17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Můj první muflon
Můj první muflon
vloženo: 1.11.2015 20:51
autor: Michal Crhák

úlovky (svět)

cca 14 rokov
cca 14 rokov
vloženo: 24.9.2018 16:05
autor: NH

trofeje

životní srnec
životní srnec
vloženo: 22.5.2017 19:26
autor: Zuzana wimmerova

zvěř v přírodě

líška a bažant
líška a bažant
vloženo: 26.3.2017 22:06
autor: Rastislav Rejko

zbraně

puška mého přítele
puška mého přítele
vloženo: 26.2.2014 22:19
autor: Jan Koller

fotopast

něco staršího
něco staršího
vloženo: 13.8.2014 11:27
autor: Martin Gebrt

myslivecké umění

Pod lonsku urodu srncu
Pod lonsku urodu srncu
vloženo: 29.1.2018 07:12
autor: martin pavka
Statistika
  • 243645 fotek (8 dnes)
  • 8551 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760981 komentářů fotek (10 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362831 hlasování fotek (35 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39913 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 11 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1272x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.