17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

životní srnec
životní srnec
vloženo: 7.6.2013 22:03
autor: Milan Bandik

úlovky (svět)

Ještě Kanada
Ještě Kanada
vloženo: 18.5.2014 08:38
autor: Děda z lesa

trofeje

Trofej jelena z úlovků
Trofej jelena z úlovků
vloženo: 24.11.2016 13:52
autor: Ondřej Tomek

zvěř v přírodě

"Horal"
"Horal"
vloženo: 17.2.2014 19:13
autor: Svatopluk Šedivý

zbraně

      Sauer S202 - Classic, ráže .30-06 Spr.
Sauer S202 - Classic, ráže .30-06 Spr.
vloženo: 5.1.2015 10:19
autor: Petra Hanzlíková

fotopast

...
...
vloženo: 7.5.2016 16:47
autor: František Popílek

myslivecké umění

*farbiar*
*farbiar*
vloženo: 15.3.2014 16:10
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243666 fotek (15 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9796 inzerátů (8 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761002 komentářů fotek (17 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362945 hlasování fotek (83 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 13 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

*

vložil: Josef Balat
vloženo: 20.12.2025 08:30
zobrazeno: 4529x
hodnocení: 7 hlasů



Komentáře:

24.1.2026 15:02 vložil Milena Honzírková
Králíček obecný (Regulus regulus) je nejmenší evropský pták. Má kulovité tělo, poměrně krátký ocas a tenký špičatý zobák. Dospělý jedinec má olivově zelené zbarvení se světlou spodní stranou těla a dvěma bílými a jednou černou příčnou páskou na křídlech. Samec má živě oranžové, černě orámované temeno, které však není při volném pohybu příliš zřetelné. Samice má temeno žluté; mláďatům chybí kresba úplně; prachový šat je tmavošedý. Délka těla: 8,5–9 cm, rozpětí křídel: 13–15 cm, hmotnost: samec 5–8 g, samice 6 g. Hnízdí jednotlivě, od dubna do července. Výhradně na jehličnatých stromech (hlavně na smrku, méně na borovici) stavějí oba ptáci hluboké téměř uzavřené hnízdo se vstupním otvorem na vrcholu. Tlustostěnná kulovitá stavba z větviček, mechu, trav a vláken je zavěšena vysoko a naspodu dlouhých bočních haluzí. Hnízdo lze ze země jen těžko objevit. Ročně mívá dvě snůšky po 8 až 10 bílých vejcích se světle hnědým skvrněním o velikosti 13,5 × 10,4 mm. Na vejcích sedí pouze samice 14–16 dní; mláďata krmí oba rodiče; mladé vyvádějí po 14–16 dnech.
24.12.2025 17:07 vložil Jiří Netík
Jendo, Ty vidíš jen samičky . Ha.... ha......
20.12.2025 19:54 vložil Jan Zimolka
To je Králíček? Myslel jsem že je to samička Stehlíka.
20.12.2025 19:06 vložil marie stanikova
králíček obecný

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.