16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Nezabudnutelny jelen
Nezabudnutelny jelen
vloženo: 17.4.2013 20:54
autor: Martin Pišta

úlovky (svět)

Zimbabwe díl 13.
Zimbabwe díl 13.
vloženo: 4.1.2018 12:09
autor: Radek

trofeje

Dnes dokončení
Dnes dokončení
vloženo: 9.4.2015 08:31
autor: Miloslav Šlapanský

zvěř v přírodě

Skok
Skok
vloženo: 21.1.2015 19:37
autor: zdenek spacek

zbraně

Kulový troják Merkel
Kulový troják Merkel
vloženo: 6.1.2019 03:40
autor: jan chadt

fotopast

trocha adrenalinu
trocha adrenalinu
vloženo: 13.3.2014 16:33
autor: Jaroslav Válek

myslivecké umění

Lovecký portrét
Lovecký portrét
vloženo: 1.2.2012 10:08
autor: Carpin
Statistika
  • 241405 fotek (1 dnes)
  • 8390 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9646 inzerátů (2 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 758678 komentářů fotek (2 dnes)
  • 12982 komentářů videí (0 dnes)
  • 3356880 hlasování fotek (11 dnes)
  • 57197 hlasování videí (2 dnes)
  • 39372 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 17 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Nožík z řetězu

Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 4157x
hodnocení: 17 hlasů



Komentáře:

18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.