17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Letošní čtvrtý srnec
Letošní čtvrtý srnec
vloženo: 30.7.2017 21:01
autor: Zbyněk Oliva

úlovky (svět)

Ruja 2020
Ruja 2020
vloženo: 2.10.2020 06:25
autor: NH

trofeje

Včerejší srnec
Včerejší srnec
vloženo: 12.7.2019 20:01
autor: Milan Jirmann

zvěř v přírodě

Krovinorez
Krovinorez
vloženo: 6.5.2017 10:45
autor: Rastislav Rejko

zbraně

Nové zapažbení lankasterového trojáku,detail napasování, moje práce.
Nové zapažbení lankasterového trojáku,detail napasování, moje práce.
vloženo: 8.7.2020 18:39
autor: Stanislav Satoria

fotopast

**
**
vloženo: 30.1.2015 11:13
autor: Ladislav Mlynský

myslivecké umění

Jeleň
Jeleň
vloženo: 13.2.2019 16:28
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243677 fotek (10 dnes)
  • 8552 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (5 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761018 komentářů fotek (15 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363000 hlasování fotek (30 dnes)
  • 57304 hlasování videí (1 dnes)
  • 39915 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 11 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Poštolka obecná

Falco tinnunculus je druh sokolovitého ptáka, který patří k nejpočetnějším druhům dravých ptáků v Evropě včetně ČR. Jedná se o menší druh sokola, s typicky dlouhými zašpičatělými křídly a dlouhým ocasem.

Pohlaví se zbarvením nápadně liší; samec se pozná podle šedavé hlavy a kaštanově hnědého, černě skvrnitého hřbetu, zatímco samice je celá hnědá, černě proužkovaná.

Typický je pro poštolku třepotavý let, kdy se za rychlého mávání křídel a s široce rozevřeným ocasem zastaví ve vzduchu na místě a vyhlíží při tom kořist pod sebou.

K životu vyhledává různé typy otevřené krajiny, přičemž v posledních dekádách pronikla ve velké části areálu i do měst, díky čemuž je všeobecně známá.
Potravní spektrum tohoto dravce zahrnuje hlavně hlodavce a další drobné savce, ale v případě potřeby se může rozšířit o ptáky, hmyz či plazy. Podobně jako ostatní sokoli vlastní hnízdo nestaví, ale snůšku, sestávající typicky ze 3–6 vajec, klade do opuštěných hnízd jiných ptáků, do dutin a v městském prostředí běžně na římsy či do výklenků budov.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 27.5.2026 16:11
zobrazeno: 639x
hodnocení: 1 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.