17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Jelen
Jelen
vloženo: 26.9.2020 19:26
autor: Matyáš Marteček

úlovky (svět)

tetrov hlucháň v Rusku
tetrov hlucháň v Rusku
vloženo: 27.1.2015 19:17
autor: mirojevo

trofeje

Lednový
Lednový
vloženo: 13.1.2018 18:43
autor: Jiří Netík

zvěř v přírodě

Liška
Liška
vloženo: 27.10.2020 05:45
autor: Josef Vršan

zbraně

 Stephen Grants Patent...Na žádost Jana Franka...1
Stephen Grants Patent...Na žádost Jana Franka...1
vloženo: 9.5.2013 21:27
autor: František Mlčoch

fotopast

LIška
LIška
vloženo: 20.11.2018 13:25
autor: Břetislav Staněk

myslivecké umění

akát 41 x 29 cm
akát 41 x 29 cm
vloženo: 18.1.2017 15:30
autor: Michaela Píchová
Statistika
  • 243664 fotek (13 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9796 inzerátů (8 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761001 komentářů fotek (16 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362936 hlasování fotek (74 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 9 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Rehek domácí - samice

Phoenicurus ochruros je druh ptáka z řádu pěvců a čeledi lejskovitých, hnízdící v severozápadní Africe, Evropě a Asii východně až po střední Čínu. Jde o malého ptáka s typicky rezavočerveně zbarveným ocasem, kterým často pocukává. Společně s blízce příbuzným rehkem zahradním je jediným druhem rehka vyskytujícím se na území střední Evropy. V ČR se vyskytuje na celém území od nížin až do 1602 m n. m. (Sněžka v Krkonoších).
Během hnízdění se živí hmyzem, pavoukovci a dalšími bezobratlými živočichy, mimo hnízdění si jídelníček zpestřuje rostlinným materiálem. Jedná se o monogamní druh. Hnízdo miskovitého tvaru si nejčastěji staví na budovách či jiných stavbách. Ve středoevropských podmínkách rehek domácí hnízdí pravidelně dvakrát do roka. Samice snáší nejčastěji 4–5 vajec, inkubace trvá 13–14 dní. Jedná se o málo dotčený druh. V roce 2023 byl Českou společností ornitologickou vyhlášen ptákem roku 2024.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 12.6.2026 05:46
zobrazeno: 958x
hodnocení: 4 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.