16 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

první zlatý
první zlatý
vloženo: 11.11.2012 18:34
autor: Michal Kovařík

úlovky (svět)

Na skok za hranice Čr
Na skok za hranice Čr
vloženo: 4.11.2020 19:40
autor: Martin Saifrt

trofeje

moje tvorba
moje tvorba
vloženo: 9.4.2013 12:53
autor: Miloslav Šlapanský

zvěř v přírodě

Kvartet
Kvartet
vloženo: 3.2.2014 21:17
autor: Svatopluk Šedivý

zbraně

Komplet
Komplet
vloženo: 22.2.2014 11:28
autor: Děda z lesa

fotopast

rys
rys
vloženo: 6.2.2019 15:51
autor: Lubomír Černý

myslivecké umění

Plastické obrazy se mně moc líbí
Plastické obrazy se mně moc líbí
vloženo: 30.3.2020 20:40
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 241933 fotek (4 dnes)
  • 8415 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9667 inzerátů (2 dnes)
  • 284 diskuzí (0 dnes)
  • 759230 komentářů fotek (3 dnes)
  • 12985 komentářů videí (1 dnes)
  • 3359411 hlasování fotek (28 dnes)
  • 57245 hlasování videí (0 dnes)
  • 39498 registrovaných uživatelů
    3 dnes nových, 14 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Játra z koloucha

Jatýrka po Lysácku,
Ještě v „minulém století“ jsme s přáteli často jezdívali lovit do prostoru Lysého vrchu. Trávili jsme zde hodně společného času, nejen o říji, ale také mnoho víkendu. Po úspěšném lovu bylo zvykem si připravit čerstvá játra. První kdo se vrátil na chatu očistil hodně cibule a dal na plotnu velký litinový pekáč a nechal v něm rozpustit kostku sádla, aby se úspěšný lovec nemusel zdržovat, a večeře byla brzy na stole. Proto jatra po „Lysácku“, vzpomínka na dobré přátele s tím, že někteří už nejsou mezi námi.
Játra nakrájíme na nudličky dáme do mísy a smícháme s trochou solamylu. Potom nakrájíme slaninu, a dáme na pánev. Přidáme ještě trochu sádla, aby se nám slanina nelepila na pánev. Pánev dám na plotnu a nechám osmahnout slaninu. Mezi tím si nakrájím cibuli, část nadrobno, a část na kolečka – přiměřeně půl na půl. Když je slanina trochu osmahnutá, přidám nadrobno nakrájenou cibuli, až pěkně zesklovatí a začíná se nám zabarvovat do zlatova. Potom přidám nakrájená játra a prudce restuji, aby se nám pěkně zatáhla. Potom přidám zbytek cibule, podleji trochou dobrého červeného vína dle chuti kuchaře a podusím do měkka. Ochutím trochu pepřem a mletou paprikou, solit si musí každý sám dle chuti až na talíři. Nahoru přidám vysmažený hřebínek slaniny na ozdobu. Pak už jen čerstvý chléb. Příprava rychlá a jednoduchá. Vždy když takto připravuji jatra, vzpomenu na přátele myslivce a dobrou partu z „Lysáku“. Dobrou chuť.
vložil: Josef Vršan
vloženo: 1.12.2013 06:34
zobrazeno: 2769x
hodnocení: 30 hlasů



Komentáře:

2.12.2013 19:44 vložil František Zapalač
1*
2.12.2013 08:48 vložil Svaťa Klement
Lysácká játra,vyhlášená dobrota.1*
2.12.2013 05:07 vložil Jaroslav Vlosovský
Jednoduché a rychlá příprava. Vypadá to moc dobře....1***
1.12.2013 17:09 vložil Milan Flora
Pepi, vypadá to jedle, dobrou chuť...1***
1.12.2013 13:08 vložil micinka
1***
1.12.2013 12:56 vložil René Hlaváč
Bašta 1****
1.12.2013 10:15 vložil Kamil Plíšek
Dobrou chuť
1.12.2013 09:20 vložil Michael Brož
1***
1.12.2013 08:56 vložil bohuslav šeda
Též mám čerstvé a něco s podobného provedu taky a hlavně srdíčko na špeku to já rád:-))
1.12.2013 08:48 vložil Lubomír Prokeš
Pepo,díky za recept, vypadá to moc pěkně, brzy to musím vyzkoušet!!!!! 1****

Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.