17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

sobotní norování
sobotní norování
vloženo: 22.1.2017 17:49
autor: Václav Šantora

úlovky (svět)

Dnes ráno " LOVU ZDAR "
Dnes ráno " LOVU ZDAR "
vloženo: 24.4.2019 10:42
autor: Michal / admin /

trofeje

Starý pán
Starý pán
vloženo: 24.7.2015 13:22
autor: Alois Kneifel

zvěř v přírodě

Černá
Černá
vloženo: 11.11.2019 08:52
autor: Děda z lesa

zbraně

Výroba celého nového kohoutu s hlavou kozorožce, moje práce.
Výroba celého nového kohoutu s hlavou kozorožce, moje práce.
vloženo: 27.9.2019 20:23
autor: Stanislav Satoria

fotopast

Jelen
Jelen
vloženo: 25.10.2020 05:50
autor: Josef Vršan

myslivecké umění

*
*
vloženo: 15.7.2016 20:17
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243632 fotek (3 dnes)
  • 8550 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9797 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760955 komentářů fotek (1 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362729 hlasování fotek (6 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39910 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 5 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

*

vložil: Josef Balat
vloženo: 20.12.2025 08:30
zobrazeno: 4520x
hodnocení: 7 hlasů



Komentáře:

24.1.2026 15:02 vložil Milena Honzírková
Králíček obecný (Regulus regulus) je nejmenší evropský pták. Má kulovité tělo, poměrně krátký ocas a tenký špičatý zobák. Dospělý jedinec má olivově zelené zbarvení se světlou spodní stranou těla a dvěma bílými a jednou černou příčnou páskou na křídlech. Samec má živě oranžové, černě orámované temeno, které však není při volném pohybu příliš zřetelné. Samice má temeno žluté; mláďatům chybí kresba úplně; prachový šat je tmavošedý. Délka těla: 8,5–9 cm, rozpětí křídel: 13–15 cm, hmotnost: samec 5–8 g, samice 6 g. Hnízdí jednotlivě, od dubna do července. Výhradně na jehličnatých stromech (hlavně na smrku, méně na borovici) stavějí oba ptáci hluboké téměř uzavřené hnízdo se vstupním otvorem na vrcholu. Tlustostěnná kulovitá stavba z větviček, mechu, trav a vláken je zavěšena vysoko a naspodu dlouhých bočních haluzí. Hnízdo lze ze země jen těžko objevit. Ročně mívá dvě snůšky po 8 až 10 bílých vejcích se světle hnědým skvrněním o velikosti 13,5 × 10,4 mm. Na vejcích sedí pouze samice 14–16 dní; mláďata krmí oba rodiče; mladé vyvádějí po 14–16 dnech.
24.12.2025 17:07 vložil Jiří Netík
Jendo, Ty vidíš jen samičky . Ha.... ha......
20.12.2025 19:54 vložil Jan Zimolka
To je Králíček? Myslel jsem že je to samička Stehlíka.
20.12.2025 19:06 vložil marie stanikova
králíček obecný

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.