17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Zima 2016/17
Zima 2016/17
vloženo: 22.3.2017 13:07
autor: josef stoklasa

úlovky (svět)

Prvý medveď sezóny
Prvý medveď sezóny
vloženo: 17.9.2018 06:58
autor: mirojevo

trofeje

Kamarádův životní k jubileu
Kamarádův životní k jubileu
vloženo: 1.11.2017 08:56
autor: Děda z lesa

zvěř v přírodě

***
***
vloženo: 4.1.2018 16:29
autor: Daniela Badayová

zbraně

Nůž rytý na zakázku II.
Nůž rytý na zakázku II.
vloženo: 12.2.2015 14:11
autor: Petra Hanzlíková

fotopast

...
...
vloženo: 26.8.2012 13:04
autor: Josef Cimerman

myslivecké umění

srnčie
srnčie
vloženo: 12.3.2017 19:01
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243686 fotek (6 dnes)
  • 8553 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761022 komentářů fotek (1 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363051 hlasování fotek (8 dnes)
  • 57304 hlasování videí (0 dnes)
  • 39916 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 5 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1505x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.