16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Vzpomínka na loňský srpen
Vzpomínka na loňský srpen
vloženo: 12.3.2013 16:39
autor: Milan Pirožek

úlovky (svět)

Srnec
Srnec
vloženo: 25.5.2012 06:18
autor: Josef Vršan

trofeje

Letošní srnec
Letošní srnec
vloženo: 14.5.2020 16:58
autor: František Šmída

zvěř v přírodě

Liška
Liška
vloženo: 9.2.2018 06:05
autor: Josef Vršan

zbraně

Prinzezna
Prinzezna
vloženo: 28.2.2016 10:33
autor: Daniel Donaťák

fotopast

...
...
vloženo: 29.3.2018 12:51
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

Lipinky-10/95
Lipinky-10/95
vloženo: 23.1.2014 17:13
autor: Jiří Lengyel,starší
Statistika
  • 241556 fotek (14 dnes)
  • 8397 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9657 inzerátů (1 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 758788 komentářů fotek (12 dnes)
  • 12984 komentářů videí (0 dnes)
  • 3357667 hlasování fotek (48 dnes)
  • 57207 hlasování videí (0 dnes)
  • 39413 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 12 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Trofej srnce uloveného 27.7.2011

vložil: Stanislav Mokrý
vloženo: 23.10.2011 19:08
zobrazeno: 2028x
hodnocení: 8 hlasů



Komentáře:

25.10.2011 13:46 vložil Stanislav Mokrý
Takto byl parůžek vybělený již při ulovení. V sekci úlovky je foto srnce ihned po ulovení - parůžek visel již jen na kůži, zhasnutím srnce se vylomil úplně. Před výstřelem byl ještě vodorovně. Při preparaci jse měl tento parůžek zvlášť, takže není vybělený preparací, ale otěrem o překážky při pohybu srnce porostem. Při detajlnějším prohlédnutí je i perlení úplně z přední strany vyhlazeno. Jinak také vše raději při preparaci balím.
24.10.2011 08:43 vložil Mila Šebela
Paráda - Lovu zdar. Při vyvařování hlavy taky balím parohy do gázy. Není to ovšem kvůli změně barvy - horká voda nebo pára parohům nebo toulcům neublíží - ale kvůli usazování vyvařeného tuku. Ten se po vychladnutí strašně špatně čistí a zanechává šedobílé fleky. Pokud to jde - např. u srnčí trofeje - při vaření ponořím lebku i s parůzky úplně celou. U této trofeje bude barva levého parůžku přírodní. Možná jen, že svoji roli při focení sehrálo světlo blesku...
24.10.2011 05:41 vložil Milan Vašíček
zajímavá trofej , jen škoda vybledlého parůžku , při vyvařování trofeje pomůže obalit části , které příjdou do styku s vodou hadrem . Dělával jsem to i u růží

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.