16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání

Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

srnec
srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta

úlovky (svět)

Dnes ráno " LOVU ZDAR "
Dnes ráno " LOVU ZDAR "
vloženo: 24.4.2019 10:42
autor: Michal / admin /

trofeje

Stříbrný
Stříbrný
vloženo: 11.2.2019 17:22
autor: Jeroným Levák

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 16.1.2013 13:07
autor: Marek Drha

zbraně

Nové zapažbení lankasterové jednušky Nowotný,moje práce.
Nové zapažbení lankasterové jednušky Nowotný,moje práce.
vloženo: 27.9.2019 20:25
autor: Stanislav Satoria

fotopast

divočáci
divočáci
vloženo: 1.2.2017 15:01
autor: Václav Hryzlík

myslivecké umění

diana
diana
vloženo: 23.4.2018 12:05
autor: Ondřej Trlifaj
Statistika
  • 239836 fotek (3 dnes)
  • 8283 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9516 inzerátů (1 dnes)
  • 287 diskuzí (0 dnes)
  • 757163 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12987 komentářů videí (0 dnes)
  • 3348584 hlasování fotek (29 dnes)
  • 57043 hlasování videí (2 dnes)
  • 38959 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 10 online

Připomínky a názory
Diskuze

AA baterie nabíjecí - jaké používáte?

Mila Šebela vložil 10.6.2025 10:00
V nepřeberné nabídce firem se moc neorientuji a reklamě nevěřím. Jaké používáte AA nabíjecí baterie, např. do fotopastí? Jde mi o výkon, životnost a spolehlivost. Předem děkuji za odpovědi.
Chcete reagovat na toto téma? Zaregistrujte a přihlaste se.
Juras reaguje 17.6.2025 21:04
Scout má pravdu,nabíjecí 1,2v jsou k ničemu vyhozený peníze tak možná do kuchynskejch hodin na 14 dní pak nabít a furt dokola .Co ještě pomuže jsou na trhu lithium baterie 1,5v,vydrží násobně víc než diskutované nabíjecí avšak cena cca 50kč a když se vybijou opět vyhodit a většinou je jich třeba tak 8 ks.Mám kamaráda co má servis na auta a na podzim má spoustu baterek který mění za nový,protože se někde majitelé dočetli že je to třeba na zimu vyměnit,pokud je auto v pořádku myslím dobíjení atd.baterie běžně vydrží zimní starty několik let.Používám starej 20ti litrovej kanistr-plastovej odříznu lámacím nožem tu největší plochu pokud leží na boku tu schovám jako krycí dekl,vyložím polystyrenem i dno vložím baterku vyvedu dva označená vodiče plus mínus se svorkama na stromě mam v krabičce od kremu ten měnič nastavenej na voltáž fotopasti cca 2m nad terenem a pokračující kabel s příslušným konektorem vrazím do fotopasti.Není vyjimka výdrž 1 rok a více,jen občas veverky překoušou kabel ,ale s tím nic nenaděláme stačilo by kabel dát do nějaký chráničky hliník trubička nebo tvrdej plast.At se daří a víc takovýhto témat každej má nějaký zkušenosti myslivost dnes není pro obyč.kolbena levná záležitost každá koruna doma je přínos Lovu Zdar
Scout Guard reaguje 17.6.2025 16:56
Tak zě....pokud nemá fotopast ,nebo jiný přístroj, který chcete napájet(snad kromě svítilny,ta si poradí) v menu možnost přepnutí na články o napětí 1,2V(což jsou vlastně všechny typu NiMh nebo NiCd ,vůbec o těchto článcích neuvažujte,je to škoda pěněz,tyto přístroje nedokáží využít veškerou energii která v těchto článcích je,brzy je vyhodnotí díky menšímu napětí jako vybité a vypnou se.Jediným fungujícim řešení jsou "dobíjecí AA články 1,5V USB" .Například já používám SOSHINE 3500mWh. Každá tato baterie obsahuje litiový článek 3,4V,stejný jako máte třeba v mobilu a elektroniku, která toto napětí převádí na stabilních 1,5V a tím je vyháno,kapacita a tím i výdrž je veliká a hlavně přístroj který napájite ji využije bezezbytku celou,není potřeba další nabíječka,články se nabíjí přiloženým USB C kabílkem a nabíječku použijete třeba od mobilu ,nebo USB u počítače.Tyto články jsou o trochu dražší než třeba NiMh 1,2 ale budou fungovat. Všechny 1,2V články jsem už dávno vyhodil. L.K.
Juras reaguje 11.6.2025 13:23
Zdravím,než jsem tohle vyřešil stálo mě to hoooodně peněz zbytečně,obyč nic nevydrží a nabíjecí taky ne,protože mají jen 1,2V a vše je stavěno na 1,5V.Do nočních vidění,přísvitu a všude tam kde pasujou 2AA mám vyzkoušeno sice nabíjecí,ale s voltáží 1,5 V.Moc jich na trhu není,ale jsou používám KENTLI 3000 mWh 1,5V,žádná láce,ale vydrží neskutečně dlouho.Nutno zakouoit i s nabíječkou jinou než dodanou spolu nezkoušejte nejde to.Do fotopasti jedině baterku z auta 12V a na netu koupit tzv.STEPDOWN kde si nastavíte plynule napětí co je zespoda na fotopasti každá to má jinak 9V,6V atd.investice cca 50 kč.I baterka co v autě už moc nedrží je schopna fotopast táhnout mnoho měsícu.
Milan Jirmann reaguje 10.6.2025 16:17
Používal jsem nabíjecí baterie do fotopastí. Nabité vydržely max. týden a v zimě méně. Proto jsem u fotopastí Evolveo a Bunaty přešel na externí zdroje. Nabiju a mám tak na 4-5 měsíců vystaráno. Jeden takový akumulátor vyjde na cca 700,-Kč a měl by mít asi 1000 nabíjecích cyklů. LOVU ZDAR!!!
Mila Šebela reaguje 10.6.2025 10:04
Prosím o Vaše zkušenosti.