17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Poslední mohykán Rychlebských hor
Poslední mohykán Rychlebských hor
vloženo: 1.3.2012 17:53
autor: Adam Lomozník

úlovky (svět)

Francie 2017
Francie 2017
vloženo: 6.8.2017 19:14
autor: chasse

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 18.7.2015 06:18
autor: Josef Vršan

zvěř v přírodě

***
***
vloženo: 4.1.2018 16:26
autor: Daniela Badayová

zbraně

Prinzezna
Prinzezna
vloženo: 28.2.2016 10:33
autor: Daniel Donaťák

fotopast

...
...
vloženo: 13.2.2015 10:38
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

"Tužkofixoakrylová" malba na papíře
"Tužkofixoakrylová" malba na papíře
vloženo: 4.10.2012 22:15
autor: Ivo Ondráček
Statistika
  • 243689 fotek (9 dnes)
  • 8554 videí (2 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (3 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761025 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363075 hlasování fotek (32 dnes)
  • 57305 hlasování videí (1 dnes)
  • 39917 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 12 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Kobylka zpěvavá

Tettigonia cantans patří mezi největší druhy kobylek střední Evropy. Samci dorůstají délky až 30 mm, samice až 35 mm. Tento druh je charakteristický zeleným zbarvením s podélnou hnědou kresbou na hřbetě. Samice mají výrazně prodloužený kladélkový orgán, který přesahuje délku jejich křídel. Dospělci se objevují od poloviny července do října. Kobylka zpěvavá je rozšířena ve střední a severní Evropě, včetně České republiky. V naší krajině se vyskytuje převážně v nižších a středních polohách. Ve vyšších nadmořských výškách, zejména v horských oblastech, je méně častá. Preferuje vlhčí stanoviště.
Na rozdíl od své příbuzné, kobylky zelené (Tettigonia viridissima), kobylka zpěvavá téměř nelétá. Zpívá od poledne až do noci. Její zpěv je hlasitý, slyšitelný až na 50 metrů, a tvoří jej několikasekundové strofy s lehce stoupající intonací. Zpěv večer přechází do nepřerušovaného tónu. Tento druh je převážně masožravý, živí se hmyzem, ale příležitostně také rostlinnou stravou.
Samice klade vajíčka do vlhkého půdního substrátu.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 4.1.2026 10:24
zobrazeno: 2696x
hodnocení: 2 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.