16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Tři jednou ranou
Tři jednou ranou
vloženo: 6.3.2016 11:52
autor: Milda Hájek

úlovky (svět)

Lovíme v Madarsku
Lovíme v Madarsku
vloženo: 20.6.2020 20:42
autor: Július Zsigarcsik

trofeje

Tak se mi vrátili kamarádi ze Slovenska. :-)
Tak se mi vrátili kamarádi ze Slovenska. :-)
vloženo: 17.10.2014 10:51
autor: Pavel Číp

zvěř v přírodě

Že by chrutí ?
Že by chrutí ?
vloženo: 6.2.2015 08:50
autor: Děda z lesa

zbraně

Rytina zásobníkové botky, moje práce.
Rytina zásobníkové botky, moje práce.
vloženo: 4.10.2019 20:27
autor: Stanislav Satoria

fotopast

něco staršího
něco staršího
vloženo: 13.8.2014 11:27
autor: Martin Gebrt

myslivecké umění

*
*
vloženo: 21.2.2016 11:07
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241733 fotek (9 dnes)
  • 8402 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9659 inzerátů (0 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 758949 komentářů fotek (4 dnes)
  • 12981 komentářů videí (0 dnes)
  • 3358105 hlasování fotek (14 dnes)
  • 57213 hlasování videí (0 dnes)
  • 39452 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 13 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Játra z koloucha

Jatýrka po Lysácku,
Ještě v „minulém století“ jsme s přáteli často jezdívali lovit do prostoru Lysého vrchu. Trávili jsme zde hodně společného času, nejen o říji, ale také mnoho víkendu. Po úspěšném lovu bylo zvykem si připravit čerstvá játra. První kdo se vrátil na chatu očistil hodně cibule a dal na plotnu velký litinový pekáč a nechal v něm rozpustit kostku sádla, aby se úspěšný lovec nemusel zdržovat, a večeře byla brzy na stole. Proto jatra po „Lysácku“, vzpomínka na dobré přátele s tím, že někteří už nejsou mezi námi.
Játra nakrájíme na nudličky dáme do mísy a smícháme s trochou solamylu. Potom nakrájíme slaninu, a dáme na pánev. Přidáme ještě trochu sádla, aby se nám slanina nelepila na pánev. Pánev dám na plotnu a nechám osmahnout slaninu. Mezi tím si nakrájím cibuli, část nadrobno, a část na kolečka – přiměřeně půl na půl. Když je slanina trochu osmahnutá, přidám nadrobno nakrájenou cibuli, až pěkně zesklovatí a začíná se nám zabarvovat do zlatova. Potom přidám nakrájená játra a prudce restuji, aby se nám pěkně zatáhla. Potom přidám zbytek cibule, podleji trochou dobrého červeného vína dle chuti kuchaře a podusím do měkka. Ochutím trochu pepřem a mletou paprikou, solit si musí každý sám dle chuti až na talíři. Nahoru přidám vysmažený hřebínek slaniny na ozdobu. Pak už jen čerstvý chléb. Příprava rychlá a jednoduchá. Vždy když takto připravuji jatra, vzpomenu na přátele myslivce a dobrou partu z „Lysáku“. Dobrou chuť.
vložil: Josef Vršan
vloženo: 1.12.2013 06:34
zobrazeno: 2744x
hodnocení: 30 hlasů



Komentáře:

2.12.2013 19:44 vložil František Zapalač
1*
2.12.2013 08:48 vložil Svaťa Klement
Lysácká játra,vyhlášená dobrota.1*
2.12.2013 05:07 vložil Jaroslav Vlosovský
Jednoduché a rychlá příprava. Vypadá to moc dobře....1***
1.12.2013 17:09 vložil Milan Flora
Pepi, vypadá to jedle, dobrou chuť...1***
1.12.2013 13:08 vložil micinka
1***
1.12.2013 12:56 vložil René Hlaváč
Bašta 1****
1.12.2013 10:15 vložil Kamil Plíšek
Dobrou chuť
1.12.2013 09:20 vložil Michael Brož
1***
1.12.2013 08:56 vložil bohuslav šeda
Též mám čerstvé a něco s podobného provedu taky a hlavně srdíčko na špeku to já rád:-))
1.12.2013 08:48 vložil Lubomír Prokeš
Pepo,díky za recept, vypadá to moc pěkně, brzy to musím vyzkoušet!!!!! 1****

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.