Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Starý pán z „Vršaků"
vloženo: 15.8.2026 10:36
autor: Drahoslav Staněk
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2026
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17550)
- úlovky (svět) (2372)
- trofeje (4715)
- historie (3868)
- zvěř v přírodě (43853)
- zvěř v zajetí (3730)
- příroda (40411)
- lovecké výstavy (1574)
- lovecký pes (13633)
- zbraně (2660)
- lidé (4702)
- fotopast (16406)
- myslivecké umění (4935)
- myslivecký interiér (467)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7271)
- ptactvo v přírodě (21377)
- hmyz v přírodě (7935)
- obojživelníci a plazi (1374)
- květiny a houby (15906)
- myslivecké stavby (3952)
- sokolnictví (511)
- ostatní (24915)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

V roce 2011
vloženo: 7.3.2013 10:55
autor: H.J.
úlovky (svět)

sibiř
vloženo: 29.9.2015 21:28
autor: František Strnad
trofeje

jeleň
vloženo: 3.10.2014 15:31
autor: Roman Dudek
zvěř v přírodě

už to začína
vloženo: 3.9.2014 10:15
autor: Rastislav Rejko
zbraně

Trochu jiný tesák
vloženo: 28.10.2019 21:35
autor: Karel Obrtál
fotopast

pastier
vloženo: 16.11.2012 17:15
autor: ivan
myslivecké umění

.F.
vloženo: 21.1.2013 17:19
autor: Marek Horňák
Statistika
Připomínky a názory
Diskuze
Lov koroptví ano či nikoliv ???
Patrik Dvořák vložil 18.7.2026 19:22
Zdravím myslivce, není to dlouho co jsem zjistil, že u našich sousedů se může lovit koroptev za určitých podmínek.
Já osobně mám za to, že díky možnosti lovu koroptví, tento druh se tím pádem dostává do zorného pole některých a tudíž je o něj nějakým způsobem pečováno. Nemyslím to zle, ale myslím si osobně, že kdyby to bylo možné i u nás, byl by to mnohde impuls o snahu koroptvím pomoci a za odměnu pokud bude rozumný stav v revíru, si nějaké procento odlovit.
Vysvětlím. Například u nás se za posledních dvacet let koroptve dostaly x krát do stavu, kdy jich bylo více jak 100ks rekord byl cca 250ks a co z toho??? Přirozené podmínky pro hnízdění jsou dle mě pro nějakých 20-30 párů a ty ostaní se rozptýlý dál a tam už není taková ochrana a nic z nich není až na výjimky. Pokud by byl možný lov, byl by to za mě impuls o zvýšený zájem o tento druh a následnou péči, samotný lov je jen odměna a ano jsme myslivci ale i lovci.
Díky za názor.
Já osobně mám za to, že díky možnosti lovu koroptví, tento druh se tím pádem dostává do zorného pole některých a tudíž je o něj nějakým způsobem pečováno. Nemyslím to zle, ale myslím si osobně, že kdyby to bylo možné i u nás, byl by to mnohde impuls o snahu koroptvím pomoci a za odměnu pokud bude rozumný stav v revíru, si nějaké procento odlovit.
Vysvětlím. Například u nás se za posledních dvacet let koroptve dostaly x krát do stavu, kdy jich bylo více jak 100ks rekord byl cca 250ks a co z toho??? Přirozené podmínky pro hnízdění jsou dle mě pro nějakých 20-30 párů a ty ostaní se rozptýlý dál a tam už není taková ochrana a nic z nich není až na výjimky. Pokud by byl možný lov, byl by to za mě impuls o zvýšený zájem o tento druh a následnou péči, samotný lov je jen odměna a ano jsme myslivci ale i lovci.
Díky za názor.
Michal Conkar reaguje 22.7.2026 07:21
Pán Havelka, kúpil by ste od pána Dvořáka nachytané jarabice?
Patrik Dvořák reaguje 20.7.2026 12:43
Zdravím myslivce, co se týká Vás pane Havelko, jedna otázka, četl jste pozorně, co jsem napsal ??? Pokud si myslíte, že ano, zkuste to prosím ještě jednou a pomalu a uklidněte se a vzdejte se narážek typu (jste normální ...)
Zkusím to uvézt ještě jinak.
Netuším kolik MS do loňského roku chytalo a posílalo dál zajíce do jiných revírů, my jsme k nim patřili. Tady si to říká o porovnání, jsou totiž revíry s myslivci, kteří touží vrátit např. zajíce do revíru a dlouho ho již neloví, nicméně věnují svůj drahocený čas a prostředky na to, aby ten zajíc tam byl a myslíte si snad někdo, kdo toto provede, že si pak ty zajíce vystřílí ???? Nikoliv!!! To, že takové revíry jsou a skuteční myslivci v nich, vím z vlastní zkušenosti a tam kde to vzali za správný konec, zajíce zase mají a tito chlapi si zajíce za tu odměnu zaslouží odlovit na společném honu, myslím si, že na tom není vůbec nic špatného a úplně stejně by to mohlo být s tou koroptví.
Myslet si, že bažant, zajíc, koroptev či králík z našeho revíru zazvěří další a další revíry kolem nás a dál je slepá a velmi naivní, neznalost věci neomlouvá. Ano pokud bude probíhat poctivá péče o zvěř a bude se trochu normálně hospodařit, pak ano, ale drtivá většina MS na drobnou rezignovala a tudíž ji prostě nemají. Péče o drobnou je úplně jiná než ochrana všudepřítomných predátorů našimi ekomagory, tam stačí nicnedělání a budou. Stojím si za tím, že mají být úplně jiné pravidla v honitbě lesní, smíšené a polní. Myslivosti zdar, koroptvím zvláště.
Zdeněk Havelka reaguje 20.7.2026 10:17
Vaše honitba je asi taková oáza koroptví. Odkud by se asi mohli dál rozšiřovat, když ne od vás? Koroptev je kriticky ohrožený druh a vy by jste si chtěli zastřílet na ty poslední zbytky? Jste normální...Važte si toho, že ještě nějaké vůbec máte, jinde už takřka úplně vymizely!!! Pokud je jich u vás tolik, že si s nimi už nevíte ani rady, tak je můžete odchytávat na zazvěření jinde...
Michal Conkar reaguje 20.7.2026 08:14
Uvádzam niektoré štáty, kde je regulovaný lov jarabíc povolený: Maďarsko, Poľsko, Francúzsko, Španielsko, Rumunsko, Srbsko, Bulharsko, Taliansko, Portugalsko, Anglicko, Belgicko, Nemecko, Macedónsko, Grécko, Rakúsko(obmedzene), Slovensko. Iba Česko je v strede Európy jediný štát, kde platí úplný zákaz, pričom lokalít vhodných na chov jarabíc majú dosť.
Michal Conkar reaguje 20.7.2026 07:46
S názormi pána Dvořáka naprosto súhlasím. Nechápem, prečo páni "zhora" v ČR nevedia toto pochopiť a slepo udržujú stav úplného zákazu. Aj v iných štátoch Európy jarabice(koroptve) lovia.
Patrik Dvořák reaguje 18.7.2026 19:22
???