17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Jeleň 4,v.t.
Jeleň 4,v.t.
vloženo: 20.9.2017 21:37
autor: juraj sukenik

úlovky (svět)

Finsko září 2012
Finsko září 2012
vloženo: 24.1.2013 10:32
autor: Marek Škráček

trofeje

Kamarádův raritní
Kamarádův raritní
vloženo: 27.7.2016 15:40
autor: karel marek

zvěř v přírodě

Říje
Říje
vloženo: 2.10.2019 09:22
autor: Děda z lesa

zbraně

Vzpomínka na dědu
Vzpomínka na dědu
vloženo: 8.1.2012 13:44
autor: Ivo Kolář

fotopast

...
...
vloženo: 6.5.2018 07:41
autor: Jaroslav Richter

myslivecké umění

nové
nové
vloženo: 22.1.2015 19:08
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243664 fotek (13 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (8 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761000 komentářů fotek (15 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362932 hlasování fotek (70 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 13 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1374x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.