Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Zlatý srnec z Maďarska
vloženo: 26.6.2025 08:02
autor: NH
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17344)
- úlovky (svět) (2254)
- trofeje (4710)
- historie (3860)
- zvěř v přírodě (43600) (1 dnes)
- zvěř v zajetí (3715)
- příroda (39784)
- lovecké výstavy (1568)
- lovecký pes (13581) (4 dnes)
- zbraně (2611)
- lidé (4681)
- fotopast (15991)
- myslivecké umění (4876)
- myslivecký interiér (465)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7144)
- ptactvo v přírodě (20661) (2 dnes)
- hmyz v přírodě (7184)
- obojživelníci a plazi (1363)
- květiny a houby (15685)
- myslivecké stavby (3950)
- sokolnictví (512)
- ostatní (24636)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

Taký menší-:)
vloženo: 5.1.2014 15:22
autor: Luboš Ondrášik
úlovky (svět)

Po roce v Rakouských alpách
vloženo: 23.10.2020 19:35
autor: Václav Bartoněk
trofeje

Lednový
vloženo: 13.1.2018 18:43
autor: Jiří Netík
zvěř v přírodě

Liška
vloženo: 9.2.2018 06:05
autor: Josef Vršan
zbraně

"Pažba pro Barona von Grünbach"
vloženo: 5.1.2018 08:04
autor: jirka krbeček
fotopast

Lynx lynx u Kautského
vloženo: 15.7.2017 21:15
autor: František Bukovský
myslivecké umění

vlk
vloženo: 28.2.2015 11:40
autor: Marek Horňák
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
« novější foto | starší foto » |
Včerejší nález

Komentáře:
24.4.2012 10:02 vložil Radek Przybyla
Petře gratuluji k nálezu, je opravdu parádní!!!!
Petře gratuluji k nálezu, je opravdu parádní!!!!
24.4.2012 09:32 vložil Pavel Ungrád
S hypermanganem mám mnoho dobrých zkušeností téměř k nerozeznání, třikrát po sobě natřít a nechat uschnout, hlavně nevybrušovat žádným brusným papírem, ale vlhkou houbičkou na nádobí, nedojde tak k poškození a v případě nelíbivosti se dá vše mnohonásobně opakovat! P tom všem natřít stolním olejem a vísledek je neskutečný. A nebo jít přírodní cestou, nejlepší výtažkem z olšové kůry potřít smůlou a špice doladit černou zeminou.
S hypermanganem mám mnoho dobrých zkušeností téměř k nerozeznání, třikrát po sobě natřít a nechat uschnout, hlavně nevybrušovat žádným brusným papírem, ale vlhkou houbičkou na nádobí, nedojde tak k poškození a v případě nelíbivosti se dá vše mnohonásobně opakovat! P tom všem natřít stolním olejem a vísledek je neskutečný. A nebo jít přírodní cestou, nejlepší výtažkem z olšové kůry potřít smůlou a špice doladit černou zeminou.
22.4.2012 13:20 vložil Alois Kneifel
Zdravím,já dobarvuji roztokem z vylouhovaných ořechových listu,je to přírodní a vysledek překvapující,at se daří
Zdravím,já dobarvuji roztokem z vylouhovaných ořechových listu,je to přírodní a vysledek překvapující,at se daří
22.4.2012 08:10 vložil Petr Waclawek
Pánové děkuji za cené rady. Až budu s trofejí hotový, vložím pro posouzení. Díky.
Pánové děkuji za cené rady. Až budu s trofejí hotový, vložím pro posouzení. Díky.
21.4.2012 23:04 vložil Ivan Procházka
Já osobně dobarvuji hypermanganem ,nejvíce se podobá přírodní barvě.Natírej štětečkem opatrně ,pozor na potřísnění lebky.Čím více vrstev ,tím je paroží tmavší.Po zaschnutí přebruš jemným brusným papírem ,hroty výsad až skoro doběla.Diavou to nepotírej ,paroží je pak nereálné.Přeji mnoho zdaru.
Já osobně dobarvuji hypermanganem ,nejvíce se podobá přírodní barvě.Natírej štětečkem opatrně ,pozor na potřísnění lebky.Čím více vrstev ,tím je paroží tmavší.Po zaschnutí přebruš jemným brusným papírem ,hroty výsad až skoro doběla.Diavou to nepotírej ,paroží je pak nereálné.Přeji mnoho zdaru.
21.4.2012 18:24 vložil Ing. Petr Novotný
S hypermanganem zkušenost nemám. Na tyto případy používám hnědé mořidlo na dřevo, jen na konec štětečku a lehce poťukat lodyhu, spíše mezi perlemi a v růžích. Nechat uschnout a podle potřeby opakovat. Jemným brusným papírem přeleštit perlení a konce výsad. Potom lehké přetření Diavou, to je leštěnka na parkety, ale musí být skoro suchý štětec, aby paroží nebylo moc tmavé. To je chemie - lze to udělat i klasicky, tzn. nařezat si větévky olše sednout si a simulovat klasické vytloukání, ale na to je třeba mnohem více času a výsledek je podobný. Lebku bych, tak jak to vidím na fotce, chvíli povařil cca 1/2 hodiny, dopreparoval zbytky tkáně a dal do lázně 8% peroxidu na dva až tři dny. Určitě ne silnější, na to pozor. Tahle trofej určitě za trochu práce stojí, přeji hodně zdaru.
S hypermanganem zkušenost nemám. Na tyto případy používám hnědé mořidlo na dřevo, jen na konec štětečku a lehce poťukat lodyhu, spíše mezi perlemi a v růžích. Nechat uschnout a podle potřeby opakovat. Jemným brusným papírem přeleštit perlení a konce výsad. Potom lehké přetření Diavou, to je leštěnka na parkety, ale musí být skoro suchý štětec, aby paroží nebylo moc tmavé. To je chemie - lze to udělat i klasicky, tzn. nařezat si větévky olše sednout si a simulovat klasické vytloukání, ale na to je třeba mnohem více času a výsledek je podobný. Lebku bych, tak jak to vidím na fotce, chvíli povařil cca 1/2 hodiny, dopreparoval zbytky tkáně a dal do lázně 8% peroxidu na dva až tři dny. Určitě ne silnější, na to pozor. Tahle trofej určitě za trochu práce stojí, přeji hodně zdaru.
21.4.2012 17:13 vložil Bohumil Koláč
Dobrý den, taky jsem to nedávno řešil. Dobře mi poradil František Mlčoch
Dobrý den, taky jsem to nedávno řešil. Dobře mi poradil František Mlčoch
21.4.2012 16:56 vložil Petr Waclawek
Potřeboval bych poradit, jak dobarvit trofej. Srnec už tam zřejmě nějaký čas ležel a vlivem slunce a vody je paroží na některých místech bílé. Někde jsem četl něco o hypermanganu, ale nevím přesně jak nato. Budu rád za další rady. Díky.
Potřeboval bych poradit, jak dobarvit trofej. Srnec už tam zřejmě nějaký čas ležel a vlivem slunce a vody je paroží na některých místech bílé. Někde jsem četl něco o hypermanganu, ale nevím přesně jak nato. Budu rád za další rady. Díky.
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.