17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Za chvíli to začne
Za chvíli to začne
vloženo: 13.3.2017 11:15
autor: David Toman

úlovky (svět)

Kudu
Kudu
vloženo: 21.6.2016 08:21
autor: Josef Langmajer

trofeje

Detail včerejšího  srnce.
Detail včerejšího srnce.
vloženo: 30.5.2016 00:27
autor: Milan Ječný

zvěř v přírodě

Černá zvěř
Černá zvěř
vloženo: 24.1.2018 06:28
autor: Josef Vršan

zbraně

Bixa Ant.Sodia Ferlach 16/9,3×72R
Bixa Ant.Sodia Ferlach 16/9,3×72R
vloženo: 23.6.2017 08:45
autor: Igor Filo

fotopast

...
...
vloženo: 6.10.2019 08:36
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

Lovecký portrét
Lovecký portrét
vloženo: 1.2.2012 10:08
autor: Carpin
Statistika
  • 243655 fotek (4 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760985 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362866 hlasování fotek (4 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 0 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Poštolka vrabčí - poštolka pestrá

Falco sparverius
Je nejmenším sokolovitým dravcem Severní Ameriky, avšak vyskytuje se i v Jižní Americe. Vykazuje pohlavní dimorfismus, to znamená, že samičky jsou poněkud větší, než samečkové. Dorůstají délky 30 cm, samečci váží do 143 gramů, samičky do 165 gramů. Samci mají šedomodrá křídla s černými tečkami, hřbet je červenohnědý, spodina těla je bílá s černými tečkami. Ocas je červenohnědý, přechází v černý pás a je zakončený bílou nebo červenohnědou špičkou. Samice mají červenohnědý hřbet i křídla s množstvím úzkých černých pásků. Rozpětí křídel se pohybuje mezi 50–60 cm. Fyzicky jsou štíhlejší a mají poměrně méně svalů, než ostatní sokolovití dravci. Přesto jsou schopni unést kořist stejně těžkou, jako váží sami. Živí se ještěrkami, malými ptáky a jejich častou kořistí jsou i myši.

Počet mláďat: 3 – 7
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 27.5.2026 16:36
zobrazeno: 1290x
hodnocení: 1 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.