16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Dobrý srnec 97 bodů CIC
Dobrý srnec 97 bodů CIC
vloženo: 1.2.2013 09:41
autor: Aleš Náhlý

úlovky (svět)

Kudu
Kudu
vloženo: 21.6.2016 08:21
autor: Josef Langmajer

trofeje

Pán daněk II.
Pán daněk II.
vloženo: 4.10.2019 22:08
autor: Jiří Netík

zvěř v přírodě

Malá potvůrka
Malá potvůrka
vloženo: 2.5.2020 08:36
autor: Děda z lesa

zbraně

Nůž vyrobený tátovi k narozeninám
Nůž vyrobený tátovi k narozeninám
vloženo: 22.7.2015 15:57
autor: Milan Stýblo

fotopast

...
...
vloženo: 6.10.2019 08:36
autor: Miroslav Svoboda

myslivecké umění

Dvojka ;)
Dvojka ;)
vloženo: 6.3.2015 18:47
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241452 fotek (17 dnes)
  • 8394 videí (2 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9652 inzerátů (0 dnes)
  • 283 diskuzí (0 dnes)
  • 758728 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12982 komentářů videí (0 dnes)
  • 3357081 hlasování fotek (1 dnes)
  • 57201 hlasování videí (0 dnes)
  • 39387 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 6 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hříbková sezona v plné síle

Nakládané hříbky,
Každoročně nakládám hříbky na kyselo. Recept je jednoduchý. Důležité je najít mladé pravačky max. do 4-5 cm. Hříbky očistím a rozkrojím svisle na čtvrtiny. Velikost nakrájených hříbku není povinná, každý krájí velikost dle sebe. Malé hříbečky nechávám i celé. Rozčtvrcené hříbky povařím ve slané vodě a nechám vychládnout. Mezi tím si nakrájím papriku na kostečky a malou cibuli na kolečka. Očistím česnek a nechám celé stroužky. Připravím si nálev. Na 5 kg čistých hříbku je to takto, 1 kg cibule napůl bílá a červená, 1kg papriky z toho minimálně jedna červena, a do každé skleničky 2 stroužky česneku.
Nálev: 4 l vody, 30 dkg cukru,6dkg soli, 6 bobkových lístku, 20 kuliček nového koření, 20 kuliček celého pepře, a 0,5l octu. Podíl octu a cukru si každý může korigovat dle chuti. Nálev převařím, nechám vychládnout.,
Po vychladnutí smíchám hříbky se zeleninou a nálevem, naplním touto směsi sklenice, zavíčkuji a vařím 15 minut na 100 stupňů.
vložil: Josef Vršan
vloženo: 15.8.2014 05:42
zobrazeno: 1220x
hodnocení: 32 hlasů



Komentáře:

16.8.2014 10:31 vložil Miroslav Franěk
Jirko ta Tvoje rada je špatná -na návsi jsou u nás hřiby přísně chráněné! U každého hřiba kavkazského i kováře na návsi totiž "vyroste" i cedulka s nápisem: Nesbírat ,chráněno mykologickým spolkem městyse Kněževes!
15.8.2014 20:45 vložil Martin Vacek
1*
15.8.2014 18:35 vložil jiří janek
Míro ty můžeš skočit u vás na náves a máš košík plnej,(koukal jsem na reportáž v telce).Jinak si u nás musíme počkat až začnou česat chmel ,to už většinou rostou.
15.8.2014 18:32 vložil Jiří Šrom
To nemá chybu, něco pro oči, něco pro poučení. 1***
15.8.2014 14:46 vložil Irena Procházková
1****
15.8.2014 11:39 vložil Zbyněk Oliva
1***
15.8.2014 10:43 vložil Milan Janovský
Nálev by byl ale houby u nás ještě nejsou.
15.8.2014 09:38 vložil Lubomír Prokeš
Díky za recept Pepo!!! 1****
15.8.2014 09:13 vložil Miroslav Franěk
Tiše závidím ,u nás je to zatím s houbami bída,jako u Kamila .
15.8.2014 07:39 vložil Děda z lesa
1*
15.8.2014 07:20 vložil Kamil Plíšek
Pěkný, už aby začaly růst i u nás, tady je to zatím bída
15.8.2014 07:04 vložil Petra Štěpánková
1*

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.