17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

srnec
srnec
vloženo: 8.2.2012 12:07
autor: Ladislav Valenta

úlovky (svět)

Jelen
Jelen
vloženo: 15.9.2015 12:34
autor: Radim Hlaváček

trofeje

Dnes dokončení
Dnes dokončení
vloženo: 9.4.2015 08:31
autor: Miloslav Šlapanský

zvěř v přírodě

Kvartet
Kvartet
vloženo: 3.2.2014 21:17
autor: Svatopluk Šedivý

zbraně

Nůž rytý na zakázku II.
Nůž rytý na zakázku II.
vloženo: 12.2.2015 14:11
autor: Petra Hanzlíková

fotopast

Modelka :)
Modelka :)
vloženo: 9.2.2014 10:59
autor: Vojtěch Bednařík

myslivecké umění

malba na bříze
malba na bříze
vloženo: 4.1.2018 12:22
autor: Michaela Píchová
Statistika
  • 243641 fotek (4 dnes)
  • 8551 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9797 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760974 komentářů fotek (3 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362805 hlasování fotek (9 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39912 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 11 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1257x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.