16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Štěstí občas sedne i na v...
Štěstí občas sedne i na v...
vloženo: 10.2.2019 15:50
autor: Petr Hruška

úlovky (svět)

Rakousko Mörzelspitze
Rakousko Mörzelspitze
vloženo: 24.10.2015 09:14
autor: Hofmeister Jan

trofeje

jeleň
jeleň
vloženo: 3.10.2014 15:31
autor: Roman Dudek

zvěř v přírodě

Obnova
Obnova
vloženo: 11.2.2015 08:39
autor: Děda z lesa

zbraně

Splněný sen
Splněný sen
vloženo: 1.11.2012 13:56
autor: Martin Chmela

fotopast

Žeby rys ?
Žeby rys ?
vloženo: 7.2.2013 06:24
autor: mirojevo

myslivecké umění

farbiar..
farbiar..
vloženo: 2.2.2014 16:32
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241542 fotek (0 dnes)
  • 8397 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9657 inzerátů (0 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 758776 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12984 komentářů videí (0 dnes)
  • 3357619 hlasování fotek (0 dnes)
  • 57207 hlasování videí (0 dnes)
  • 39412 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 0 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Trofej srnce uloveného 27.7.2011

vložil: Stanislav Mokrý
vloženo: 23.10.2011 19:08
zobrazeno: 2012x
hodnocení: 8 hlasů



Komentáře:

25.10.2011 13:46 vložil Stanislav Mokrý
Takto byl parůžek vybělený již při ulovení. V sekci úlovky je foto srnce ihned po ulovení - parůžek visel již jen na kůži, zhasnutím srnce se vylomil úplně. Před výstřelem byl ještě vodorovně. Při preparaci jse měl tento parůžek zvlášť, takže není vybělený preparací, ale otěrem o překážky při pohybu srnce porostem. Při detajlnějším prohlédnutí je i perlení úplně z přední strany vyhlazeno. Jinak také vše raději při preparaci balím.
24.10.2011 08:43 vložil Mila Šebela
Paráda - Lovu zdar. Při vyvařování hlavy taky balím parohy do gázy. Není to ovšem kvůli změně barvy - horká voda nebo pára parohům nebo toulcům neublíží - ale kvůli usazování vyvařeného tuku. Ten se po vychladnutí strašně špatně čistí a zanechává šedobílé fleky. Pokud to jde - např. u srnčí trofeje - při vaření ponořím lebku i s parůzky úplně celou. U této trofeje bude barva levého parůžku přírodní. Možná jen, že svoji roli při focení sehrálo světlo blesku...
24.10.2011 05:41 vložil Milan Vašíček
zajímavá trofej , jen škoda vybledlého parůžku , při vyvařování trofeje pomůže obalit části , které příjdou do styku s vodou hadrem . Dělával jsem to i u růží

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.