17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

Ukončení zimní sezóny 2018/19
Ukončení zimní sezóny 2018/19
vloženo: 3.3.2019 19:32
autor: Josef Pouk

úlovky (svět)

lov v PL
lov v PL
vloženo: 17.6.2014 13:16
autor: Svatoslav Ščudla

trofeje

Moji letošní srnci
Moji letošní srnci
vloženo: 28.8.2012 06:20
autor: Josef Vršan

zvěř v přírodě

Je trochu vidět
Je trochu vidět
vloženo: 14.1.2020 09:02
autor: Děda z lesa

zbraně

Pro radost
Pro radost
vloženo: 20.1.2019 12:28
autor: jan koštoval

fotopast

...
...
vloženo: 22.10.2016 19:37
autor: Jindřich Mach

myslivecké umění

jazvec
jazvec
vloženo: 15.4.2019 18:59
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243686 fotek (6 dnes)
  • 8553 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9799 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 761022 komentářů fotek (1 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3363055 hlasování fotek (12 dnes)
  • 57305 hlasování videí (1 dnes)
  • 39916 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 11 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1507x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.