídku lověny. Každý používá něco jiného a ke spokojenosti své. Není to o střele, ale dobře posadit ránu a je jedno čím...
Jiří Hála reaguje 14.2.2012 20:44
Používám S&B PTS, a nemám s žádnou špatnou zkušenost. Veškerá zvěř v ohni, pouze jeden beran do padesáti metrů ( běžel z kopce dolů a několikrát vypadal, že se zlomí, v jiných podmínkách by tak daleko nešel). Lovu zdar.
David Pětivlas reaguje 14.2.2012 04:05
Používám normu vulcan, kterou si sám přebíjím. Co není v ohni, to je max. 20 metrů od nástřelu. Devastace zvěřiny minimální.
Robert Parus reaguje 13.2.2012 18:02
vyzkousej barnauly lovim s nima nekolik let a spokojenost predtim jsem pouzival saka hpbt ty jsou dobry na cernou a tezsi sparkatou vzdy prostreli a tudis zver dobre barvi nase strelivo se strelou siera nebrat hodne rozbiji.chce to vyzkouset.lovu zdar
Martin Hadrava reaguje 13.2.2012 17:39
NO já tedy budu patriotem, je tedy pravda že nestřílím často jelení zvěř, ale lovím zvěř černou, srnčí, mufloní, občas dančí. Používám klasické polopláště SP 11,7 g. Lovím do 150 m. Osobně mohu říci, že jsem s touto střelou neměl nikdy problém co se týče přesnosti a šetrnosti ke zvěřině. Máte někdo opačné zkušenosti s touto střelou? Pokud zvěř nezůstane v ohni, je poblíž nástřelu a dobře barví. (lovím selata a lončáky do 50 kil). Ale třeba i daněk v dodávkové váze 95 kil zůstal v ohni. Zkoušel jsem Normu vulkan, jako byla to střela dobrá, ale upřímně jsem nepociťoval rozdíl. Tedy rozdíl byl v ceně :-), ale v účincích ne. U mě tedy jasně palec nahoru. Jediné co bych možná vytknul této střele je to to že hodně zasírá hlaveň a je nutno pečlivě čistit.
Vaclav Rejchrt reaguje 13.2.2012 08:27
Já jsem používal RWS výborné střelivo, ale ta cena.Naše střelivo no nechci hanit, ale žádnej zázrak i noslery nic moc. Teď používám GECO a maximální spokojenost, když se veme poměr kvalita, cena tak není co řešit a účinost velice dobrá jak na škodnou, srnčí, prasata tak i vysokou. Minimalní devastace zvěřiny,zvěř po ráně barvý jak kdy,ale většinou dobrý.Lovu zdar
Martin Sokol reaguje 13.2.2012 07:14
Jak říkám, 1.Norma Vulkan 2.Lapua mega (těžká střela) a Geco.Já sám vlastním 270Win. a tam jsem nebyl s Vulkanem moc spokojenej...Tam používám Winchester Pover point, kdoví jake by to v té 308.bylo, protože v 270.je to naprostá pecka.Ale pořiď si Vulkany a budeš spokojený..
Pavel Hruby reaguje 12.2.2012 20:05
Já 8 let používal do 308 Norma Vulkan.Spokojenost maximální,devastace zvěřiny minimální.Pro mě je to číslo 1.Jak píše T.V.Našich bych se vyvaroval.Jedinou,kterou bych zkusil je Nosler Partition,ta by mohla fungovat i v SB.
jaromír kratochví. reaguje 12.2.2012 20:03
přikláním se k názoru p. Sokola používám taky Vulkán a jsem sním maximálně spokojen jak u srnčí černé a vysoké
Tomáš Volf reaguje 12.2.2012 19:30
Já jsem vyskoušel cca 13 druhů střeliva a nakonec jsem zůstal u SAKO SUPERHAMMERHEAD 9,7g. Devastační efekt je v normě, zvěř dobře barví a nedochází k rozdělení pláště a jádra střely. Většina kusů zhasíná do dvaceti kroků od nástřelu. Cena cca 600 za krabičku. Lovím převážně siku, mufloní a černou. Rozhodně vám nedoporučuji české střelivo.
Vladimir Moravec reaguje 12.2.2012 18:49
Ještě jsem zapoměl na LAPUA MEGA 11,7g taky dobrý stop efekt. U LAPUI 9,7g dost velká devastace zvěřiny.
Vladimir Moravec reaguje 12.2.2012 18:43
308W je moje nejoblibenějši raže.Vyzkoušel jsem kolem čtyřiceti druhů streliva všech světových značek a samorřejmě i střelivo domácí.Mám střeleno osum set kusů a z toho deset dosledů.Zvěř od lišky po vysokou.Největší spokojenost SAKO HAMERHEAT 11,7g REMINGTON CORE-LOCT ULTRA BONDED 11,7g velice dobrý stop efekt.REMINGTON CORE-LOKT 11,7g.Hirtenberger nosler partition 9,7g i 11,7g.Vše jsou náboje střední cenové relace a ůčinost dobrá šetrné ke zvěřině.Přeji úspěšné LOVU ZDAR.
Pavel Climber reaguje 12.2.2012 17:59
Používám CDP Blaser, 165 gr., po ulovení 2 jelenů, 2 srnců, daňka, muflona, prasete (80 kg) a asi 4 lišek si nemohu stěžovat. Pokud bych měl uvést, u které zvěře byl výsledek nejlepší a u které nejhorší, tak u těžších kusů (oba jeleni, prase, daněk) byl účinek i (ne)poškození zvěřiny naprosto perfektní, naopak u srnců bylo poškození trochu větší (ale i tak naprosto v normě).
Martin Sokol reaguje 12.2.2012 17:58
Nejlepsi stop efekt Norma Vulkan i setrnost hlavne na cernou.Vse z praxe
Kamil Kolb reaguje 12.2.2012 13:04
Nejlepší zkušenosti mam s Brenneke TUG.Nejvíce mě zklamalo střelivo GECO.Lovím hlavně vysokou a černou zvěř.
Radek Chadim reaguje 12.2.2012 12:31
Ach jo, pořád nic.