17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Říje 2018
Říje 2018
vloženo: 29.7.2018 10:43
autor: Petr Barta

úlovky (svět)

Lovu zdar
Lovu zdar
vloženo: 7.6.2018 12:43
autor: Michal / admin /

trofeje

Rarita k pětačtyřicatinám
Rarita k pětačtyřicatinám
vloženo: 1.10.2016 12:47
autor: Stanislav Schaffer

zvěř v přírodě

Strom je můj.
Strom je můj.
vloženo: 6.3.2015 08:33
autor: Děda z lesa

zbraně

PÁR MÝCH NOŽŮ DĚLANÝCH NA ZAKÁZKU.
PÁR MÝCH NOŽŮ DĚLANÝCH NA ZAKÁZKU.
vloženo: 9.1.2014 14:07
autor: Jaroslav Vlosovský

fotopast

...
...
vloženo: 6.10.2019 08:36
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

Igor Pičulin - Slovinský malíř III.
Igor Pičulin - Slovinský malíř III.
vloženo: 23.7.2020 21:20
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 243689 fotek (9 dnes)
  • 8554 videí (2 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (3 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761025 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363075 hlasování fotek (32 dnes)
  • 57305 hlasování videí (1 dnes)
  • 39917 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Rehek domácí - samice

Phoenicurus ochruros je druh ptáka z řádu pěvců a čeledi lejskovitých, hnízdící v severozápadní Africe, Evropě a Asii východně až po střední Čínu. Jde o malého ptáka s typicky rezavočerveně zbarveným ocasem, kterým často pocukává. Společně s blízce příbuzným rehkem zahradním je jediným druhem rehka vyskytujícím se na území střední Evropy. V ČR se vyskytuje na celém území od nížin až do 1602 m n. m. (Sněžka v Krkonoších).
Během hnízdění se živí hmyzem, pavoukovci a dalšími bezobratlými živočichy, mimo hnízdění si jídelníček zpestřuje rostlinným materiálem. Jedná se o monogamní druh. Hnízdo miskovitého tvaru si nejčastěji staví na budovách či jiných stavbách. Ve středoevropských podmínkách rehek domácí hnízdí pravidelně dvakrát do roka. Samice snáší nejčastěji 4–5 vajec, inkubace trvá 13–14 dní. Jedná se o málo dotčený druh. V roce 2023 byl Českou společností ornitologickou vyhlášen ptákem roku 2024.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 12.6.2026 05:46
zobrazeno: 997x
hodnocení: 4 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.