
Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Včerejší č. 40 a 41
vloženo: 25.2.2025 12:40
autor: Josef Kouba
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17302)
- úlovky (svět) (2224)
- trofeje (4703)
- historie (3860)
- zvěř v přírodě (43282) (2 dnes)
- zvěř v zajetí (3715) (1 dnes)
- příroda (39581) (2 dnes)
- lovecké výstavy (1564)
- lovecký pes (13555) (1 dnes)
- zbraně (2605)
- lidé (4675)
- fotopast (15855) (2 dnes)
- myslivecké umění (4870)
- myslivecký interiér (460)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7131)
- ptactvo v přírodě (20469) (4 dnes)
- hmyz v přírodě (7031) (1 dnes)
- obojživelníci a plazi (1346)
- květiny a houby (15600)
- myslivecké stavby (3944)
- sokolnictví (512)
- ostatní (24593)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

Kapitální srnec.
vloženo: 7.5.2014 12:57
autor: Tomáš Petr
úlovky (svět)

Jelen Polsko
vloženo: 16.2.2012 20:01
autor: Svatoslav Ščudla
trofeje

srnec 2014
vloženo: 23.5.2015 07:09
autor: Jiří Zoller
zvěř v přírodě

***
vloženo: 6.4.2016 19:59
autor: Václav Vašíček
zbraně

Belgická Lancasterka ráže 20/70,Na žádost Jana Franka
vloženo: 9.5.2013 21:32
autor: František Mlčoch
fotopast

...
vloženo: 26.5.2015 06:41
autor: Miroslav Svoboda
myslivecké umění

Rytina
vloženo: 5.1.2018 16:03
autor: Jiří Netík
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
« novější foto | starší foto » |
Alpy 2014
Povedlo se během jednoho dne
vložil: Radek Moravec
vloženo: 18.3.2015 21:29
zobrazeno: 4523x
hodnocení: 13 hlasů
vloženo: 18.3.2015 21:29
zobrazeno: 4523x
hodnocení: 13 hlasů
Komentáře:
1.5.2015 15:22 vložil Jan Barbucha
Poslední co nám ze sviště zůstává je zvěřina. Před její přípravou je ale nutné nejdříve z těla sviště odstranit pachové žlázy. Toto jsem u mého prvního sviště nevěděl a proto po upečení chutnal podivně. Sníst se dal, ale jakoby olejová pachuť ne nepodobná pryskyřici mne od významnější konzumace odrazovala. Před upečením je tedy nejdříve nutné odstranit žlázy, které se nacházejí ve stehnech sviště. Jedná se o dva kulovité útvary o průměru tří centimetrů šedobílého zbarvení, od kterého vede kanálek směrem k řitnímu otvoru. Dále je nutné odstranit žlázy, které se nacházejí mezi pleckem a hrudním košem. Tyto vypadají jako šedavé korálky navazující jeden na druhý a tvoří podélný shluk. Po jejich odstranění se po upečení chuť výrazně zlepší, ale mne osobně svišť jako zvěřina nenadchnul.
Poslední co nám ze sviště zůstává je zvěřina. Před její přípravou je ale nutné nejdříve z těla sviště odstranit pachové žlázy. Toto jsem u mého prvního sviště nevěděl a proto po upečení chutnal podivně. Sníst se dal, ale jakoby olejová pachuť ne nepodobná pryskyřici mne od významnější konzumace odrazovala. Před upečením je tedy nejdříve nutné odstranit žlázy, které se nacházejí ve stehnech sviště. Jedná se o dva kulovité útvary o průměru tří centimetrů šedobílého zbarvení, od kterého vede kanálek směrem k řitnímu otvoru. Dále je nutné odstranit žlázy, které se nacházejí mezi pleckem a hrudním košem. Tyto vypadají jako šedavé korálky navazující jeden na druhý a tvoří podélný shluk. Po jejich odstranění se po upečení chuť výrazně zlepší, ale mne osobně svišť jako zvěřina nenadchnul.
26.3.2015 09:38 vložil Miroslav Bejček
Myslím si,že nejde o uspokojování lovecké vášně,ale o to zažít něco nového a být v nádherné přírodě Alp.A myslím si,že je to lov jako každý jiný.....
Myslím si,že nejde o uspokojování lovecké vášně,ale o to zažít něco nového a být v nádherné přírodě Alp.A myslím si,že je to lov jako každý jiný.....
25.3.2015 22:20 vložil Jiří Lengyel,starší
Úspěšným lovcům přeji lovu zdar, ale při pohledu na fotografii nejde mě na rozum jak takovýto úlovek může uspokojit loveckou vášeň....Pokud vím tak tamější sedláci rádi prodávají povolenky,ti Švišti totiž hrabáním nor zapřičiňují někdy zlomeni nohy tam se pasoucích krav(to nemám z vlastní hlavy ale od domorodce)
Úspěšným lovcům přeji lovu zdar, ale při pohledu na fotografii nejde mě na rozum jak takovýto úlovek může uspokojit loveckou vášeň....Pokud vím tak tamější sedláci rádi prodávají povolenky,ti Švišti totiž hrabáním nor zapřičiňují někdy zlomeni nohy tam se pasoucích krav(to nemám z vlastní hlavy ale od domorodce)
25.3.2015 12:51 vložil Miroslav Bejček
Lovu zdar.Letos se do Alp taky chystáme.Mám recept od kamaráda,které žlázy je svišti třeba vyříznout,aby chuť nebyla otřesná.Uvidíme....
Lovu zdar.Letos se do Alp taky chystáme.Mám recept od kamaráda,které žlázy je svišti třeba vyříznout,aby chuť nebyla otřesná.Uvidíme....
19.3.2015 05:57 vložil Josef Vršan
Lovu zdar
Lovu zdar
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.