16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Jubilejní daněk
Jubilejní daněk
vloženo: 11.1.2019 18:58
autor: Franta Cígl

úlovky (svět)

Prvý medveď sezóny
Prvý medveď sezóny
vloženo: 17.9.2018 06:58
autor: mirojevo

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 22.10.2020 14:33
autor: Frantisek Jenik

zvěř v přírodě

Bachyně
Bachyně
vloženo: 26.4.2016 19:18
autor: Martin Žatka

zbraně

Hirsch III.
Hirsch III.
vloženo: 19.4.2015 10:27
autor: Karel Obrtál

fotopast

vlk na uhynutom jelnovi
vlk na uhynutom jelnovi
vloženo: 8.3.2013 14:33
autor: Lukáš Rusko

myslivecké umění

jeleň
jeleň
vloženo: 31.1.2015 14:47
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241903 fotek (18 dnes)
  • 8411 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9672 inzerátů (9 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 759209 komentářů fotek (17 dnes)
  • 12984 komentářů videí (0 dnes)
  • 3359245 hlasování fotek (166 dnes)
  • 57242 hlasování videí (1 dnes)
  • 39490 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 7 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

AJAX

Starý, vysloužilý pilník prošel žárem výhně a pod údery kovářova kladiva změnil tvar na čepel nože.

Na hřbetu čepele jsem zachoval zbytek kresby zubů pilníku, avšak kladivem jsou otupeny, aby neškrábaly. Po vybroušení byla čepel zakalena a popuštěna na cca 61HRC. Zasazením čepele do rukojeti ze dřeva stromu wenge se tak z žáru výhně zrodil nůž jménem Ajax.

Součástí nože je samozřejmě ručně šité, hovězinové pouzdro.

Délka čepele: 120mm
Tloušťka čepele: 5mm
Celková délka nože: 230mm



vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 20.11.2016 20:09
zobrazeno: 2672x
hodnocení: 10 hlasů



Komentáře:

31.1.2017 12:54 vložil MAREK ŠILC
Moooc povedený kousek
27.11.2016 18:27 vložil Miroslav Pixa
Štefan, odpověď je prostá: protože je to z pilníku, tj ocel 19 255 kalitelná do vody a abych na ní dosáhl tvrdosti 54HRC, tak bych musel hóóódně popouštět (ani na to není v materiálovém listu teplota). A potom 54HRC je hodně málo, takové bláto dělají snad jen v Mikovu:)
25.11.2016 23:45 vložil Štefan
A prečo si ho spravil tak tvrdý a nie na 54 hrc?
25.11.2016 20:41 vložil Roman Skřejpek
Pěkné a zajímavé 1***

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.