17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Většinou chodí ve dvou...
Většinou chodí ve dvou...
vloženo: 1.11.2020 11:35
autor: Josef Kouba

úlovky (svět)

Medvěd z Azerbajdžánu
Medvěd z Azerbajdžánu
vloženo: 1.5.2016 08:23
autor: Radek

trofeje

Můj životní srnec
Můj životní srnec
vloženo: 15.5.2012 21:53
autor: Antonín Trubačík

zvěř v přírodě

"Horal"
"Horal"
vloženo: 17.2.2014 19:13
autor: Svatopluk Šedivý

zbraně

Nůž pro sokolníka
Nůž pro sokolníka
vloženo: 28.3.2017 19:46
autor: Karel Obrtál

fotopast

...
...
vloženo: 30.5.2014 13:12
autor: Bohumil Koláček

myslivecké umění

sv.Hubert
sv.Hubert
vloženo: 23.4.2020 13:24
autor: Carpin
Statistika
  • 243637 fotek (8 dnes)
  • 8550 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760967 komentářů fotek (13 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362777 hlasování fotek (54 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39911 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 10 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1221x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.