17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Máme jich tady stále dost.
Máme jich tady stále dost.
vloženo: 8.2.2017 12:29
autor: Daniel Donaťák

úlovky (svět)

Na skok za hranice Čr
Na skok za hranice Čr
vloženo: 4.11.2020 19:40
autor: Martin Saifrt

trofeje

Úhyn při souboji
Úhyn při souboji
vloženo: 25.1.2020 09:35
autor: Děda z lesa

zvěř v přírodě

Černá zvěř
Černá zvěř
vloženo: 24.1.2018 06:28
autor: Josef Vršan

zbraně

Nové zapažbení lankasterového kulobroku,moje práce.
Nové zapažbení lankasterového kulobroku,moje práce.
vloženo: 28.1.2020 15:49
autor: Stanislav Satoria

fotopast

Meďo I
Meďo I
vloženo: 10.4.2015 21:42
autor: Ladislav Mlynský

myslivecké umění

diana
diana
vloženo: 23.4.2018 12:05
autor: Ondřej Trlifaj
Statistika
  • 243651 fotek (14 dnes)
  • 8551 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (3 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760985 komentářů fotek (14 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362862 hlasování fotek (66 dnes)
  • 57303 hlasování videí (1 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    2 dnes nových, 4 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Kobylka zpěvavá

Tettigonia cantans patří mezi největší druhy kobylek střední Evropy. Samci dorůstají délky až 30 mm, samice až 35 mm. Tento druh je charakteristický zeleným zbarvením s podélnou hnědou kresbou na hřbetě. Samice mají výrazně prodloužený kladélkový orgán, který přesahuje délku jejich křídel. Dospělci se objevují od poloviny července do října. Kobylka zpěvavá je rozšířena ve střední a severní Evropě, včetně České republiky. V naší krajině se vyskytuje převážně v nižších a středních polohách. Ve vyšších nadmořských výškách, zejména v horských oblastech, je méně častá. Preferuje vlhčí stanoviště.
Na rozdíl od své příbuzné, kobylky zelené (Tettigonia viridissima), kobylka zpěvavá téměř nelétá. Zpívá od poledne až do noci. Její zpěv je hlasitý, slyšitelný až na 50 metrů, a tvoří jej několikasekundové strofy s lehce stoupající intonací. Zpěv večer přechází do nepřerušovaného tónu. Tento druh je převážně masožravý, živí se hmyzem, ale příležitostně také rostlinnou stravou.
Samice klade vajíčka do vlhkého půdního substrátu.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 4.1.2026 10:24
zobrazeno: 2680x
hodnocení: 2 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.