17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Silvestrovský vysoce zlatý muflon
Silvestrovský vysoce zlatý muflon
vloženo: 31.12.2015 17:27
autor:

úlovky (svět)

Sibiř
Sibiř
vloženo: 1.9.2017 20:46
autor: František Strnad

trofeje

Letošní srnec
Letošní srnec
vloženo: 14.5.2020 16:58
autor: František Šmída

zvěř v přírodě

V říji
V říji
vloženo: 4.10.2019 09:41
autor: Děda z lesa

zbraně

Belgičanka s vyhazováky
Belgičanka s vyhazováky
vloženo: 10.7.2017 21:30
autor: Jiří Netík

fotopast

Liška.
Liška.
vloženo: 17.1.2018 14:19
autor: Bohumír Petříček

myslivecké umění

Vladimír Lepš II.
Vladimír Lepš II.
vloženo: 9.12.2020 22:04
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 243655 fotek (4 dnes)
  • 8551 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (1 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760985 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362870 hlasování fotek (8 dnes)
  • 57303 hlasování videí (0 dnes)
  • 39914 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 7 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1344x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.