17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Poslední mohykán Rychlebských hor
Poslední mohykán Rychlebských hor
vloženo: 1.3.2012 17:53
autor: Adam Lomozník

úlovky (svět)

cca 14 rokov
cca 14 rokov
vloženo: 24.9.2018 16:05
autor: NH

trofeje

Super srnec
Super srnec
vloženo: 27.6.2018 18:12
autor: jiří pečenka

zvěř v přírodě

Možná troubí naposled
Možná troubí naposled
vloženo: 15.10.2014 08:12
autor: Děda z lesa

zbraně

Nové zapažbení lankasterového kulobroku,moje práce.
Nové zapažbení lankasterového kulobroku,moje práce.
vloženo: 28.1.2020 15:49
autor: Stanislav Satoria

fotopast

tlačenice u slaniska
tlačenice u slaniska
vloženo: 21.1.2013 20:52
autor: Miroslav Milata

myslivecké umění

**
**
vloženo: 2.7.2016 09:18
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243641 fotek (4 dnes)
  • 8551 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760974 komentářů fotek (3 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362805 hlasování fotek (9 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39912 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 11 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Rehek domácí - samice

Phoenicurus ochruros je druh ptáka z řádu pěvců a čeledi lejskovitých, hnízdící v severozápadní Africe, Evropě a Asii východně až po střední Čínu. Jde o malého ptáka s typicky rezavočerveně zbarveným ocasem, kterým často pocukává. Společně s blízce příbuzným rehkem zahradním je jediným druhem rehka vyskytujícím se na území střední Evropy. V ČR se vyskytuje na celém území od nížin až do 1602 m n. m. (Sněžka v Krkonoších).
Během hnízdění se živí hmyzem, pavoukovci a dalšími bezobratlými živočichy, mimo hnízdění si jídelníček zpestřuje rostlinným materiálem. Jedná se o monogamní druh. Hnízdo miskovitého tvaru si nejčastěji staví na budovách či jiných stavbách. Ve středoevropských podmínkách rehek domácí hnízdí pravidelně dvakrát do roka. Samice snáší nejčastěji 4–5 vajec, inkubace trvá 13–14 dní. Jedná se o málo dotčený druh. V roce 2023 byl Českou společností ornitologickou vyhlášen ptákem roku 2024.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 12.6.2026 05:46
zobrazeno: 916x
hodnocení: 4 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.