17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Zlatý daněk
Zlatý daněk
vloženo: 10.10.2013 09:17
autor: Roman Semerád

úlovky (svět)

Los Kamčatka
Los Kamčatka
vloženo: 30.1.2013 08:10
autor: mirojevo

trofeje

Detail včerejšího  srnce.
Detail včerejšího srnce.
vloženo: 30.5.2016 00:27
autor: Milan Ječný

zvěř v přírodě

Daněk
Daněk
vloženo: 13.11.2016 08:53
autor: Děda z lesa

zbraně

Rytina na jednušce vlastní výroby, moje práce
Rytina na jednušce vlastní výroby, moje práce
vloženo: 11.2.2020 18:30
autor: Stanislav Satoria

fotopast

okolo polnoci-to je jeho čas.....
okolo polnoci-to je jeho čas.....
vloženo: 10.12.2019 13:23
autor: pali1

myslivecké umění

srnčie
srnčie
vloženo: 12.3.2017 19:01
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243641 fotek (4 dnes)
  • 8551 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (1 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760974 komentářů fotek (3 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362805 hlasování fotek (9 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39912 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Rehek domácí - samice

Phoenicurus ochruros je druh ptáka z řádu pěvců a čeledi lejskovitých, hnízdící v severozápadní Africe, Evropě a Asii východně až po střední Čínu. Jde o malého ptáka s typicky rezavočerveně zbarveným ocasem, kterým často pocukává. Společně s blízce příbuzným rehkem zahradním je jediným druhem rehka vyskytujícím se na území střední Evropy. V ČR se vyskytuje na celém území od nížin až do 1602 m n. m. (Sněžka v Krkonoších).
Během hnízdění se živí hmyzem, pavoukovci a dalšími bezobratlými živočichy, mimo hnízdění si jídelníček zpestřuje rostlinným materiálem. Jedná se o monogamní druh. Hnízdo miskovitého tvaru si nejčastěji staví na budovách či jiných stavbách. Ve středoevropských podmínkách rehek domácí hnízdí pravidelně dvakrát do roka. Samice snáší nejčastěji 4–5 vajec, inkubace trvá 13–14 dní. Jedná se o málo dotčený druh. V roce 2023 byl Českou společností ornitologickou vyhlášen ptákem roku 2024.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 12.6.2026 05:46
zobrazeno: 918x
hodnocení: 4 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.