17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Podhorský král. č. 2   17.10.2019
Podhorský král. č. 2 17.10.2019
vloženo: 21.10.2020 07:47
autor: Ivo Lajčok

úlovky (svět)

Karpatské jelene z maďarsko-ukrajinskej hranice
Karpatské jelene z maďarsko-ukrajinskej hranice
vloženo: 18.9.2015 07:34
autor: NH

trofeje

Říje 2012
Říje 2012
vloženo: 2.2.2013 10:51
autor: Aleš Náhlý

zvěř v přírodě

...
...
vloženo: 11.9.2012 13:43
autor: Marek Drha

zbraně

Bixa Ant.Sodia Ferlach 16/9,3×72R
Bixa Ant.Sodia Ferlach 16/9,3×72R
vloženo: 23.6.2017 08:45
autor: Igor Filo

fotopast

...
...
vloženo: 22.10.2016 19:37
autor: Jindřich Mach

myslivecké umění

zátišie s farbiarom..
zátišie s farbiarom..
vloženo: 22.5.2013 16:13
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243698 fotek (4 dnes)
  • 8554 videí (0 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (0 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761027 komentářů fotek (2 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363084 hlasování fotek (7 dnes)
  • 57305 hlasování videí (0 dnes)
  • 39917 registrovaných uživatelů
    0 dnes nových, 10 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1531x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.