16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

první zlatý
první zlatý
vloženo: 11.11.2012 18:34
autor: Michal Kovařík

úlovky (svět)

Ještě Kanada
Ještě Kanada
vloženo: 18.5.2014 08:38
autor: Děda z lesa

trofeje

ÚLOVKY SEZONY 2017
ÚLOVKY SEZONY 2017
vloženo: 15.1.2018 11:19
autor: Petr Waclawek

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 8.1.2013 08:29
autor: Marek Drha

zbraně

Brno Effect - úprava pažby
Brno Effect - úprava pažby
vloženo: 1.5.2018 07:34
autor: jirka krbeček

fotopast

Na újedi 3
Na újedi 3
vloženo: 26.10.2017 19:13
autor: Jiří Netík

myslivecké umění

JELEŇ
JELEŇ
vloženo: 29.2.2012 16:43
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 241411 fotek (0 dnes)
  • 8373 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9658 inzerátů (0 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 758809 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12985 komentářů videí (0 dnes)
  • 3357700 hlasování fotek (0 dnes)
  • 57179 hlasování videí (0 dnes)
  • 39307 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 1 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Říjen, čas daňků

vložil: Josef Kouba
vloženo: 21.10.2025 19:17
zobrazeno: 2878x
hodnocení: 23 hlasů



Komentáře:

26.10.2025 23:08 vložil Josef Kouba
Před pár lety jsem pracoval pro firmu, zpracovávající zvěřinu a následně ji vyvážející do EU. Nebyl v prodejní ceně výrobku žádný rozdíl, mezi říjným a neříjným kusem.
26.10.2025 16:35 vložil Lukáš
Nevím jak u vás ale třeba z obory Radějov býval odběratel místní firma, která se zabývá výrobou konzerv a paštik. Nechci psát jméno aby se někdo nepohoršoval. Tato informace je přímo od oborníka, který nám přednášel v kurzu. Je pravda, že už je to 13 let a věci se mění. Ale ono je to jedno. Můj postřeh /dotaz směřoval na myslivce, kteří uloví říjný kus, který má specifický pach a jak to řeší? Existují mořidla. Zkoušel jsem jedno na bázi octu a zeleniny. Bohužel nepomohlo a zvěřina smrděla stále. Pak nic jiného než výkup nezbývá. Mě třeba přišlo několik průběrných daňků za posledních 14 dní ale ulovit nechci, protože nemám zaručený způsob, jak tuto situaci řešit... Trofeje nesbírám, tak mě to tolik nemrzí ale přál bych si aby zvěřina z kusu byla použitelná,když už se rozhodnu ulovit.
26.10.2025 14:28 vložil Josef Kouba
Výkupní firmy zvěřinu zpravidla zpracují a exportují směrem na západ od našich hranic. Jsou rozdílné ceny ořezu, kýty, hřbetu a pod. Tedy nejde zvěřina do "paštikárny".
26.10.2025 04:36 vložil Lukáš
Josef Kouba. Tak paštikárnám je to třeba jedno, protože říjný kus se v tom ztratí. Jestli někdo má recept na funkční mořidlo, které spolehlivě odstraní pach prku, tak klidně zveřejněte.
25.10.2025 19:09 vložil Josef Kouba
Pro Lukáš. A ten výkup ji dá pak do ZOO lvům, nebo rovnou do kafilerky?
25.10.2025 15:14 vložil Lukáš
Lovu. Není to škoda lovit v této době? Z hlediska zpracování zvěřiny, která může jít akorát do výkupu.
24.10.2025 08:11 vložil Michal Conkar
Lovu zdar! Dobrá fotka aj daniel. To je tohoročný úlovok?
23.10.2025 23:09 vložil PavelF
Lovu zdar! Ale nesedejte si od hlavy daňka tak daleko, pak to vypadá, že jenom lopata je větší jak vy sám.
22.10.2025 16:38 vložil Jiří KRAUS
Lovu ZDAR!!!
22.10.2025 14:19 vložil Ladislav Novák
LOVU ZDAR!!!
22.10.2025 09:31 vložil Josef Balat
Lovu zdar
22.10.2025 09:23 vložil Zbyněk Oliva
Lovu zdar! Dobrý
22.10.2025 06:56 vložil Jaroslav Vyčítal
Lovu zdar!
22.10.2025 03:12 vložil Milan Dejda
Lovu zdar
21.10.2025 20:38 vložil Vlastimil Kopřiva
Lovu zdar!!!
21.10.2025 20:00 vložil Jiří Cikryt
Lovu Zdar!
21.10.2025 20:00 vložil Jiří Cikryt
Lovu Zdar!
21.10.2025 19:33 vložil Milan Jirmann
LOVU ZDAR!!!

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.