
Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Skončilo září, měsíc jelenů
vloženo: 30.9.2025 22:21
autor: Josef Kouba
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17413) (1 dnes)
- úlovky (svět) (2314)
- trofeje (4707)
- historie (3860)
- zvěř v přírodě (43814) (3 dnes)
- zvěř v zajetí (3702)
- příroda (40011) (2 dnes)
- lovecké výstavy (1564)
- lovecký pes (13567)
- zbraně (2621)
- lidé (4687) (3 dnes)
- fotopast (16108) (4 dnes)
- myslivecké umění (4884)
- myslivecký interiér (462)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7157)
- ptactvo v přírodě (20751) (2 dnes)
- hmyz v přírodě (7455) (3 dnes)
- obojživelníci a plazi (1361)
- květiny a houby (15767)
- myslivecké stavby (3947)
- sokolnictví (511)
- ostatní (24688)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

K jubileu
vloženo: 6.2.2014 19:56
autor: Jagdforest
úlovky (svět)

Baikal 2019 - druhý tetřev
vloženo: 7.5.2019 07:05
autor: Martin Mati
trofeje

rarita 2012
vloženo: 20.3.2013 21:47
autor: Trlifaj Vladimír
zvěř v přírodě

Černí rytíři
vloženo: 4.2.2013 14:59
autor: Roman Těšínský
zbraně

Část mé sbírky
vloženo: 12.7.2014 15:54
autor: Karel Obrtál
fotopast

Že to byl bobr ?
vloženo: 18.3.2017 15:17
autor: Jiří Netík
myslivecké umění

Plastické obrazy se mně moc líbí
vloženo: 30.3.2020 20:40
autor: Jiří Netík
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
| « novější foto | starší foto » |
Nožík z řetězu
Damašek vlastnoručně vykovaný ze starého řetězu z motorové pily, zasazený do parohu se záštitou z mosazi. Délka čepele 95mm, celková délka 185mm. Jednoduché pouzdro z hověziny.
Komentáře:
18.4.2016 14:22 vložil Miroslav Pixa
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
Ano, všechno sám. Po zakalení okolo 62HRC, po popuštění někde okolo 58HRC. Je to odhad podle pilníku. U damašku se to těžko měří jak s střídají tvrdá a měkká složka s různými vlastnostmi a tvrdost měřená tvrdoměrem bude různá, podle toho kde se to zrovna píchne. Děkuji za uznání. PS: tepelná úprava je u pokrmů. U oceli je to tepelné zpracování (žíhání - různé druhy), nebo zušlechtění (kalení + popuštění). Samozřejmě nic ve zlém, jen to tahá za uši :)
17.4.2016 20:16 vložil Josef Hanzlík
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Jednoduchost,krása.Co tepelná úprava,taky sám?
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.










