17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Srnec z Bíle Vody
Srnec z Bíle Vody
vloženo: 8.2.2014 17:05
autor: Martin Žák

úlovky (svět)

sibiř
sibiř
vloženo: 29.9.2015 21:28
autor: František Strnad

trofeje

srnec a srna
srnec a srna
vloženo: 2.1.2014 14:08
autor: Roman Dudek

zvěř v přírodě

Sele
Sele
vloženo: 1.6.2016 08:30
autor: Děda z lesa

zbraně

Výroba celého nového kohoutu s hlavou kozorožce, moje práce.
Výroba celého nového kohoutu s hlavou kozorožce, moje práce.
vloženo: 27.9.2019 20:23
autor: Stanislav Satoria

fotopast

Nahoře je to nejlepší.
Nahoře je to nejlepší.
vloženo: 7.3.2012 04:48
autor: Josef Vršan

myslivecké umění

Plastické obrazy se mně moc líbí
Plastické obrazy se mně moc líbí
vloženo: 30.3.2020 20:40
autor: Jiří Netík
Statistika
  • 243680 fotek (0 dnes)
  • 8552 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9800 inzerátů (1 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761021 komentářů fotek (0 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363043 hlasování fotek (0 dnes)
  • 57304 hlasování videí (0 dnes)
  • 39915 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 2 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Poštolka vrabčí - poštolka pestrá

Falco sparverius
Je nejmenším sokolovitým dravcem Severní Ameriky, avšak vyskytuje se i v Jižní Americe. Vykazuje pohlavní dimorfismus, to znamená, že samičky jsou poněkud větší, než samečkové. Dorůstají délky 30 cm, samečci váží do 143 gramů, samičky do 165 gramů. Samci mají šedomodrá křídla s černými tečkami, hřbet je červenohnědý, spodina těla je bílá s černými tečkami. Ocas je červenohnědý, přechází v černý pás a je zakončený bílou nebo červenohnědou špičkou. Samice mají červenohnědý hřbet i křídla s množstvím úzkých černých pásků. Rozpětí křídel se pohybuje mezi 50–60 cm. Fyzicky jsou štíhlejší a mají poměrně méně svalů, než ostatní sokolovití dravci. Přesto jsou schopni unést kořist stejně těžkou, jako váží sami. Živí se ještěrkami, malými ptáky a jejich častou kořistí jsou i myši.

Počet mláďat: 3 – 7
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 27.5.2026 16:36
zobrazeno: 1305x
hodnocení: 1 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.