17 let s Vámi
Diskuze Nástěnka Články Fotky Videa Odkazy Kalendář Myslivecký obchůdek Inzerce
Vyhledávání


Přihlášení
Nejlepší fotografie
Fotografie
Fotografie desetiletí

úlovky (ČR, SR)

když se daří, tak se daří
když se daří, tak se daří
vloženo: 17.1.2014 01:13
autor: Zdeněk Urban

úlovky (svět)

Kudu
Kudu
vloženo: 21.6.2016 08:21
autor: Josef Langmajer

trofeje

Rarita
Rarita
vloženo: 13.9.2016 15:14
autor: Martin Kronus

zvěř v přírodě

siesta
siesta
vloženo: 30.4.2012 06:28
autor: Vít Hlavica

zbraně

puška mého přítele
puška mého přítele
vloženo: 26.2.2014 22:19
autor: Jan Koller

fotopast

jelínek
jelínek
vloženo: 21.6.2019 16:05
autor: Michal Vokurka

myslivecké umění

JELEŇ
JELEŇ
vloženo: 29.2.2012 16:43
autor: Marek Horňák
Statistika
  • 243648 fotek (11 dnes)
  • 8551 videí (1 dnes)
  • 333 odkazů (0 dnes)
  • 9798 inzerátů (2 dnes)
  • 281 diskuzí (0 dnes)
  • 760985 komentářů fotek (14 dnes)
  • 12962 komentářů videí (0 dnes)
  • 3362844 hlasování fotek (48 dnes)
  • 57302 hlasování videí (0 dnes)
  • 39913 registrovaných uživatelů
    1 dnes nových, 10 online

Připomínky a názory
Fotografie
« novější fotostarší foto »

Hrdlička zahradní

Streptopelia decaocto - je středně velký pták z čeledi holubovitých (Columbidae).
Hrdlička zahradní je silně synantropním druhem. Hnízdí ve vesnicích a ve městech, za potravou pak často zalétává do otevřených krajin, zejména na pole a louky.
První výskyt byl zaznamenán v roce 1942 v Brně, do roku 1955 obsadila území celé republiky.
Živí se především semeny, ale požírá také bobule a zelené části rostlin.
Hrdlička zahradní hnízdí nejpočetněji v rozmezí od března do října, může však zahnízdit i v mírných zimách. Samci při námluvách předvádí letecké manévry, při kterých krouživým letem klesají dolů a poté opět vyletují do výše. Jednoduché hnízdo z větviček staví obvykle nevysoko na stromech (přednostně jehličnatých), keřích nebo na budovách. Ročně mívá 2–6 snůšek po 2 bílých 30,6 × 23,4 mm velkých vejcích, na jejichž 14–16 denní inkubaci se podílí střídavě oba rodiče. Mláďata pak hnízdo opouští po 14–20 dnech.
vložil: Milena Honzírková
vloženo: 17.5.2026 19:40
zobrazeno: 1284x
hodnocení: 5 hlasů



Komentáře:

K této fotce zatím nebyl přidán komentář
Chcete-li hlasovat nebo napsat komentář k této fotce, musíte být přihlášeni.