Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie
Kňour
vloženo: 8.12.2024 15:10
autor: Jan Randýsek
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17263)
- úlovky (svět) (2205)
- trofeje (4701)
- historie (3858)
- zvěř v přírodě (43030) (2 dnes)
- zvěř v zajetí (3715)
- příroda (39263) (1 dnes)
- lovecké výstavy (1535)
- lovecký pes (13532)
- zbraně (2579)
- lidé (4670)
- fotopast (15597)
- myslivecké umění (4843)
- myslivecký interiér (457)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7043)
- ptactvo v přírodě (20127) (3 dnes)
- hmyz v přírodě (7015)
- obojživelníci a plazi (1342)
- květiny a houby (15528)
- myslivecké stavby (3932)
- sokolnictví (512)
- ostatní (24528)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)
Povedená čekaná
vloženo: 29.3.2016 16:50
autor: Honza Pešl
úlovky (svět)
Kamčatka 2016
vloženo: 3.6.2016 10:14
autor: Aleš Náhlý
trofeje
Neoddělitelné
vloženo: 15.3.2018 08:51
autor: Děda z lesa
zvěř v přírodě
...
vloženo: 8.1.2013 08:29
autor: Marek Drha
zbraně
Zavírací nože
vloženo: 1.9.2016 08:35
autor: Děda z lesa
fotopast
Na újedi 2
vloženo: 26.10.2017 19:11
autor: Jiří Netík
myslivecké umění
*
vloženo: 21.2.2016 11:07
autor: Marek Horňák
Statistika
Připomínky a názory
Diskuze
Zvýšení členských příspěvků 2025
Michal / admin / vložil 30.12.2024 16:02
Michal Conkar reaguje 10.1.2025 01:14
Rozumné štáty majú predpokladám rozumný zákon o myslivosti, ktorý spravodlivo zohľadňuje záujmy štátu, verejnosti a všetkých ostatných dotknutých subjektov. To znamená, že práva a povinnosti myslivcov, poľnohospodárov, lesníkov, súkromných vlastníkov poľovných pozemkov a ďalších subjektov sú zákonom jasne špecifikovamé a v žiadnom prípade neumožňujú zvýhodňovanie jednej skupiny na úkor inej. Čo zákon povoľuje a ukladá je povolené a uložené bez ďalšej diskusie. To čo zákon nezakazuje, je povolené. Nakoniec ešte zostáva nájsť aspoň jeden ten rozumný štát, ktorý má takýto rozumný a spravodlivý zákon o myslivosti. Ja k mojej hanbe bohužiaľ taký štát nepoznám. Ak niekto pozná, nech konkrétne uvedie.
Jiří Malacka reaguje 9.1.2025 20:21
V první řadě má být nějaká výsledovka hospodaření, veřejně prodiskutovaná. Pak nějaká vize kam dál a proč. A z tohoto zdůvodnění vyleze kolik to bude všechno stát. Když mají být vydány peníze musí být jednoznačně jasné kam půjdou a co z toho bude platící mít.
Za další. Rozumné státy mají povinné členství v myslivecké obci. Tím jsou samozřejmě náklady rozpuštěny mezi více subjektů. U nás se smějí ti, co odešli a platí u různých pojišťoven zlomek toho co my v ČMMJ. Efektivitu využití našich příspěvků musí deklarovat vrcholný orgán. Kdysi jsme přispívali na dům v Jungmannově ulici. Taky by to zasloužilo docela slušné informace.
Vlasta Hadr reaguje 9.1.2025 14:56
Pane - Conkar pod tohle se i podepíši.
Michal Conkar reaguje 9.1.2025 11:28
0prava - ...vrátim aj úder...
Michal Conkar reaguje 9.1.2025 11:26
V jednote je skutočne sila. Hlavne v prípadoch, keď sa zjednotia mocní proti chudobným. Vtedy nepotrebujú ani početnú prevahu, pretože majú peniaze. A chudoba, ktorú za týmto účelom povinne zjednotili, im peňazí ešte pridá. Myslivost vždy bola, je teraz, aj naďalej bude pánska zábavka. Týmto rozhodne nepropagujem anarchiu, ale rovnako nesympatický mi je aj diktátorský režim. Osobne sa nezdráham vydať na poľovníctvo aj viac peňazí, ale veľmi nerád financujem "nenahraditeľné" vrchnosti rôznych poviných spolkov. Nerobím inému to, čo nechcem, aby iný robil mne. Nezostávam nič dlžný, vraciam všetko, dokonca ak môžem, tak vráti aj úder. Jednoducho, cudzie nechcem, ale svoje si nedám.
Milda Hájek reaguje 8.1.2025 08:14
Co myslivec to názor. Můj názor je pořád stejný a to že v jednotě je síla a náš myslivecký národ určitě jednotný není a jestli projde chystaná novela, tak za to zaplatíme víc než třináct stovek ročněa všichni. Pracoval jsem 5 let v myslivecké radě OMS a vím, že pokud chceš dělat akce pořádně, tak ty peníze chybí pořád. A je to jednoduchá matematika, čím víc lidí z ČMMJ odejde, tím víc peněz chybí, ať na kynologii, nebo na práci s mládeží, na cokoliv. A čím víc takhle slábneme, tím snáz si s námi mocipáni(vláda a spol.) vytřou zadek. Zdražilo se všechno, ale narozdil od jiných komodit, s penězma do myslivosti se kroutit nebudu, protože ji mám rád. Myslivosti zdar a v novém roce všem hodně zdraví a přízeň našich mysliveckých patronů:)
Jan Zimolka reaguje 7.1.2025 20:49
Nehoráznost.
Petr Podroužek reaguje 7.1.2025 20:07
Můj názor je ten,že mocipáni si přidali .Nic víc,nic míň. Členství v čmmj je podle mě přežitek a akorát z toho živíme vedení ČMMJ.
Ron Gordon reaguje 7.1.2025 20:01
Pane Hadr, je to vcelku jednoduché - spolkový rejstřík, tam si vybral ČMMJ spolek a u něj pak prostudovat roční uzávěrky. Něco se dovíte, ale zda je to vše pravdivě to je již druhá věc.
Vlasta Hadr reaguje 7.1.2025 17:24
Pane Slavětínský bych tomu i rozuměl - pokud se tu nedočtu jak se na ČMMJ hospodaří se svěřenými - našimi potažmo i vašimi penězi hospodaří.
Ron Gordon reaguje 7.1.2025 14:31
Nechci být škarohlíd pane Slavětinský, historie by se neměla překrucovat , ty Tři pruty byly Svatoplukovy...
Jan Slavětínský reaguje 7.1.2025 13:28
P.Hadr:Dnes už se nebudeme bavit o totalitě a zda nám někdo něco podepíše a pohrozí. Že bychom jako myslivci méli být organizování v jedné jediné organizaci a ve státě mít jednu centrální státní pojišťovnu, by bylo v celku pochopitelné a jednoduché a vůbec by mi to nevadilo. Vzpomeňte na Staré pověsti české, když starý Krok ohýbal ty tři pruty a říkal svým dcerám. Byl to moudrý chlap.
Ještě k tomu navýšení na 1300,- V listopadu tuto částku za vás za všechny schválily Okresní myslivecké rady vašich OMSů, a většinou váš předseda OMS za vás hlasoval na Sboru zástupců v listopadu v Kostelci nČL. 70% přítomných hlasovalo pro částku 1300,-. Nehledejte odpovědi zde, ale stavte se na svém OMSu u jednatele.Ty prachy je přilepšení OMSům pro jejich činnost i náklady (pro některé i na přežití) Zdar
Vlasta Hadr reaguje 7.1.2025 12:58
Pánové - přátelé myslivci - odbočím od daného tématu - Děsí mi již zde několikrát nadnesená myšlenka o opětovném povinném členství a za úplatu v ČMMJ . Děsí mi to že mohu byt opět kusem ve stádě a platit " výpalné " za to že můj bača ví kdy mi mě oholit a podojit případně mě předhodit vlkům aby si zachránil krk a koryto. Pokud mě paměť neklame bylo povinné členství zdůvodněno že povinné členství a za úplatu v zájmové organizaci odporuje lidským právům a svobodě zaručené mi Ústavou - perlička na konec v70 tých letech jako mladému bouřliváku pracující ve státní správě mi můj nadřízený - kovaný partajník - odmítl podepsat žádost o prodloužení lov. lístku s tím že moje pracovní výsledky nejsou dobré - když jsem mu řek pokud to udělá vystoupím z ROH . dam se k Lidovcům a začnu chodit do kostela popř. se naučím i ministrovat a byl klid a podepsal. Na tehdejším OMS - ČMJ jen pokrčili rameny že na to má zaměstnavatel právo. A zpětně není tato snaha o povinném členství opět náznak jakési diktatury ????
Pavel Štěrba reaguje 7.1.2025 12:11
Patriku nemůžeš doufat že se politika dělá hlasem z ulice. Svět nepatří ovcím, ale řezníkům, a nejvíc člověka zničí ten naivní pocit, že pro někoho něco znamenáš. Doufat můžeme jen že si tahle společnost sáhne na úplné dno,( myslím že Titanik už narazil na ledovec, jen v podpalubí se ještě tančí a kapela hraje). Je jen záhodno jak je hluboký tenhle oceán stupidity a kolik je dole bahna, aby se civilizace mohla odrazit na hladinu nadechnout selského rozumu. Jak chce někdo zákonem o myslivosti ovlivňovat myslivost, když myslivost, nebo lovectví, nebo střelectví, ať si to nazve kdo jak chce, se nakonec bude stejně určovat prostředím, které zatím žádný zákon vůbec řešit nemíní. Dokud se na polích bude pěstovat elektrika a nafta, na loukách se bude pást mulčovač, dřevo bude hnít v lese, nebo hořet v teplárnách, o víkendech bude na návsi víc Pražáků než domorodců, kozatka Borhyová a buzík Moravec budou ve zprávách národ krmit škodami zvěří, tak můžeme mít zákon jak z partesu a stejně nám směr myslivosti určí celá společnost.
Milan Jirmann reaguje 7.1.2025 11:19
Pane Dvořáku, 300,-Kč je pouze roční pojištění, roční členský příspěvek je 1000,-Kč. Celkem 1300,-Kč. LOVU ZDAR!!!
Patrik Dvořák reaguje 7.1.2025 10:14
Nemám chuť hledat a sledovat nějaký data, netuším jaký je rozpočet ČMMJ, kam to jde kolik berou zaměstnanci, kolik jich vůbec je, ale čistě jen řečí peněz 300kč je prd, ale x počet členů to už je slušná sumička a možná zase jde jen o ty peníze a dělat si naději, že bude myšleno na ty mravence dole je bohužel asi bláhovost. Nicméně jak říkám, musíme doufat, že za nás obyčejný něco někdy udělají. Kdyby se tady prali o naši přízeň dvě instituce bylo by to možná zajímavé, takto je to nastaveno no a co ted s tím. Doufat???
Tomáš Robotka reaguje 7.1.2025 09:34
Když jsme se před lety soudili o honitbu tak jsem kozultovali se zástupci čmmj jestli to má smysl.Tenkrá jasně vyhraný spor mám po 10 letech soudních tahanic prodrbal právník doporučený zástupcem čmmj.Hned po tom jsem ukončil členství.Před 3 lety jsem se vrátil,protože mám finanční úlevy na kynologických akcích pořádaných čmmj,kterým se v posledních letech dost věnuji jinak bych členem nebyl.
Josef Strejc reaguje 7.1.2025 07:46
Vážení přátelé myslivosti co myslivec to názor možná že tu za pár let ČMMJ nebude a nebo tu nebudeme mi bez ČMMJ Lovu-Pepa
Ron Gordon reaguje 6.1.2025 23:15
Nevím, diskuse zde trochu houstne, já než jsem přidal svou trošku do mlýna, tak jsem se snažil získat nějaké informace, kdo a jak s našimi příspěvky hospodaří a tak jsem si otevřel účetní uzávěrku na spolkovém rejstříku z jsem již něco přidal do příspěvku, ale zarazilo mně, že tam je i příspěvek na sokolnické hony. Sic není částka uvedena přímo k této položce - 518 101 (tisky, inzerce, grafická zpracování, sokolnické hony, správa SW aplikací Chytré formuláře, SW Diana, správa PC sítě, právní služby, příprava a realizace seminářů, lektorné…) 9 222 tis. Kč.
Tak se ptám, proč mám sponzorovat někomu sokolnické hony ?
Karel B. Venzara reaguje 6.1.2025 20:00
Je to stejné, jako se Sportovně střeleckými kluby. Hlavně plaťte a když dojde na lámání chleba, třeba potřeba právní podpory - tak pomoc klubům veškerá žádná. Peníze se ztrácí jak v bezedné jámě (vše spolkne administrativa) Hádam, že s ČMMJ to bude stejné ... :-)
Pavel Štěrba reaguje 6.1.2025 19:46
Tedy ne že bych se s panem doktorem Chalupníkem shodoval(co se týče ČMMJ),ale příspěvek euro-občana Svačiny, tak to je perla všech perel. Z vás musí mít na oddělení radost.
Milan Jirmann reaguje 6.1.2025 19:15
Pane Svačino, tak to jste opravdu přehnal. Každý jsme tady vyjádřili svůj názor na danou otázku. Vy jste se k tématu nevyjádřil, ale urazil jste člověka, kterého ani asi neznáte. Já si také myslel, že budeme diskutovat slušně. Umíte to? LOVU ZDAR!!!
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 18:00
Upřímně řečeno teda pane kolego nevím, kde berete mandát mluvit za tzv. všechny. Jasně, máte recht, ještě by se slušelo dodat, že v důsledku svých názorů jsem evidentní dezolát, kobliha, chcimír, kremelská hlásná trouba a určitě volič Andereje Babiše. Končím tady, to nemá cenu. Hodně zdraví do nového roku všem.
Karel Svačina reaguje 6.1.2025 17:37
Chtěl bych požádat pana doktora, ať už nic nepíše, strašně se tzv. odkopáva. Všichni jsme pochopili, že Vás to táhne na východ.Někdy méně , je více :-)
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 16:41
Jo, je potřeba taky stanovit minimální výměru honitby těch 200 katastrálních jiter jako za Marie Terezie, zastavit mlátičku uprostřed žní a jít společně nahánět s brokovnicí srnce, který se tam zaběhl. Selské myslivosti ZDAR.
Martin Medek reaguje 6.1.2025 16:23
To se uvidí za 10 let až ČMMJ možná nebude. Pak se bude spoustu lidí divit. Až si nás tady kdejaký spolek "ochranářů" namaže na chleba. Ale budu doufat, že ne...
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 16:09
Mně se tím, že jsem myslivec z lidu nedotknete, pane kolego, právě naopak:-) Spíš se teď nechci dotknout já Vás, protože jsem se ubezpečil že nejste schopen pochopit, že každý jsme jen snůška dobrého a zlého a ne černobílé osobnosti, což se týká i pana profesora Hromase. Byl to taky jenom člověk. Ne modla.
Petr Tlustý reaguje 6.1.2025 15:55
Nerad bych se někoho dotknul, ale po přečtení Vašeho komentáře jsem se opět ubezpečil, že patříte mezi ty myslivce z lidu. Nezlobte se, ale srovnávat Komoru veterinární lékařů a ČMMJ mi připadá trochu ujeté, každý by si měl uvědomit, že naše myslivost je pouze koníček, kdežto výkon veterinárního lékaře je Vaše povolání. Na druhé straně, čeho se pořád bojíte, proč bychom se měli pořád někde shlukovat „ pro lepší vyjednávací pozici „ ?? pro koho ??? pro ty LIDOVÉ MYSLIVCE bez metra půdy, kteří chtějí chodit a lovit na pozemcích „ zběhlých lesáků – sedláků “ jak se děje do teď. Jen se podívejte na problematiku ohledně nového zákona o myslivosti, z čeho má největší strach ČMMJ v zastoupení pana Janoty , no největší problém jsou nárokové povolenky a 250 h minimální výměr honitby „ VŽDYŤ NÁM TO TI MAJITELÉ VEZMOU A KDE BUDEME LOVIT MY ???? kdo se ptá na dnešní zdevastovanou krajinu , kde je zajíc, bažant, koroptev, křepelka , zpěvné ptactvo o kvalitě půdy po chemické devastaci velkými zemědělskými podniky se vůbec nebavím, o tomto z úst pana jednatele Janoty nepadlo nic, největší problém „ KDE BUDEME LOVIT „ z toho mají ti lidový myslivci největší strach. Další věc, připadá mi trochu pokrytecké někoho chválit a druhou větou ho kritizovat, notabene když se nemůže bránit. Končím, už nebudu reagovat, ať si tato diskuze zachová slušnou formu . Lidová myslivost ZDAR
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 14:52
A s tím povinným členstvím to není vtip a nemusím se dívat do kalendáře, ač jsem starší ročník. Snažil jsem se Vám vysvětlit, že vzhledem k charakteru naší činnosti bych byl pro povinné členství v profesní komoře, ať už by to byla Jednota či něčem jiném. Taky nebudu na sněmu Komory veterinárních lékařů, kam půjdu jako host vyřvávat že červené průkazky nejsou in, řečeno Vašimi slovy, a ať zruší povinné členství pro privátní veterinární lékaře. Vy jste bohužel pane kolego nic nepochopil.
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 14:44
Pane kolego Tlustý, pokud si můj příspěvek přečtete pozorně, tak tam stojí, že jsem si prof. Hromase vážil jako excelentního mysliveckého odborníka. To je fakt. Nicméně to co se dělo v Jednotě v devadesátých letech za jeho předsednictví (Interlov, převody majetku etc.),to je fakt taky. Ale je pravdou že, jak píšu už potřetí, že dění v myslivosti bylo a je jenom odrazem dění ve společnosti a je otázkou, zda to mohlo být jinak. Nic víc, nic míň. A to že jste ušetřil celé 4 tisíce a že Vaše nečlenství jak říkáte osobně nepociťujete je promiňte mi krátkozraké a malinko sobecké. Začnete to pociťovat, až se Jednota díky lidem Vašeho typu rozpadne a proti ekoteroristům, různým Pralesním dětem, zběhlým lesákům, ze kterých se stali sedláci (nikoho nejmenuju) a nejmenovaným tzv. restituentům nebude organizace, která by se za práva myslivců brala. Užijte si zatím své čtyři tisíce, já končím...je to marný, je to marný, je to marný.
Petr Tlustý reaguje 6.1.2025 14:02
Dobrý den, nedá mi to a musím reagovat na některé příspěvky. Jsem myslivec středního věku s vystudovanou střední školou lesnickou a moc si vážím starších kolegů, ale co tady píší někteří poměrně vzdělaní lidé , to je už za hranou. V prvé řadě bych se chtěl ztotožnit s názorem pana Radka, ten to napsal naprosto přesně a výstižně. Budu tedy pokračovat, připadá mi nedůstojné a urážlivé se snažit tento stav, nebo aspoň část, hodit na pana Prof. Hromase, tak to je trochu příliš. Každý by si měl uvědomit, co tento velikán udělal pro českou myslivost a položit si otázku „ co jsem udělal já, pro tu českou myslivost ? asi nic, že „ pak by bylo dobré nekritizovat druhé kteří už nejsou mezi námi , je to neslušné. Otázka povinných příspěvky, to je snad vtip, ne, doporučoval bych některým starším ročníkům aby se mrkli do kalendáře, co je za rok, že povinné červené průkazky už nejsou in. A i kdyby to někdo myslel vážně, proč bych to měl platit „ té silné organizaci, bez majetku „ těm šesti úředníkům , za 6.5 mil. ročně co si to rozdělí na výplatách, jaké má výhody člen ČMMJ ?? , já vím“ ŽÁDNÉ „ Pokud jde o povinný odběr periodika , které vlastní soukromí subjekt , to už snad není ani zákonné. A co si myslím o ČMMJ, je to zkostnatělá a vydrancovaná organizace bez majetku, která v dnešní době nemá co dělat. Jen pro informaci , udělal jsem si takové malé srovnání , pokud jde o pojištění , byl jsem členem ČMMJ několik desítek let a poslední čtyři roky si platím Hasičskou pojišťovnu za 300,- kč . Výsledek je takový, že jsem ušetřil skoro 4000,- kč a to, že nejsem členem ČMMJ nějak na výkonu mé myslivecké činnosti nepociťuji. Co napsat závěrem, byl bych rád, aby si každý z nás uvědomil, že členství v ČMMJ nás nedělá myslivcem. Myslivost ZDAR
Milan Jirmann reaguje 6.1.2025 12:46
Pane doktore a myslíte si, že to co jste popsal v poslední větě se povinným členstvím odstraní? LOVU ZDAR!!!
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 11:44
A ještě napíšu jednu věc. Vzhledem k tomu, že nejsme sběratelé plastikových modelů nebo čtenářský spolek, ale provádíme kvalifikovanou činnost se zbraní, mělo by být členství v jednotě jakožto profesní organizaci povinné, včetně odběru jejího periodika. Já pokud bych chtěl provozovat privátní praxi, tak musím být taky v Komoře veterinárních lékařů. A řeknu to natvrdo...co někdy vidím okolo sebe, tak se přistihnu při heretických myšlenkách, že by měl výkon práva myslivosti provádět stát pomocí kvalifikované státní složky.
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 6.1.2025 11:38
Podle mě se neplete, kolego. Já jsem o pár let mladší a pamatuju to taky, píšu o tom níže, že dění v ČMMJ jen odrazem vývoje v celé společnosti. A buďme prosím objektivní, největší rány jednota dostala za předsednictví prof. Hromase 1990-2005. Znali jsme se osobně (jsem Brňák), vážil jsem si ho jako excelentního mysliveckého odborníka, společníka, znalce vína, zpěvu a kumpána...ale bohužel to nebyl manažer a měl zůstat věrný akademické půdě. A ve své naivitě se stal jen nástrojem pro jiné dravce. Chápu, že je to pro mnohé nedotknutelná modla, ale je potřeb měřit všem stejně. A ať je jednota jaká chce (chápu že je národním sportem plivat po Sellier Bellot, Meoptě, ČMMJ a ponožkám v sandálech) a zvýší příspěvek o cenu 6 piv (doslova), tak se budu opakovat, je to je bohužel jediný silný partner v dnešní turbulentní době při tvorbě nového mysliveckého zákona.
Vlasta Hadr reaguje 6.1.2025 09:11
Pánové a přátelé myslivci je mi 75 let a zatím nejsem sklerotik a hodně pamatuji - Shrnuto - ČMJ - legálně rozkraden a vytunelován jako tehdy mnoho podniků dle české klasiky - přišli nový adepti z Harvardu utáhneme kožené opasky a nějak to přežijeme (já určitě vzhledem k mému stáří ) závěrem vstali nový bojovníci s ČMMJ na věčné časy. Nebo se pletu ????
Pavel Štěrba reaguje 6.1.2025 09:04
Tak diskuse by byla mnohem zajímavější, kdyby se nevymýšleli restrikce proti těm, co odejdou. Místo aby se hledalo schůdné řešení pro všechny, tak to bude někdo dělat po bolševicku, buď budeš s námi, nebo s tebou zatočíme, odevzdáš lovecký lístek. O zvyšování příspěvků tady nejde, jde o to, jaký to má vůbec smysl. I kdyby se příspěvky zvedly dvojnásob, tak to nezmění nic na tom, že jsme vymírající druh
Jan Slavětínský reaguje 6.1.2025 08:48
Ještě jedna věc,původní návrh MR ČMMJ byl 1500,-, SZ odsouhlasil 1300,- Ty 3 navýšené stovky jsou peníze, které zůstávají OMSům na jejich činnost a provoz, právě s ohledem na růst veškerých cen a energií..
Jan Slavětínský reaguje 6.1.2025 08:13
Přátelé,navýšení členského příspěvku bylo schváleno Sborem zástupců, tj.my všichni jsme tam měli za OMS někoho, kdo za nás zvedal nebo nezvedal ruku, z celé republiky. Zajímavá diskuse a pravdivá. Já dělám myslivost 40 let, také už si něco pamatuji nebo nepamatuji..
Patrik Dvořák reaguje 5.1.2025 21:22
Zdravím, no za mě souhlas s Markem, samozřejmě neberu názor nikomu. Nás naše ČMMJ nepodržela, když jsem si myslel,že to nebude problém a byl, prý by jsme jim jen poskytli reklamu,jednalo se o reportáž na téma Prosiměřický masakr, pod vedení pralesní hlídky de..a p. Jeblíka, párkrát na ČT1 nebo ČT2 dávali vyloženě v pořadu pro děcka nářez myslivcům obecně a nic, nebo alespoň o tom nevím. Poukazoval jsem na to vedení. Nicméně zatím v tom máme jasno a s naivní představou, že nás někdo zastupuje tak prakt. všichni naši členi jsou u ČMMJ a nevidím na tom nic nenormálního. To kde jsme, nic v revíru nezmění, já jen vím, že po nás bude konec s tou myslivostí jakou dnes provozujeme, máme pár mladých, ale jsem si jistý, že to krachne a bude to jen na oko, nemají v tomto srdce na tom pravým místě, ta doba to tak určila. No a i kdyby se stal zázrak, tak nehrozí, že zvládnou v tom počtu to v revíru řešit a pečovat o to co jim bude přenecháno, škoda. No a za to nemůže organizace, ale jen my samotní, že jsme si nevychovali srdcaře, co by byli pišní na to co se dá vrevíru v dnešní době vytvořit, bohužel je to i o charakteru lidí v daném MS, teď bohužel se mi zdá, že to berou jako samozřejmost a to je průser. Myslivosti zdar debilům zmar.
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 5.1.2025 16:47
..a elektronizace je ve všem napříč celou společností, placení mobilem, čipové karty. Mně bude 67 let a taky to blbě zvládám. Ale fakt si nemyslím že by bylo normální mít v současné době papundeklové karty a přilepit tam pomocí olíznutí členskou známku oproti penězům v hotovosti na sekretariátu. Holt bude muset mít vedoucí honu chytrej mobil, no. Napřesrok i kvůli focení zvěře.
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 5.1.2025 16:35
No, ono je to o tom, že ČMMJ je jenom odrazem dění v celé společnosti. A vytunelovaný Interlov, Halali a bordel na Jungmannce je jenom odraz toho, co se děje a dělo ve státě od devadesátých let a v politice všeobecně, myslíte že s Poldi Kladno a Zbrojovkou Brno to bylo jiné? Jistěže tam jde jenom o osobní prospěch a prachy, nebo si myslíte že to tam ve vrcholných funkcích někdo dělá se svatým zapálením pro věc? Já se na to dívám tak, že pořád je čmmj jediný silný partner pro jednání s tzv. ekologickou lobby který se bere za práva myslivců. Je někdo jiný ??? Třináct stovek je necelá nádrž benzínu nebo škatulka lepších kulových patron. Bavíme e tady v řádu stokorun. Jen můj názor, prosím...
Kubaj Radek reaguje 5.1.2025 15:50
Vážení přátelé, ono by se možná stačilo zeptat ( jak zde již někdo uváděl ), zda je po právní stránce správné, aby součástí „dobrovolného“ členství v ČMMJ bylo i povinné pojištění u soukromé pojišťovny, kdo tuto parádní symbiózu vůbec vymyslel a komu prospívá ? Nebylo by minimálně morálně správné oddělit členský příspěvek od pojištění ? Ví vůbec většina členů , že pojišťovna již dávno není jejich majetkem ? Že platí pojištění cizí komerční organizaci, asi ne… a je jim to z piety jedno… řeklo se platit, tak platí, kolik a komu je fuk
Ještě pár slov ještě k vyjednávací pozici a síle organizace ČMMJ. Organizace je tak silná, jak početná je její základna, a jak velký je její majetek. Počet členů nám neustále klesá, ale to nejenom demografickým vývojem ( jak s velkou oblibou uvádí vedení ČMMJ), ale především odchodem členů k jiným pojišťovnám a tím zániku členství v ČMMJ ať už z jakýchkoli důvodů. No a co se týče majetku, zde snad pro mladší ročníky upřesním, že po roce 1989 měla ČMMJ nemovitý majetek, který by byl v současné době v řádu stovek milionů korun, kam zmizel ? No byl vedením v Praze úspěšně restrukturalizován do různých s.r.o. a dceřiných společností, se špatným podnikatelským záměrem…takže zmizel v propadlišti dějin… mám bohužel pocit, že i ta „naše“poslední“ Jungmanka“ dopadne úplně stejně. Naštěstí na minulost už se nikdo neptá… hleďme vstříc zářné budoucnosti
Pozastavení se jednoho z kolegů na výši platů vedení snad ani nemůžu neokomentovat, prosím Vás , uvědomujete si, že vedení sedí v Praze ! A tam je tato výše platu spíše podprůměrná, takže nebuďte hnidopich a plaťte , vůbec nemáte představu kolik mravenčí práce tito lidé udělají… viz. časopis Myslivost, vkrádá se otázka, proč součástí členství není 50 % sleva na toto periodikum, ať má člen možnost se aktuálně seznámit s veškerým děním a zároveň být „odměněn“ za věrnost k ČMMJ ? No odpověď je opět velmi jednoduchá, bohužel již nejsme majoritní vlastníci časopisu, ale jen jakýsi 10 % přívažek, a pan majitel chce veškeré možné zisky ( inzerce, předplatné a prodej časopisu ) tzv. v plné palbě , tak jaképak úlevy členům. A právě proto máme z časopisu jak říká kolega s úsměvem : „nejdražší inzertní časopis v Evropě, tištěný na toaletním papíře“, skutečné unikum! Jak je potom možné, že fungují i jiné myslivecké časopisy s ½ inzercí a tištěné na křídovém papíře je skutečně záhadou…asi zázrak ( a skláři nebudou mít co žrát… )
Pan Marek hezky zmiňuje i vzdělání, já ho mám tedy z VŠ, ale předpokládám, že nikdo neabsolvoval kurz a zkoušky ZDARMA, vždy se vše platilo. A to, že ministerstvo zemědělství delegovalo soukromou organizaci v tomto případě ČMMJ k pořádání kurzů a zkoušek z myslivosti vedlo jen k tomu, s čím se dnes i já setkávám na mysliveckých akcích ( neznalost, hloupost, arogance a v neposlední řadě špatné zacházení se zbraní ) tyto novodobé rychlokvašky viz. Dymokury a spol. zde již zasvěceným myslivcům ani nemusím představovat, samozřejmě nehovořím v globále o všech, ale myslivost dělám intenzivně 45 let, takže mám s čím porovnávat… Dle mého názorů, by celou organizaci a průběh zkoušek měl řídit a dělat stát, buďto za pomocí státních škol ( lesnické učiliště, střední školy, popř. vysoké školy ), a následnou zkoušku formou ON-line testu ( jako v autoškole ) na obci s rozšířenou působností. Až po splnění tohoto testu, by adept pokračoval na ústní zkoušku. Přípravu by potom měl vést zkušený pedagog z takovéto školy, který se tímto profesionálně živí ať již na úrovni zoologie, střelectví, nebo kynologie atd. Už jen ON-line test se zadáním rodného čísla, pod kamerami a po předložení OP by vyeliminoval nekonečné podvody s vysvědčením o zkoušce z myslivosti. A opět chce to vůbec někdo řešit? Není lepší vydávat plastové členské kartičky, mimochodem skvělá věc, myslíte si , že tato vymoženost moderní doby k něčemu slouží , že tím můžete aspoň prokázat na honě úhradu pojištění ? Omyl ! Není čtečka , takže je to jen parádní módní ústřelek za prachy členů ČMMJ , efekt zcela nulový. Ale i za toto veledílo někdo určitě zinkasoval moc pěkné prachy…samozřejmě na základě transparentního výběrového řízení…
Přeji české myslivosti hodně rozumných a zapálených myslivců a proboha dámy a pánové – otevřete oči !
Milan Jirmann reaguje 5.1.2025 11:09
S argumentem, že zdražuje všechno, tak musí zdražovat i členské příspěvky, já nesouhlasím pane doktore. Tady jde o to, že členové svými příspěvky drží na funkcích lidi, kteří toho moc pro obyčejné myslivce nedělají. Ať to jsou čestné funkce a uvidí se, jak to ti dnes dobře placení funkcionáři s naší myslivostí a našimi myslivci myslí doopravdy. Proč musí mít organizace další dceřiné organizace, které neprosperují nebo už zkrachovaly a nevěnuje se pouze svým. Samo vedení je svým chováním a vystupováním, za ta léta, zodpovědné za úbytek členů členů, proto musí navyšovat cenu příspěvků, aby se uživilo.
Karel Chalupník, MVDr. reaguje 5.1.2025 10:09
Já se podepíšu bezvýhradně pod příspěvek pana kolegy Marka a dál to nebudu rozvádět. Ono se totiž zdražuje úplně všechno, od dálničních známek po kafe v kavárně (...a nebudu tady rozebírat kdo za to může.)
Ron Gordon reaguje 4.1.2025 19:58
Tak nevím, ale po 53 létech přispívání poupravím hlášku "No tak že bych ještě sklidil, na zimu bych prodal kravku a na jaře už nezaseju" na „ No tak, že by ještě vydržel, po zimě by prodal flinty a na jaře se na to vy.....
Je to smutné, ale je to tak. Co se dá dělat, členstva ubývá a tak se snaží podojit ten zbytek, aniž si uvědomují, že i ten se jim pomalu rozuteče. Již zbývá jen 52 911 členů, úbytek za rok 2023 je 355 členů. Ne, že by mně to zvýšení zrujnovalo, nekouřím, nepiju, ale když jsem nahlédl do účetní uzávěrky - MZDOVÉ NÁKLADY 6 430 tis. Kč (zaměstnanci sekretariátu, náhrady nemoci, předsednictvo nebo Svatohubertská mše – večer na Arcibiskupství 4. 11. 2023: - Aristokrat catering 129 tis. Kč - Arcibiskupství pražské krátkodobý pronájem 40 tis. Kč tak na to se mi opravdu přispívat nechce. Poslední roky jsem vždy platil příspěvky ročně a vždy jsem si říkal:
Tak ještě jedno jaro tedy?!
no dobrá. Ale naposledy!
ňák přetrpím to do podzimu…
už ale prosím žádnou zimu
Nic na světě není věčné …
Vlasta Hadr reaguje 4.1.2025 14:27
Lze jen konstatovat že myslivost od jisté doby zdegenerovala a o myslivosti jakou měli naši dědové a tatíci si můžeme jenom nechat zdát - jakej pán takovej krám - pokud mi neklame paměť články na stejné či podobné téma tu již byly a nikdo s tehdejšího " ÚV ČMMJ " nevyjádřil A jaká je mezi náma garnitura u nás na jihu pár příkladů- mysl. hospodář přistižen při pytláctví u sousedním revíru - jednatel OMS vyšetřován pro údajné pytláctví ( zameteno pod koberec ) člen mysl. stráže odsouzen za úmyslné zastřelení lov. psa ze sousedního revíru posléze za čas je chycen na fotopasti jak vykonává potřebu do krmeliště (taky tu bylo s patřičným komentářem co více říci a to že se nechal koupit lov. lístek bez kurzu a přezkoušení v Praze je známá věc. Takže jakej pán takovej krám.
Michal Conkar reaguje 3.1.2025 23:31
Odpoviem Michalovi/adminovi : Všetky príspevky členov slúžia v prvom rade vyvoleným členom. Výnimkou určite nie je ČMMJ ani SPK. Obyčajní členovia môžu byť vedeniu ukradnutí. Povinne platím členské príspevky od roku 1968, neplatil som iba skúšky, tie som absolvoval ako študent lesníckej školy. Teraz na Slovensku platíme aj poplatok za výmeru pozemkov, ktorých nájom sme si riadne zaplatili vlastníkom a organizácia tam nevlastní ani 1cm2. Pravidelne som zodpovedne a úspešne predvádzal na skúšky aj psíkov, samozrejme aj tam som platil v plnej výške, ale keď som opakovane videl čo sa na skúškach praktizuje, chovám si psíkov- veľmi milého plemena - AJD iba pre seba.
Milan Jirmann reaguje 2.1.2025 22:56
Pane Štěrbo, napsal jste to přesně. Já dělám myslivost od roku 1986 a kurz jsem si samozřejmě také musel zaplatit. Už si nepamatuji, kolik to tenkrát bylo. Nic jsem zadarmo nedostal. Tenkrát bylo samozřejmé (povinné) členství v ČMS a to i pro adepty. Členský příspěvek byl 300,-Kč na 3 roky. V roce 2007 jsem si pořídil svého prvního psa a to už jsem členem nebyl. Šel jsem s ním úspěšně troje zkoušky, které jsem zaplatil v plné výši startovného. S dalším psem jsem šel na zkoušky dvoje v letech 2022 a 2023, kdy jsem zaplati poplatek také v plné výši. No a stačí počítat kolik pytlů granulí jsem si mohl koupit. Ještě k těm zmiňovaným rybářům. Já jsem také rybář a platím členské příspěvky. Jenomže z těch členských příspěvků zůstane část v místní organizaci. Další věc územní svaz zarybňuje revíry, aby měli rybáři co chytat. Ano, zaplatí si povolenky. Na tu územní může chytat v celém kraji, na celosvazovou na vodách ČRS a na celorepublikovou po celé republice (ČRS+MRS). Ryb si od vody může na platnost povolenky odnést co mu povoluje rybářský řád, když je chytí. V každé organizaci mají nějaké členské povinnosti, většinou různé počty brigádnických hodin a účast na schůzích. To je vše, zaplatí příspěvek, koupí si povolenku a může jít na ryby. LOVU ZDAR!!!
Pavel Štěrba reaguje 2.1.2025 21:41
Já tedy s příspěvkem pane Marka od základu nesouhlasím. ČMMJ sice umožnila mnohým získání LL, ale zadarmo to nikdo neměl. Snad krom těch rychlokvašek, co "adeptský kurz" absolovali při jednom kafíčku na Praze 1. Nota bene pokud někdo roky platí členský příspěvek a pak mu dojde trpělivost se zhovadilou politikou organizace, tak jakýpak vděk? Dávat za příklad rybáře taky není na místě, ve spoustě rybářů při zmínce o rybářském svazu vaří krev a když to u nich stojí za ho.no, tak proč pro čínskýho boha srandy to musí za ho.no stát i u nás? Organizace byť můžou vznikat pro sebelepší ideály, se v drtivé většině přetvoří na moloch, kde hrstka podvodníků ovládá davy oveček. Budou vám opakovat monolog o silné organizaci, co bojuje za vaše práva, a asi jak, když si nejsme schopni udělat pořádek ani mezi sebou. Je to věčná mantra, jako papouškovat co řekl Velebný pán z kazatelny a hlavně hodit do pokladničky. Je jedno, jestli přispějete na střechu kostela kterou nakonec opravil stát na náklady daňového poplatníka, nebo na dům v Jungmanovce, kde se pak patro pronajalo na bordel. Kdo je trochu pamětník, tak si jistě vzpomene na tu sbírku před 30-ti lety. Jak efektivně jsou ty peníze využity nikdo nevíme. Admin se na to v nadpisu zeptal a stejně mu nikdo neodpovíme. Ono stačí případ nejmenovaného OMSu, kde funkcionář vyvrtal z kasy balík peněz neuvěřitelné částky a vedení OMS to místo trestím oznámením vyřešilo úvěrem. Normální klauni, členově omsu budou svými příspěvky splácet úroky za něčí zlodějnu. Když se tohle děje na okresech, tak co se asi děje v Praze, když tam je pod svícnem ještě větší tma. Plnění pojistného u Halali, která už mimochodem ani myslivcům nepatří, to je taky síla: vyžadovat při proplacení pojistné události např. za rozbitého psa na naháňce, doložení že na akci bylo 3/4 účastníků pojištěných u jedné pojišťovny, to je opravdu fenomén, který nemá obdoby. Takových případů je přehršle a zajímal by mě i názor právníka, jestli to není za hranou zákona. Jako chtít aby při bouračce měla všechna auta na silnici jedno stejné zákonné. Politická garnitura ukradla milionům důchodců miliardy osekáním valorizace a někdo si tu myslí že 80 tisíc myslivců je silná organizace. Jak nechat se táhnout na vařené nudli. To by jsme si ta práva museli vymáhat jinak než slovně. No, svoje jsem napsal, po 30-ti letech s jsem stejně s ČMMJ od 1 ledna skončil, výukou myslivosti jsem prošel na lesnické škole a se psem chodím ke zkouškám jednou za sedm osm let, tak nemam být za co vděčný. O zdražení příspěvků mi nejde, člověk přijde v životě o víc peněz, jen to už byla poslední kapka.
Vlasta Hadr reaguje 2.1.2025 13:10
Ano pane Conkar schopní a čestní - je to uzavřený kruh čím méně členů tím větší příspěvky mnohým z nás se jeví povinné členství jako si nás přivázat pupeční šnůrou a sát potažmo co pro členy svaz kdy udělal ?? Jen trapně přikyvuje na lobistické návrhy v parlamentu. Moc by mi zajímalo zda jiné zájmové organizace viz. zahrádkáři-včelaři-holubáři -králíkáři - skautíci - sokolíci - mají tak velký a placený aparát a takové příspěvky.
Michal Conkar reaguje 2.1.2025 12:17
Pán Medek máte pravdu ale doplním k tomu ešte ďaľšie nezbytné vlastnosti: Velká a silná organizácia, ktorú vedú schopní a čestní predstavitelia a títo presadzujú prospešné a zmysluplné záležitosti. Alebo stačí byť iba veľký a silný? Veľký a silný dokáže prinútiť slabších, aby konali výlučne tak, ako im on z pozície silnejšieho prikáže.
Milan Jirmann reaguje 2.1.2025 12:13
Já ale proti povinnému členství nic nemám, to by bylo stejné jako u rybářů, ale vadí mně na tom ta nadiktovaná pojišťovna. Pokud ČMMJ bude přispívat na nájmy, tak by mně povinné členství nevadilo. Ale opravdu z členství obyčejný myslivec nebo spolek nic nemají. Zkuste mě přesvědčit, že to není pravda. I myslivci začínají počítat. LOVU ZDAR!!!
Martin Medek reaguje 2.1.2025 10:25
Chtěl jsem něco napsat, ale nezbývá mi nic jiné, než se podepsat pod příspěvek "Marka".
Pouze velká a silná organizace je schopna něco prosadit.
A vůbec bych se nezlobil, kdyby to bylo jako na Slovensku
Michal Conkar reaguje 2.1.2025 09:49
Vážení, takmer Vám závidím. U nás platí zákon, ktorý odopiera vydanie PL (LL) tým poľovníkom, ktorí nie sú členmi SPK. Členstvo v SPK je bez diskusie povinné pre všetkých, poľovné lístky vydáva výlučne Slov. poľovnícka komora.
Jiří Kopp reaguje 2.1.2025 05:03
Takovýmto mysliveckým spolkům se raději vyhnout co vyžadují členství nebo pojištění u ČMMJ! Jednou má člověk platný lovecký lístek a zbrojní průkaz které získal po složení zkoušek, takže je právoplatným myslivcem v plném slova smyslu a není důvod mu odepírat výkon práva myslivosti. Provozoval jsem myslivost 40let a dnešní doba a společnost v nichž žijeme mě dohnala k ukončení myslivosti, prodeji zbraní a odevzdání zbrojního průkazu PČR i přes platnost ZP ještě dva roky. Chodím na procházky do bývalého revíru s pejskem a dalekohledem a je mi smutno až k pláči když vidím jak jde Česká myslivost do háje.
Milan Jirmann reaguje 1.1.2025 17:34
Tak to je docela síla, pokud je to pravda, vyžadovat pojištění u HALALI. Já znám zase spolek, kde vyžadují, aby každý jeho člen byl členem ČMMJ. To je také síla. LOVU ZDAR!!!
Vlasta Hadr reaguje 1.1.2025 16:58
Jsem myslivcem od roku1975 a byl jsem vždy řádným plátcem příspěvků až do takzvaná revoluce kdy svaz prošustroval značnou část majetku a zmohl se jen na zvyšování příspěvků je fakt že dnes na svazu parazituje několik klubů pod jeho hlavičkou. Což se celkově odrazilo i myslivosti celkově, časopis Myslivost již skoro nikdo nečte- a co tam také číst - myslivost již není koníček ale prestižní záležitostí zejména mezi podnikateli . Věc došla tak daleko že na hostech při lov akcích je požadováno pojištění u HALALI.
Tak se ptám kde na to mají brát ????
Marek reaguje 31.12.2024 11:30
Dobrý den, ani já nejsem 100% přesvědčený o tom, že pojištění má být součástí plateb za členství v ČMMJ. Dost mě to štve. Nicméně. Pokud ČMMJ nebude mít solidní členskou základnu tak kdo se za myslivost proti našim legislativcům a dalším pablbům postaví? Neviděl ani nezaznamenal jsem jedinýho pojištováka, který by se postavil proti plánované novele zákona o myslivosti! Jedině zástupci ČMMJ jsou v tomto směru aktivní a já osobně jsem za to rád. A kdo radí ať z ČMMJ uteče pryč tak by měl vrátit lovecký lístek a dělat něco jinýho, protože si neuvědomuje kdo mu umožnil získání mysliveckého vzdělání a loveckého lístku (pokud neměl předmět myslivosti na škole) a jestli se i se tak to někomu nelíbí může kandidovat do vedení a celé to změnit. No, že zaplatím o 300kč ročně navíc sem se už smířil. Zase to není tak horentní suma, která by mne zrujnovala. Podívejte se třeba na rybáře, za kolik se platí jen celosvazová povolenka, či někde i svazová (nezmiňuji členské poplatky) a jaké výhody z toho mají, kolik ryb si mohou ponechat a jaké podmínky musí plnit aby si mohli zajít k vodě chytnout rybu. Říkám, štvě mne to ale ČMMJ budu i nadále podporovat a apeluji na všchny kdo mají zdraví rozum aby nad tím také popřemýšleli. Myslivosti a Lovu Zdar!
Karel Svačina reaguje 30.12.2024 18:41
Dobrý den, přesně jste to kluci napsali. To naše slavné vedení " všechno prodali" Hallali pojišťovnu, Interlov, z hlavní budovy na Jungmance udělali bordel a soudí se do teď a ještě si drze zvedají členské příspěvky, aby bylo na výplaty a odměny. Já jsem u Hasičské pojišťovny za 300,- a jsem naprosto spokojen. Všem radím, rychle pryč
Milan Jirmann reaguje 30.12.2024 17:59
Proto jsem se před léty s ČMMJ rozloučil a platím si pojištění (350,-Kč ročně) u komerční pojišťovny. Je smutné, že v 21. století, není oddělené členství od pojištěni a člen ČMMJ si nemůže svobodně vybrat pojišťovnu, u které chce být pojištěn a pojišťovna mu je nadiktovaná. To byl důvod mého rozchodu z ČMMJ. Myslivci z nehorázných členských příspěvků pouze živí aparát (já říkám pražské darmožrouty) na ústředí a ty peníze se do provozu myslivosti nikdy nevrátí. Co dělá ústředí pro obyčejné myslivce? Nic! Ty řeči, že člen má např. poloviční slevu z poplatků na zkouškách loveckých psů si můžou nechat pro blbce. Kolikrát za život jde myslivec, když to není chovatel nebo množitel, se svým psem na zkoušky? LOVU ZDAR!!!
Tomáš Dlabaja reaguje 30.12.2024 17:23
Je to banda zlodějů.Pojištovnu prodali a co z toho nic.