16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Můj loňský bronz
Můj loňský bronz
vloženo: 23.3.2020 22:03
autor: Petr Kostka

úlovky (svět)

Maďarsko 2013
Maďarsko 2013
vloženo: 3.2.2014 17:42
autor: Karel Maršík

trofeje

Rarita
Rarita
vloženo: 13.9.2016 15:14
autor: Martin Kronus

zvěř v přírodě

***
***
vloženo: 4.1.2018 16:29
autor: Daniela Badayová

zbraně

Prinzezna
Prinzezna
vloženo: 28.2.2016 10:33
autor: Daniel Donaťák

fotopast

čuník
čuník
vloženo: 8.6.2013 08:13
autor: micinka

myslivecké umění

farbiar
farbiar
vloženo: 26.3.2014 19:07
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241199 fotek (3 dnes)
  • 8358 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9677 inzerátů (1 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 758667 komentářů fotek (3 dnes)
  • 12979 komentářů videí (0 dnes)
  • 3356827 hlasování fotek (15 dnes)
  • 57150 hlasování videí (0 dnes)
  • 39258 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 14 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

AJAX

Starý, vysloužilý pilník prošel žárem výhně a pod údery kovářova kladiva změnil tvar na čepel nože.

Na hřbetu čepele jsem zachoval zbytek kresby zubů pilníku, avšak kladivem jsou otupeny, aby neškrábaly. Po vybroušení byla čepel zakalena a popuštěna na cca 61HRC. Zasazením čepele do rukojeti ze dřeva stromu wenge se tak z žáru výhně zrodil nůž jménem Ajax.

Součástí nože je samozřejmě ručně šité, hovězinové pouzdro.

Délka čepele: 120mm
Tloušťka čepele: 5mm
Celková délka nože: 230mm



vložil: Miroslav Pixa
vloženo: 20.11.2016 20:09
zobrazeno: 2608x
hodnocení: 10 hlasů



Komentáře:

31.1.2017 12:54 vložil MAREK ŠILC
Moooc povedený kousek
27.11.2016 18:27 vložil Miroslav Pixa
Štefan, odpověď je prostá: protože je to z pilníku, tj ocel 19 255 kalitelná do vody a abych na ní dosáhl tvrdosti 54HRC, tak bych musel hóóódně popouštět (ani na to není v materiálovém listu teplota). A potom 54HRC je hodně málo, takové bláto dělají snad jen v Mikovu:)
25.11.2016 23:45 vložil Štefan
A prečo si ho spravil tak tvrdý a nie na 54 hrc?
25.11.2016 20:41 vložil Roman Skřejpek
Pěkné a zajímavé 1***

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.