17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Selátko
Selátko
vloženo: 17.2.2013 06:22
autor: Josef Vršan

úlovky (svět)

Zimbabwe díl 13.
Zimbabwe díl 13.
vloženo: 4.1.2018 12:09
autor: Radek

trofeje

Srnec 22.5.2012
Srnec 22.5.2012
vloženo: 23.5.2012 20:49
autor: Petr Sobek

zvěř v přírodě

Je trochu vidět
Je trochu vidět
vloženo: 14.1.2020 09:02
autor: Děda z lesa

zbraně

Část mé sbírky
Část mé sbírky
vloženo: 12.7.2014 15:54
autor: Karel Obrtál

fotopast

...
...
vloženo: 10.9.2013 19:16
autor: Josef Cimerman

myslivecké umění

Lovecký portrét
Lovecký portrét
vloženo: 1.2.2012 10:08
autor: Carpin
Statistika
  • 243680 fotek (13 dnes)
  • 8552 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9800 inzerátů (6 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761020 komentářů fotek (17 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363034 hlasování fotek (64 dnes)
  • 57304 hlasování videí (1 dnes)
  • 39915 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 14 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1484x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.