Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

môj úspešne neúspešný doprovod...
vloženo: 1.2.2012 19:53
autor: Martin Kalamár
SEZNAM NEJLEPŠÍCH FOTOGRAFIÍ
Nejlepší video
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (4955)
- úlovky (svět) (182)
- trofeje (1971)
- historie (341)
- zvěř v přírodě (9670) (1 dnes)
- zvěř v zajetí (1454)
- příroda (5137)
- lovecké výstavy (399)
- lovecký pes (4396)
- zbraně (928)
- lidé (1353)
- pozorovací kamera (1785)
- myslivecké umění (1068)
- myslivecký interiér (219)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (1615)
- ptactvo v přírodě (2703) (1 dnes)
- hmyz v přírodě (1567) (1 dnes)
- obojživelníci a plazi (375)
- květiny a houby (1719)
- myslivecké stavby (1192)
- sokolnictví (165)
- ostatní (3031) (3 dnes)
Nejsilnější trofeje roku
Jelen lesní
bodová hodnota: 224 CIC

Srnec obecný
bodová hodnota: 140 CIC
věk: 7 let

srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta
Daněk evropský
bodová hodnota: 216 CIC
váha: 86 kg

Daněk / 216,2 CIC /
vloženo: 3.2.2012 20:45
autor: Michal / admin /
Prase divoké
bodová hodnota: 127 CIC
váha: 248 kg
věk: 9 let

Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
vloženo: 24.2.2012 01:46
autor: Ivan Hruška
Muflon
bodová hodnota: 240 CIC
váha: 32 kg

Z nástřelu
vloženo: 1.3.2012 11:35
autor: Martin Jambor
SEZNAM NEJSILNĚJŠÍCH TROFEJÍ ROKU
bodová hodnota: 224 CIC

Srnec obecný
bodová hodnota: 140 CIC

srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta
Daněk evropský
bodová hodnota: 216 CIC
váha: 86 kg

Daněk / 216,2 CIC /
vloženo: 3.2.2012 20:45
autor: Michal / admin /
Prase divoké
bodová hodnota: 127 CIC
váha: 248 kg
věk: 9 let

Kanec 250 kg z nážho revíru 126,8 CIC.
vloženo: 24.2.2012 01:46
autor: Ivan Hruška
Muflon
bodová hodnota: 240 CIC
váha: 32 kg

Z nástřelu
vloženo: 1.3.2012 11:35
autor: Martin Jambor
SEZNAM NEJSILNĚJŠÍCH TROFEJÍ ROKU
Statistika
- 46225 fotek (6 dnes)
- 2675 videí (0 dnes)
- 257 odkazů (0 dnes)
- 1925 inzerátů (0 dnes)
- 149 diskuzí (0 dnes)
- 120866 komentářů fotek (2 dnes)
- 6526 komentářů videí (1 dnes)
- 652924 hlasování fotek (13 dnes)
- 19800 hlasování videí (1 dnes)
- 16502 registrovaných uživatelů
0 dnes nových, 1 online
naposledy věra kašparova
nejvíce návštěv Jiří Lengyel,starší
Fotograf měsíce
- Lubomír Stejskal (1572 hlasů)
- Josef Cimerman (1090 hlasů)
- Jindra Peřina (990 hlasů)
- Josef Vršan (959 hlasů)
- Stanislava Geryková (766 hlasů)
- Míja (733 hlasů)
- Jaroslav Vlosovský (639 hlasů)
- Marika Hladká (572 hlasů)
- Štefan (549 hlasů)
- Karel B. Venzara (456 hlasů)
Připomínky a názory
Diskuze
Úbytek srnčí zvěře
petr vesely vložil 27.11.2011 13:08
Myslivečtí kolegové, po celý letošní rok slyším názor, jak ve všech honitbách ubylo srnčího. Jaké je to u Vás a jaký na to máte názor?
Zdeněk Zapletal reaguje 30.3.2012 01:12
Pane Balcárku vůbec nejsem lovec trofejové zvěře, lovím i holou, průběrnou, ale zvedá se mi želudek když slyším v půli prosince na poslední leči na honu drobné sousedy ja řeší nemají splněný plán lovu a musí za každou cenu ulovit......Samozřejmě je třeba dodržet pohlavní rovnováho v chovu, ale to asi nepůjde při současné morální úrovni některých našich kolegů. To, že máme rudly srnčí zvěře v poměrech 2 srnci ku až 20 srnám je jen obrázek naší myslivosti a věrohodnosti plnění sčítání zvěře, plánování lovu zvěře, lovu zvěře a dál a a tak co kdo řekne a nahlásí. Není nám 15 a nebudem si vykládat koniny.
František Bárta reaguje 29.3.2012 21:46
Určitě je znát daleko větší ostražitost srnčího,na rušivé podněty.Jak píšete chlapci,ve dne je srnčího vidět málo,ale kdo vydrží sedět i v noci může se stále kochat slušnými stavy.Také Táborsko.
Jiří Wenzl reaguje 29.3.2012 01:29
U nás (Hodonínsko) je onen "úbytek" způsoben rovněž spíše přechodem na noční režim - dokazuje to množství stop v lánech řepky, kde srnčí zvěř není vidět, a důkazem jsou noční záběry fotopastí u srnčích ochozů.
Filip Pětivlas reaguje 29.3.2012 00:58
Tak například u nás se o úbytku srnčí zvěře mluví hodně a každý to vidí katastrofálně. Většinou o tom ale takto mluví lidé, co se dostanou do reviru jednou za rok a ještě za světla jdou domů. Mně se to tak dramatické nezdá. Možná mírný úbytek je, ale u nás je hlavní problém v lidech, kteří nedají zvěři klid (motorkáři, čtyřkolkáři, pejskaři, houbaři,..) a zvěř srnčí se stává bohužel zvěří noční a za světla prostě není tolik vidět jako dřív. V noci vídám zvěře poměrně dost, ale hospodští myslivci nevěří a mají zvěře pořád málo. Ale podle mého to alespoň u nás v honitbě není až taková pravda. Táborsko
František Bárta reaguje 28.3.2012 22:28
K lovu holé.Je to lov jako každý jiný,nevidím v tom rozdíl.Naopak,ulovit a tím vyřadit z chovu srnu nebo srnče,to již chce zkušenosti a znalost.Střelit průběrného srnce není zas takový problém.I když se zastaví lov samičí zvěře,nepovede to ke zlepšení situace.
SIKOJAR reaguje 28.3.2012 21:07
p.Zapletale správec LČR je dlouholetý kamarád ,také myslivec,ale není na správě sám,bohužel je tam mnoho pracovníků,kteří ani lovecký lístek nevlastní,ale velice rádi takříkajíc přicmrndávají,při odevzdávání markantu.Strach o práci dělá své. Měli jsme zde i nařízení LČR, neprodleně odlovený kus předložit příslušnému revírníkovi, který jej zkontroloval a zapsal.Vyřešili jsme to tak že pokud někdo na večerní,nebo noční čekané ulovil zvěř,neprodleně volal revírníkovi,po dohledávce někdy i ve 2.hod. v noci trvali jsme na tom ať si kus jde prohlédnout.Po čase byl tento nesmyslný příkaz zrušen.Markanty ale předkládáme stále.Trofej i čelist je navrtávána,malou dírkou ,kvůli nemožnosti duplicitního předložení.Máte pravdu myslivost mám velmi rád a těžko bych se s ní po 40 letech loučil.Dnes moc na výběr není.
Jiří Balcárek reaguje 28.3.2012 17:59
Pane Zapletal, podle Vás ...O loveckém příjemném loveckém zážitku z lovu holé může mluvit pro doplnění snad akorát úchyl...
Jste tedy trofejový lovec ? V čem jste lepší, než ten, kdo loví holou ? Lovíte bezbolestně ?
Poměr pohlaví Vám něco říká ? Rád se kocháte pohledem na tlupu, kde je 15 kusů holé a 2 srnci ? Ale jistě neváháte složit 3-4 letého osmeráka či výstavního šesteráka. Nebo se pletu ?
Zdeněk Zapletal reaguje 9.3.2012 19:39
Pane Vesely to jste vystihl. Mohu potvrdit z vlastní zkušenosti v naší polní honitbě škody po prvním sečení lucerek a následně další škody plynoucí z "nového zemědělství". Černou nemáme, lišky také ne. U nás jak jste zmínil, lovíme holou zvěř skutečně, až je nad hrobem. Není důvod plnit nějaký plán deseti kusů holé za cenu odstřelu chovatelsky hodnotných kusů pokud mi to podmínky dovolí.
Predace černé myslím jak je uvedeno je rovněž nezanedbatelná, neboť v honitbě kam za černou dojíždím, byť je dosti úživná jsou o poznání menší přírustky srnčí zvěře- více "nevodících" srn, přes to, že průměr populace je v lepší kondici než u nás v poli.
petr vesely reaguje 9.3.2012 18:35
Mnozí myslivci vidí příčinu úbytku srnčí zvěře v predaci černou zvěří a liškami. Jistě i to má své opodstatnění ale já vidím příčinu v činnosti člověka. Stále hustější doprava, pohyb lidí i jejich čtyřnohých miláčků v honitbě i v nejnemožnější době nenechává zvěř v klidu a především způsob současného zemědělství. V minulém režimu jsme kritizovali činnost JZD ale ani v nejdivočejším snu jsme si nedovedli představit to, co se děje v polích dnes. Mám obavy, že jsme na prahu další změny ve skladbě zvěře v našich honitbách. Po takřka úplném vymizení koroptví, které pomalu následuje zajíc i bažant je na tomto zlomu možná právě srnčí zvěř. Snad by mimo jiné pomohlo zakládání políček s pastevní směskou na všech možných místech a nemusí to být políčka o rozloze několika ha, stačí i jeden, dva ary. V zimě pokud možno atraktivním přikrmováním eliminovat vliv škodlivé řepky. Zvažovat lov holé zvěře, samozřejmě mimo vysloveně slabých kusů.
Zdeněk Zapletal reaguje 9.3.2012 16:22
Pane Sikoro tak klobouk dolů, to máte pečlivé úředníky. Něco podobného jsem o dokládání dolních čelistí černé a holá v Uherském Hradišti, bylo to před lety, teď nevím jak to mají, ale je to mazec.
To musí být fakt poslání, nikoliv koníček, já bych se tomu nezaprodal. Ulovit kus holé,není problém i když jej celý odevzdám a v autě mi zbyde akorát bordel, ale zajebat ještě čas s vařením nejaké čelisti?? :-)))
O loveckém příjemném loveckém zážitku z lovu holé může mluvit pro doplnění snad akorát úchyl.
Pavel Vilšer reaguje 7.3.2012 11:18
A možná by jste se divili, jak se "obchoduje" s různými markanty, včetně trofejí špičáků veškeré zvěře, a že se to k nám i dováží! Každý tlak vyvolává protitlak - (Newtonovy zákony), zejména ten proti LČr a jejich praktikám. Pokud se tak děje pro "dobro" zvěře,tak já osobně s tím souhlasím. Jinak už by ty revíry musely být několik let prázdné....
SIKOJAR reaguje 6.3.2012 18:20
K dotazu p.Zapletala,také máme pronajatou honitbu od LČR 1250ha za kterou platíme obrovskou částku nájem.Kmenový stav srnčí zvěře 46 ks.Sčítaných +-2 ks.od normovaného,odlov nařízený od LČR se musí striktně dodržovat.Předkládají se "markanty"u holé dolní čelist a srnců trofej,u černé dolní čelist,tak to máme i u zvěře muflonní.Moc se uhnout nedá,souhlasím s Grossem.
Zdeněk Zapletal reaguje 23.2.2012 18:46
Na adresu pana Grosse, ne že bych někdy v nějakém úředním dokumentu uváděl záměrně nepravdu, ale chci se zeptat, jak třeba dokládáte odlov holé srnčí zvěře, když jej tak poctivě provádíte, nebo je to jen alibistické plnění nařízení z okresu,za které se schovává vášeň bouchalú a masařú naplnit mrazáky a konečně se pořádně nažrat???
petr vesely reaguje 12.2.2012 08:30
Co píše pam Gross je v plné šíři pravda. A až to vybijou jak se ptá pan Dvořák, tak zaplatí znova a příště asi ještě o dost více, protože mají myslivost rádi a chtějí ji vykonávat i když v přírodě již toho mnoho nebude a na to páni od LČR hrají. Já si myslím, že v mnohých honitbách je velká chyba, že odlov holé srnčí zvěře jde tak zvaně na deputát a mnozí si pro sebe střelí jen ty opravdu silné kusy.Pak nemůže jít nahoru ani kvalita ale ani kvantita.
Patrik Dvořák reaguje 11.2.2012 19:10
Hm paráda a co budete lovit ,až to vybijete??? Kolik platíte nájem???
Kamil Gross reaguje 11.2.2012 16:57
Srnčího ubývá a to rapidním tempem.Mluvím z osobní zkušenosti,máme lesní honitbu pronajatou od LČR a tlak od "lesočechů" je tak velký,že by byli nejradši,kdyby v lese žádná zvěř vůbec nežila.A nedejbože nesplnit plán lovu!!!!!!To byste hned měli na stole ostoupení od smlouvy a tučnou pokutu za škody.A jestliže jste normální sdružení,nemůžete si to dovolit a nechcete o honitbu přijít,tak raději lovíte,i když víte,že zvěře není...smutné,ale bohužel...
Miloš Jeništa reaguje 10.2.2012 19:54
Asi jste nic nepochopil.Zajímalo by mě,jak jste vůbec mohl být volen hospodářem a následně zrovna Vy někoho kritizovat."Kozel-zahradníkem".Ale o tom to tu není.
Petr Kubíček reaguje 18.1.2012 16:36
Dobrý den ,vztahy ve sdruženích jsou různé a proto jsem taky s funkcí hospodáře po 5 letech skončil.Možná by Vás zajímaly důvody a ty jsem napsal písemně na pověřenou obec,když jsem žádal o zproštění funkce.Děkuji.
Miloš Jeništa reaguje 17.1.2012 16:59
Dobrý den všem.Rád pročítám diskuze na tomto fóru,člověk se rád něco dozví a někdy i poučí,ale po přečtení tohoto tématu jsem nevěřil vlastním očím.Píšu o příspěvku pana Kubíčka.Vím kde se nachází zmíněná honitba a osobně se znám se členy sousedních sdružení.Opravdu nechápu jak může napsat,že škody (po výpočtu) na cca 1800ha polí obhospodařovaných opravdu hodně moderní technikou"nejsou tak horké".Pane Kubíčku,někdy vyjděte ven a podívejte se jaké stroje po těch polích "létají".Dále kritizujete členy vašeho sdružení za špatný odstřel,dobrá,ale už nevíme zda to byla vyjímka nebo se tak děje pravidelně??? Myslím,že vykonáváte funkci mysliveckého hospodáře,proč tedy nezasáhnete,je to možná těžké, aby někdo,kdo se proflákl tím,že střílí brokovnicí srnce v době hájení poučoval ostatní .Možná je problém í v tom,že u vás jaksi nic neudržíte tak říkajíc pod pokličkou,jinak by se o vás po okolních zemědělcích nevyprávěli takové historky,na téma jaké to je, když kule vypálené z vaší kulovnice létají proklatě blízko hlav traktoristů při sklizni olejky i když původně byly určené divočákům.A v neposlední řadě,váš razantní způsob vyhánění tlupy divočáků z houštin formou "broky do škáry",na to asi také každý nemá žaludek.No ,je zajímavé jak umí být někteří kritičtí a chytří i když.... Omlouvám se,že jsem trochu odbočil od tématu.
Filip Žákovský reaguje 5.1.2012 19:32
u nás(vsetínsky okres)jsme taky pocítili ubytek a čím dál víc.
Zdeněk Zapletal reaguje 5.1.2012 13:39
Pan Klíma a pan Pořádek to vystihli z velké části, já dodám další faktor a veleúspěšné lovce-automobily na našem nově dostavěném leč neoploceném úseku D1 a jistě i jiných dálnicích po celé ČR. Vím o tom své neboť v úseku naší honitby jsem PČR přivoláván ke každému případu k podpisu protokolu a statisticky musím říci, 6E D1 nám plní 50% odlovu.
Petr Pořádek ml. reaguje 4.1.2012 17:04
Největší škodnou pro srnčí i ostatní zvěř je nenažranost některých myslivců. Pokud nejmenovaný zvěř veze na dodávku 4kusy holé týdně a pak vám na honě nadšeně vyprání o predačním tlaku prasata a kombajnů, tak to je opravdu na jednu z prava a druhou z leva.
Stanislav Klíma reaguje 4.1.2012 16:09
V lesních komplexech se srnčí rok od roku ztrácí,hlavně vinou černé.V polích s obilnimami se urží,ale louky to je katastrofa díky senosečím.Nejhorší je že nevidím šanci na zlepšení.Snížit stavy černé nemá zájem nikdo,přez všechna hezká slova a intenzivní zemědělská výroba se na takovéto drobnosti nebude ohlížet.Dalším faktorem je škodná,střelit lišku při čekané na divočáky někdo považuje za neuváženost.Je mi z toho smutno ale je to zkušenost za čtyřicet let z jedné honitby kolem Orlické přehrady.
Zdenek Š v o m a reaguje 3.1.2012 16:02
pro Petra Kubíčka:Člověku,který loví 16ti kg. srnčata bych přinejmenším prvně sebral a potom minimálně na další rok stopnul povolenku.Podle mě je to zhovadilost!
Vašek Tkáč reaguje 2.1.2012 18:14
U nás stav srnčího stoupá. Hlavně v polích, v lesích stagnuje.
Petr Kubíček reaguje 2.1.2012 18:00
Jsem z polní honitby,máme 2 200 ha z toho 337 ha lesa.Normovaný stav srnčího 81 ks běžně se sčítávalo i 150 ks,škody vznikaly hlavně na silnicích protínávajících naše MS až 28 ks ročně,při sekání a sklizni na polích to nebylo tak horké i když samozřejmě nějaký úhyn tam byl ale to nejhorší u nás dělají samotní členové.Co byste řekli člověku který loví 16 kg srnčata.Černé lovíme okolo 20 ks.
Václav Barnet reaguje 2.1.2012 17:48
U nás srnčí stoupá , jenom na místech lánů vojtěšky to není nic moc.
Pavel Vilšer reaguje 28.11.2011 21:21
Na Blanensku, srnčí zvěře silně ubývá,a ani v říji,která byla letos vyjímečná bylo srnčí zvěře cca 1/3 v porovnání třeba před 5-ti lety. Loni se zde jen v honitbě ŠLP Křtiny ulovilo 700 ks černé, takže jaký div. Srnčata u nás likviduje černá, ve vysokém sněhu umí strhnout i dospělý kus.
Jiří Wenzl reaguje 28.11.2011 00:53
U nás (na Jižní Moravě) je srnčí zvěře stále více - tedy především polního srnčího. V lesích stavy spíše stagnují.
Ondřej Procházka reaguje 27.11.2011 21:06
Ahoj Petře. Nevím, jak je to v ostatních honitbách, ale u nás je srnčí více než dost. A ani v dalších, kam jezdíme nebo víme o situaci, která v nich panuje nemají problém tohoto typu.