Vyhledávání
Přihlášení
Nejlepší fotografie

Třetí věkovka
vloženo: 29.5.2026 07:16
autor: Josef Kouba
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2012
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2013
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2014
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2015
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2016
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2017
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2018
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2019
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2020
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2021
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2022
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2023
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2024
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2025
NEJLEPŠÍ FOTOGRAFIE 2026
Fotografie
- úlovky (ČR, SR) (17531) (1 dnes)
- úlovky (svět) (2339)
- trofeje (4709) (1 dnes)
- historie (3866)
- zvěř v přírodě (43757) (4 dnes)
- zvěř v zajetí (3730)
- příroda (40392)
- lovecké výstavy (1575)
- lovecký pes (13620)
- zbraně (2660)
- lidé (4701)
- fotopast (16344)
- myslivecké umění (4926)
- myslivecký interiér (467)
- shozy (jelení, srnčí atd.) (7263)
- ptactvo v přírodě (21298) (3 dnes)
- hmyz v přírodě (7907) (4 dnes)
- obojživelníci a plazi (1371)
- květiny a houby (15875)
- myslivecké stavby (3951)
- sokolnictví (511)
- ostatní (24887)
Fotografie desetiletí
úlovky (ČR, SR)

1. Jelen
vloženo: 20.9.2019 23:08
autor: Miloš
úlovky (svět)

raritka
vloženo: 17.2.2012 07:00
autor: Svatoslav Ščudla
trofeje

Raritka
vloženo: 29.5.2012 17:42
autor: Miroslav Horák
zvěř v přírodě

Jubilejní 1.000 fotografie
vloženo: 27.9.2014 08:26
autor: Děda z lesa
zbraně

"Pažba pro Barona von Grünbach"
vloženo: 5.1.2018 08:04
autor: jirka krbeček
fotopast

duo
vloženo: 18.3.2015 20:27
autor: Karel Strych
myslivecké umění

Dvojka ;)
vloženo: 6.3.2015 18:47
autor: Marek Horňák
Statistika
Připomínky a názory
Fotografie
| « novější foto | starší foto » |
Poštolka vrabčí - poštolka pestrá
Falco sparveriusJe nejmenším sokolovitým dravcem Severní Ameriky, avšak vyskytuje se i v Jižní Americe. Vykazuje pohlavní dimorfismus, to znamená, že samičky jsou poněkud větší, než samečkové. Dorůstají délky 30 cm, samečci váží do 143 gramů, samičky do 165 gramů. Samci mají šedomodrá křídla s černými tečkami, hřbet je červenohnědý, spodina těla je bílá s černými tečkami. Ocas je červenohnědý, přechází v černý pás a je zakončený bílou nebo červenohnědou špičkou. Samice mají červenohnědý hřbet i křídla s množstvím úzkých černých pásků. Rozpětí křídel se pohybuje mezi 50–60 cm. Fyzicky jsou štíhlejší a mají poměrně méně svalů, než ostatní sokolovití dravci. Přesto jsou schopni unést kořist stejně těžkou, jako váží sami. Živí se ještěrkami, malými ptáky a jejich častou kořistí jsou i myši.
Počet mláďat: 3 – 7

vložil: Milena Honzírková
vloženo: 27.5.2026 16:36
zobrazeno: 1303x
hodnocení: 1 hlasů
vloženo: 27.5.2026 16:36
zobrazeno: 1303x
hodnocení: 1 hlasů
Komentáře:
K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.









