16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Pan Zub
Pan Zub
vloženo: 1.4.2018 14:44
autor: punťacák

úlovky (svět)

Po roce v Rakouských alpách
Po roce v Rakouských alpách
vloženo: 23.10.2020 19:35
autor: Václav Bartoněk

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 18.7.2015 06:18
autor: Josef Vršan

zvěř v přírodě

***
***
vloženo: 14.2.2017 03:57
autor: Jaroslav Vlosovský

zbraně

Sesřičky naposledy
Sesřičky naposledy
vloženo: 6.10.2013 16:00
autor: Jan Frank

fotopast

**
**
vloženo: 26.1.2020 10:36
autor: Rostislav Jurdič

myslivecké umění

*
*
vloženo: 15.7.2016 20:17
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241418 fotek (15 dnes)
  • 8392 videí (2 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9645 inzerátů (12 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 758686 komentářů fotek (19 dnes)
  • 12982 komentářů videí (0 dnes)
  • 3356924 hlasování fotek (64 dnes)
  • 57201 hlasování videí (6 dnes)
  • 39379 registrovaných uživatelů
    9 dnes nových, 10 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Nožík z řetězu

Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 13.4.2016 20:08
zobrazeno: 4158x
hodnocení: 17 hlasů



Komentáře:

18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.