17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Můj loňský bronz
Můj loňský bronz
vloženo: 23.3.2020 22:03
autor: Petr Kostka

úlovky (svět)

konec loňské sezony
konec loňské sezony
vloženo: 19.3.2014 07:00
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

srnci
srnci
vloženo: 29.10.2013 18:46
autor: Roman Dudek

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 16.1.2013 13:07
autor: Marek Drha

zbraně

R 8
R 8
vloženo: 3.5.2018 12:40
autor: Ondřej Trlifaj

fotopast

duo
duo
vloženo: 18.3.2015 20:27
autor: Karel Strych

myslivecké umění

Autor neznámý II.
Autor neznámý II.
vloženo: 14.1.2017 13:49
autor: Jindřiška Padalíková
Statistika
  • 243680 fotek (13 dnes)
  • 8552 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (5 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761019 komentářů fotek (16 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363032 hlasování fotek (62 dnes)
  • 57304 hlasování videí (1 dnes)
  • 39915 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 12 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1467x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.