17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Daněk
Daněk
vloženo: 7.11.2012 14:41
autor: Vlastimil Platil

úlovky (svět)

Lovu zdar
Lovu zdar
vloženo: 2.2.2018 15:51
autor: Michal / admin /

trofeje

Životní srnec...
Životní srnec...
vloženo: 19.9.2016 11:23
autor: Jaroslav Davídek

zvěř v přírodě

Ze říje
Ze říje
vloženo: 8.9.2014 21:46
autor: Svatopluk Šedivý

zbraně

PRO RADOST.
PRO RADOST.
vloženo: 20.9.2019 02:35
autor: Jaroslav Vlosovský

fotopast

...
...
vloženo: 30.5.2014 13:12
autor: Bohumil Koláček

myslivecké umění

Vladimír Lepš II.
Vladimír Lepš II.
vloženo: 9.12.2020 22:04
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 243637 fotek (8 dnes)
  • 8550 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760971 komentářů fotek (17 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362791 hlasování fotek (68 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39911 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 13 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Kobylka zpěvavá

Tettigonia cantans patří mezi největší druhy kobylek střední Evropy. Samci dorůstají délky až 30 mm, samice až 35 mm. Tento druh je charakteristický zeleným zbarvením s podélnou hnědou kresbou na hřbetě. Samice mají výrazně prodloužený kladélkový orgán, který přesahuje délku jejich křídel. Dospělci se objevují od poloviny července do října. Kobylka zpěvavá je rozšířena ve střední a severní Evropě, včetně České republiky. V naší krajině se vyskytuje převážně v nižších a středních polohách. Ve vyšších nadmořských výškách, zejména v horských oblastech, je méně častá. Preferuje vlhčí stanoviště.
Na rozdíl od své příbuzné, kobylky zelené (Tettigonia viridissima), kobylka zpěvavá téměř nelétá. Zpívá od poledne až do noci. Její zpěv je hlasitý, slyšitelný až na 50 metrů, a tvoří jej několikasekundové strofy s lehce stoupající intonací. Zpěv večer přechází do nepřerušovaného tónu. Tento druh je převážně masožravý, živí se hmyzem, ale příležitostně také rostlinnou stravou.
Samice klade vajíčka do vlhkého půdního substrátu.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 4.1.2026 10:24
zobrazeno: 2675x
hodnocení: 2 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.