17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Můj první
Můj první
vloženo: 27.9.2013 08:26
autor: Miroslav Novák

úlovky (svět)

Po roce v Rakouských alpách
Po roce v Rakouských alpách
vloženo: 23.10.2020 19:35
autor: Václav Bartoněk

trofeje

Srnec
Srnec
vloženo: 13.9.2019 11:35
autor: David Zimek

zvěř v přírodě

Kvartet
Kvartet
vloženo: 3.2.2014 21:17
autor: Svatopluk Šedivý

zbraně

Rytina zásobníkové botky, moje práce.
Rytina zásobníkové botky, moje práce.
vloženo: 4.10.2019 20:27
autor: Stanislav Satoria

fotopast

čuník
čuník
vloženo: 8.6.2013 08:13
autor: micinka

myslivecké umění

***
***
vloženo: 16.8.2015 15:03
autor: Jiří Lengyel,starší
Statistika
  • 243715 fotek (12 dnes)
  • 8557 videí (2 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9797 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761031 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363230 hlasování fotek (51 dnes)
  • 57305 hlasování videí (0 dnes)
  • 39919 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 12 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

*

vložil: Josef Balat
vloženo: 20.12.2025 08:30
zobrazeno: 4553x
hodnocení: 7 hlasů



Komentáře:

24.1.2026 15:02 vložil Milena Honzírková
Králíček obecný (Regulus regulus) je nejmenší evropský pták. Má kulovité tělo, poměrně krátký ocas a tenký špičatý zobák. Dospělý jedinec má olivově zelené zbarvení se světlou spodní stranou těla a dvěma bílými a jednou černou příčnou páskou na křídlech. Samec má živě oranžové, černě orámované temeno, které však není při volném pohybu příliš zřetelné. Samice má temeno žluté; mláďatům chybí kresba úplně; prachový šat je tmavošedý. Délka těla: 8,5–9 cm, rozpětí křídel: 13–15 cm, hmotnost: samec 5–8 g, samice 6 g. Hnízdí jednotlivě, od dubna do července. Výhradně na jehličnatých stromech (hlavně na smrku, méně na borovici) stavějí oba ptáci hluboké téměř uzavřené hnízdo se vstupním otvorem na vrcholu. Tlustostěnná kulovitá stavba z větviček, mechu, trav a vláken je zavěšena vysoko a naspodu dlouhých bočních haluzí. Hnízdo lze ze země jen těžko objevit. Ročně mívá dvě snůšky po 8 až 10 bílých vejcích se světle hnědým skvrněním o velikosti 13,5 × 10,4 mm. Na vejcích sedí pouze samice 14–16 dní; mláďata krmí oba rodiče; mladé vyvádějí po 14–16 dnech.
24.12.2025 17:07 vložil Jiří Netík
Jendo, Ty vidíš jen samičky . Ha.... ha......
20.12.2025 19:54 vložil Jan Zimolka
To je Králíček? Myslel jsem že je to samička Stehlíka.
20.12.2025 19:06 vložil marie stanikova
králíček obecný

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.